Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser





Det er ikke like bra forhold på norske baner som det er her. Ikke riktig ennå.

16.05 Banebesøkene:
Mye bra, og bedre blir det
En vanskelig vinter er forbi. Sen vår med mye snø har forsinket golfbaneåpninger, men det blir bra - stort sett.

Vi er før 17. mai. Vi har vært bortskjemte i noen år med tidlige baneåpninger. Vi er blitt vant til det. Vi tror det skal være slik. Vi tror at det blir tidligere og tidligere baneåpninger år for år. Denne tankegangen har fått seg en smekk de siste par årene, spesielt i år.

Men forholdene tatt i betraktning: Det er slett ikke verst mange steder. Og det tar ikke mange ukene før det blir gode forhold de feste steder.

Banebesøkene:
Golfsiden har vært på Skjeberg hvor det var gode forhold allerede første helgen i mai. Den hadde et godt grunnlag for å ta i mot de siste dagenes godvær som har gjort banen enda bedre. Vel verdt et besøk.

Onsøy den samme helgen var ikke like bra. Her var det en del greener og greenområder hvor det ikke var gress, men det er kommet seg betydelig de siste 14 dagene. 

Larvik har også hatt en streng vinter. Banen kunne åpnes i slutten av april for senior tour med to provisoriske greener. Varmen den siste tiden har gjort banen bedre. Men fortsatt er det noen provisoriske greener i følge nettsiden. En tung vinter for Larvik.

Norsjø var overraskende bra. De hadde rullet greenene slik at ballen rullet ganske jevnt. Litt humpete var det en del steder. Det var en provisorisk green, banens vanskeligste hull, nr 7. Det er alltid hyggelig å komme til Norsjø. En fin tur for mange i Østlandsområdet. De som ikke har vært der før, blir nok overrasket over hvor fint det er der. Det er ikke så langt å reise dit som sikkert noen frykter. Vel verdt et besøk.

Kongsberg har hatt en tung vinter. Det var gress på noen greener og delvis gress på andre. Det er imidlertid synd at de de ikke vil lage greenene raskere der hvor det er gress slik de gjør mange andre steder. Da blir det tilnærmet umulig å putte brukbart. Fra sandflater på greenene og inn på gress på greenene er det så stor forskjell i hastigheten at det er umulig å få til noe bra putting. Det er selvsagt mest til skade for dem som er gode til å putte. Kongsberg ligger i et vakkert område. Et par dager til med fint vær, så er allting glemt. Men rulling av greenene og litt raskere på de områdene på greenene med gress, vil lokke til seg mange flere spillere.

Kjekstad 14. mai: Imponerende. Temmelig gode greener som det var mulig å putte bra på. Noen skader er det selvsagt, men greenene var de beste Golfsiden har sett i år, bortsett fra Kragerø! Man sitter igjen med en god følelse av å ha spilt skikkelig golf etter en runde på Kjekstad.

Kragerø: Supre forhold!

Grini åpnet 14. mai. Tre vintergreener, men der er ting på gang. Og så fint klubbhuset er blitt! Banen ligger to-tre gode driver fra Bogstad.

På Bogstad er det dårlig gressvekst på greenene, men det grønnes ellers på banen. Greenene, som har vært måkt frie for snø flere ganger i vinter, er ikke bra. Mye dødt gress. Hjelpesåing vil gjøre susen etter hvert, men det tar tid. Spesielt når det er stor trafikk på banen og kravet til kvalitet på banen før åpning er så stort som det er.

Måke greenene?
Golfsiden lurer på hvor smart det er å få vekk snøen på greenene til stadighet gjennom vinteren. Kanskje gresset fryser i hjel? Det er svært delte meninger om hvor smart der er å ta vekk snøen på greenene.

Det er for svært mange noe merkelig at gresset som har ligget under metertjukk snø hele vinteren og er av samme gresstype som på greenene, er temmelig grønt, mens de måkte greenene er mer eller mindre døde.

Her kan det sikkert komme forklaringer som at det er andre groforhold på greenen enn på fairwayene. Det foreligger sikkert mange andremer eller mindre vitenskaplige/fantasirike/tippede forklaringer på hvorfor det er slik. Det er høyst ulike meninger blant presumptivt gode greenkeepere om riktigheten av å fjerne snøen fra greenene om vinteren. (Bort)forklaringer om dårlige baneforhold har vi hørt mange av.

Den "beste" forklaringen er likevel den gangen de ikke kunne vanne gresset på Bogstad under en lang hete- og tørkebølge midt i juli. Årsak: Det var så varmt og tørt at gressrøttene ville vokse oppover og strekke seg opp mot vannet på overflaten ved vanning når det var sol, varme og høysommer! Ikke bare det. Når da røttene vokste oppover og således ble klippet i tuppene, ville gresset dø!!

Det var et par uker hvor det var betonggreener på Bogstad den sommeren og fullstendig uspillbart. Spesielt for spillere som hadde et snev av ambisjoner om å få en god score.

Det hjalp litt da en av elitespillerne nektet å stille opp i en turnering på grunn av banens beskaffenhet.

Da ble vannet skrudd på...

Du verden!

Om et par uker er stort sett den harde vinteren glemt og vi spiller på alle baner i Norge - bortsett fra kanskje et par stykker hvor man ikke åpner bane før den er i helt perfekt stand.

Hvis dette med toppkvalitet på banen skal være ledetråden, er det mange baner i Norge som ikke hadde åpnet denne sesongen.. 






Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon