Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser

ET Q-SCHOOL 2010

Eirik Tage Johansen var den eneste av de norske som scoret bra onsdag

10.12 ET-kval steg 3:
Tage klarte kortet på siste slaget! Espen Kofstad et slag fra!
Eirik Tage Johansen klarte å få kortet på Europa Tour'en for 2011 på det siste slaget. Det var mye nervøst spill på dagens runde. Resultatene ble svakere enn ventet. Derfor holdt det til slutt med -9 for å komme blant de 30 beste.

Espen Kofstad har gjort en glimrende innsats i kvalifiseringen. Han hadde fortsatt en mulighet til å komme likt med Tage da det var tre hull igjen. Da trengte han to birdier for å få den siste plassen.

Det ble birdie på det 16. hullet, banens 7. hull. Men det ble "bare" par på 8 og 9. Dermed endte han opp med en strålende 67 runde, men ett slag for mye. Det var ergerlig! Han har slitt med puttingen etter stort sett strålende spill fra tee til green i hele turneringen. Han har nå skaffet seg en meget god ranking på Challenge Tour'en Kanskje han også får spille litt på Europa Tour'en hvis han ønsker det. Godt spill i 2011 kan gi Europa Tour-plass før vi vet ordet av det. Men da må spillet som nevnt være meget stabilt og godt. Espen Kofstad har det som skal til for å lykkes. Nå starter hans profesjonelle karriere. Han kan nå langt. 
LIVE SCORE.10.12 ET-kval steg 3:
Tage går på med friskt mot på den siste runden - her følger du med - må trolig 11-12 under par for å få kortet, kanskje 10 holder
Eirik Tage Johansen er den eneste som har en reell mulighet til å bli blant de 30 beste og således få kortet på ET neste år. Espen Kofstad har et langt stykke fram, men han har spilt lave runder tidligere...

Fredag er siste dag i kvalet. Det har vært en lang og tøff uke med en dags forsinkelse. Dermed ble det 7 dager i stedet for 6 som planen var.

Tage var en under par etter 3 hull. Da lå han på den utsatte 30. plassen. Måtte det bare holde inn på de neste 15 hullene!
Det ble birdie på hull 13 - hans 4. for dagen, men så fikk han bogey på det neste. På det 15. hullet fikk Tage sin 3. birde for dagen. Dermed lå han på 21. plass! Meget sterkt gjort. Skal hans gode statistikk i kvalifiseringsturneringer holdes på et skyhøyt nivå?
 
LIVE SCORE09.12 ET-kval steg 3:
Litt skuffende av våre to gjenværende spillere - må trolig 11-12 under par for å få kortet, kanskje 10 holder
Det ble ingen god dag for våre spillere torsdag på den 5. og nest siste dagen. Begge falt et godt stykke nedover på listen.

Hele 23 mann gikk under 70 slag torsdag.

Tage
Eirik Tage Johansen var 4 over par etter 10 hull. Men 4 birdier på rad mot slutten ga nytt håp. Da var det synd at han fikk bogey på det siste hullet. Like før slutt lå han på 35. plass. Han må trolig gå under 70 slag fredag for å klare det. Det er 11 under par totalt. Kanskje holder det med 70 slag fredag for å snike seg med som en av de siste som får kortet.

Espen
Verre er det for Espen Kofstad som gikk på 74 slag torsdag og en 57. plass like før rundens slutt. Han hadde to 6'ere på kortet. Birdie på disse hullene hadde gitt et helt annet bilde og omtrent 20 plasser lenger opp på listen. Han må gå på 64 eller 65 sannsynligvis for å få kortet. Det blir nok for tøft på denne banen. Likevel har han gjort en flott innsats ved å skaffe seg spillerettigheter på Challenge Tour'en neste år.
LIVE SCOREFra tidligere i dag:
09.12 ET-kval steg 3:
En spennende dag for våre to gjenværende spillere. Må trolig til 11-12 under par for å få kortet
Ingen av våre tre spillere spilte under 70 slag onsdag. Eirik Tage gjorde det best med 70 slag. Espen Kofstad utenfor kortgrensen. Tage var 3 over par etter 8 hull torsdag formiddag og nr 39. Scoren til Espen Kofstad er noe uklar, men det så ut til at han var tre over på tre av hullene fra hans 4. til og med 6. hull for dagen og en 52. plass. Hans score på dagens første hull ble gledelig og endelig oppgitt til en under par. Dermed er han et slag bak Tage på en 46. plass. Skal vi håpe på 3 under par på hver av dem på de siste hullene?

Litt avhengi av været  torsdag og fredag tipper Golfsiden at man må 11-12 under par for å få kortet og således være blant de 30 beste. Tipper at de to siste rundene går på samme banen, men har ikke sett noen informasjon om dette.

Det hadde vært bra med runder under 70 slag for våre to gjenværende spillere. Litt bekymringsfullt er det imidlertid at Tage har sine to dårligste runder på den banen de spiller i dag. Nå skal det sies at dette er den vanskeligste banen slik at dette gjelder for flere av spillerne. Samme betraktning kan gjøres for Espen Kofstad. Torsdag spiller alle på den samme banen med start på 1. og 10. tee slik at alle spiller omtrent samtidig med så like forhold som mulig.
LIVE SCORE

08.12 ET-kval steg 3:
Kan vi få med to til på Europa Tour'en neste år? Jan-Are ute av dansen
Ingen av våre tre spillere spilte under 70 slag onsdag. Eirik Tage gjorde det best med 70 slag. Espen Kofstad utenfor kortgrensen. Jan-Are Larsen må nå vurdere sin golfframtid. Med to gode avslutningsrunder fra de to som er igjen kan vi få to mann pluss Marius Thorp på ET i 2011. Jan-Are Larsen var dessverre ikke god nok denne gangen til å få spille alle 4 rundene.

Eirik Tage Johansen
Eirik Tage Johansen er nr 12 før de to siste rundene og har en god mulighet til å få kortet for neste år på Europa Tour'en. Han hadde 5 birdier på dagens runde og avanserte 15 plasser til en 12. plass. Det var bra, men en irriterende dobbelbogey førte til en 12. plass i stedet for en 5. plass med par på det 14. hullet. Det er gode muligheter for at Tage klarer kortet. Det er selvsagt viktig med en god runde torsdag for å ha en buffer før siste runde fredag. På den annen side gjelder det å komme så høyt opp på listen som mulig. Det gir flere starter på ET neste år. De siste kortene blant de 30 er på ingen måte like verdifulle som de første etter denne kvalifiseringsturneringen.

Dette skriver Tage selv på sin blogg:
70 -2 idag. Hadde en litt mere spennende start enn vanlig. Vind imot fra høyre imot. Jeg slår en lav slice og ballen ser ut til å ta et paraglider kurs over fairwayen og kraslande i skogen. Finner ballen og slår et lavt 3jern under noen greiner og inn på greenen. Tar to putten og kaller det for en bra par.

Kommer bra igang og er 3 under og på 14 så slår jeg en bra drive ned høyre siden. Den lander i gress roughen og spretter venstre. Det var det siste vi så til den ballen. Svarte Per. Fikk plukket med meg en birdie på veien inn så det var et lite plaster på såret.

Caddien min Barry går caddy for Carlos Del Moral denne uken. Carlos er en finning, han hadde fått på seg de røde fløyelsbuksene sine idag og runden hans hadde vært litt turbulent idag, 1 albatross (2slag på 7en et par 5hull) og eagle på et annet, men han hadde kommet inn på -1 idag. Barry smilte og lo av det hele.
Espen Kofstad
Espen Kofstad gikk på 75 slag og falt 27 plasser ned til en 42. plass. Han er sikret ranking på Challenge Tour'en neste år. Det er stort for amatøren som ble proff nylig og som var ranket som nr 18 i verden blant amatørene ved siste ranking. Han har nådd det første målet, men det hadde vært moro om han lykkes på de to neste rundene. Han er tre slag bak som han må ta igjen på to runder.

Jan-Are Larsen
må nå ta et oppgjør med seg selv. Skal han fortsatt satse på golf? Han får nok spille noen turneringer på Europa Tour'en med den rankingen han har. Hvis han velger å fortsette, må han heve spillet sitt betraktelig til de få turneringene han får spille på ET neste år. Han kan vinne tre ganger på Challenge Tour'en. Da er han inne på ET, men da må han igjen heve spillet sitt. Det ser ikke ut til at trenerskiftet har vært noen umiddelbar suksess. Her må det foretas en betydelig innsats på treningssiden. Spørsmålet er om kone, to barn og bolig i Sarpsborg er forenlig med den satsingen som må til for å heve spillet. Det i seg selv er kanskje ingen hindring. Et viktigere spørsmål er om Jan-Are er villig til å satse så mye som det kreves. Han har vist at han har et stort potensiale, men det krever som nevnt mye trening. Svært mye.

Kometen
Matthew Nixon er en engelsk spiller som er 21 år gammel. Han har vært fast på det engelske amatørlandslaget i noen år. Han vant British Boys Championship i 2006. Han var i semifinalen i British Amateur i år og er to plasser bak Espen Kofstad på verdensrankingen for amatører med sin 20. plass. Han var ikke blant de 100 beste etter 74-runden første dag. Men siden har han avansert med rakettfart med runder på 69 65 64. Etter 4 runder er han på en 4. plass etter at han var nr 50 halvveis i kvalet. Dette er en spiller vi får høre mer til - sannsynligvis. Merk navnet Metthew Nixon.
LIVE SCORE

 Espen Kofstad imponerte stort på den andre runden. Bildet er fra Byneset hvor Espen vant NM i stor stil i august.

07.12 ET-kval steg 3:
OK av Tage - litt skuffende av Espen Kofstad - svært skuffende av Jan-Are
Våre tre spillere spilte den letteste banen i dag. Det visste de og da vare det bare lave scorer som gjaldt. Våre spillere benyttet ikke muligheten til fulle. I morgen kan det bli tøft å beholde plasseringene!

Klart godkjent av Tage
Som Golfsiden skrev under, var det nødvendig å spille langt ned på 60-tallet for å ikke tape plasseringer tirsdag. Eirik Tage Johansen var 4 under etter 9 og lå godt an til en meget sterk runde. Han fikk to birdier til, men avsluttet med en "irriterende" birdie" som kostet 12 plasser på resultatlisten. Nå er han nr 27 etter tre av seks runder. Bra innsats - bevares. Men et slag eller to bedre på siste 9 hadde gitt mer pusterom før morgendagen. Det var rundt 25 mann som spilte på 65 slag (-5) og bedre på den letteste banen tirsdag. Det var 6 spillere som gikk 5 under eller bedre på den vanskeligere banen tirsdag. Se vurdering lenger ned på siden.

Kofstad litt bakpå
Espen Kofstad hadde to bogeyer og to birdier på de første ni hullene i dag. Da tapte han terreng. Han gikk en under på de siste 9 og 69 (-1) på runden. Det gjorde at han falt 13. plasser til en 15. plass så langt. Han burde nok vært et par slag bedre på den lette banen i dag.

Bakfra kommer flere gode spillere halsende. Uansett hvordan det går videre, er han sikret en kategori på Challenge Tour neste år. Han får temmelig sikkert spille alle 6 rundene nå. Espen spiller solid, og det skal ikke forundre oss om han klarer å bli blant de 30 beste til slutt som står med ET-kortet i handa etter 6 runder. Det hadde vært moro! Hvis han ikke få rfull klaff onsdag, er det fare for at en del av dem som spiller på den lette banen, passerer ham på listen før de to siste rundene.

Svikt av Lan-Are
Jan-Are Larsen åpnet med to bogeyer. Det var to slag midt i planeten. Han kom seg egentlig aldri etter det sjokket. En birdie på det 9. ble etterfulgt av en katastrofal dobbelbogey på det 12. hullet. Han kom inn på 71 (+1). Det var ikke annet enn svakt. Det var bare en håndfull spillere som var over par=70 på denne banen i dag. Dermed raste han nedover på resultatlisten med 43 plasser til en 87. plass.

Vurdering
Dette betyr at våre spillere må spille meget godt på den 4. runden onsdag på den vanskeligste banen for å beholde plassene sine eller forbedre disse. De som var dårligst etter to runder, skal nå spille den letteste banen. Da vil mange av dem avansere på listen. Da gjelder det for våre spillere å komme seg under 70 slag på den vanskeligste banen for å holde unna. Det kan bli tøft for Jan-Are Larsen å komme blant de 70 som får spille de to siste rundene når han må kjempe mot alle dem som onsdag har den letteste banen.

LIVE SCORE
 

07.12 ET-kval steg 3:
Det gjelder å skaffe seg en god score i dag!
Bra start av Espen og Tage - verre med Jan-Are

Våre tre spillere spiller den letteste banen i dag. Da gjelder det å skaffe seg et forsprang til de andre. 

Det spilles på to baner i kvalifiseringen. Den ene er i gjennomsnitt lettere enn den andre. De tre spillerne lå høyt oppe på listen etter to runder. Dermed spiller de den lette banen mandag og den vanskeligere banen tirsdag. Det gjelder å posisjonere seg med en god runde tirsdag.

Tage har tatt saken i egne hender og var 4 under par etter 9 hull. Han startet på de siste 9, men de første 9 ser ikke ut til å være noe vanskeligere. derfor er det langt fra umulig å få et par birdier til på de siste 9 hullene. Tage lå på en 15. plass etter 9 hull - to slag bak Espen Kofstad.

Det er mange som kommer til å få en lav score på den lette banen i dag. Derfor bør de langt ned på 60-tallet for å ikke tape terreng.

Espen Kofstad var en under par etter 3 hull på en 4. plass.

Jan-Are Larsen åpnet med to bogeyer og var to over par etter 6 hull. Da hadde han rast 45 plasser nedover på resultatlisten til en 89. plass. Han må spille langt under par på de siste 12 hullene for å henge med. Selv birdier på halvparten av hullene er neppe tilstrekkelig til å være blant de 30 beste etter tre dager.

LIVE SCORE

06.12 ET-kval steg 3:
Espen Kofstad imponerte stort på den andre runden - Tage 73, Jan-Are 70
Han hadde hele 8 birdier på sin runde. En dobbelbogey gjorde at Espen Kofstad endte opp med 64 slag på andrerunden.

Eirik Tage Johansen åpnet bra med 2 under par etter 3 hull. Men derfra og inn gikk han tre over par.

Jan-Are larsen hadde en god dag på Jobben. Han var 3 under etter 13 hull og gikk en over par derfra og hjem og endte på 70 slag.

Da våre tre kom inn lå de på 2. plass (Espen), 30. plass (Tage) og 40. plass (Jan-Are) 
LIVE SCORE


Eirik Tage Johansen er etter hvert blitt vant til å spille kvalifiseringer. Her et arkivbilde fra fire år tilbake.

06.12 ET-kval steg 3:
Andre runde er i full gang mandag formiddag
Alle rundene er viktige i denne kvalifiseringen, men mandagens andre runde er viktig for fortsettelsen. En god runde mandag vil gi selvtillit. Kommer man på etterskudd kan det være vanskelig å snu om og komme tilbake med gode runder senere. Er ikke formen som den skal være, er det ikke mye å gjøre. Det er lite som skiller flyt og ikke flyt på en runde. Spesielt Jan-Are Larsen trenger flyt på den andre runden. Han hadde 5 birdier på den første runden, men glapp kraftig på et par av hullene. Tetter han igjen disse "hullene", kan han få en god score mandag. Han startet med å være en under par på mandagsrunden. Lovende!
LIVE SCORE
05.12 ET-kval steg 3:
Bra av Espen Kofstad og Tage på 1. runde - Jan-Are Larsen med variert spill
Det spilles på to baner i kvalifiseringen. Det ser ut til at Kofstad hadde den vanskeligste banen på den første runden.

Tour Course, som har par 70, ser ut til å være den letteste banen av de to som kvalet spilles på. Eirik Tage Johansen lå på par ette 9 hull, men sp fikk han tre raske birdier og endte også på -3 som betyr 67 slag og en 12. plass etter den første runden.

Espen Kofstads runde på 71 (-1) på Stadium Course var solid med to birdier og en bogey. Han var nr 38 etter den første runden.

Jan-Are Larsen hadde som Tage 5 birdier på sin runde, men den var skjemmet med to dobbelbogeyer. Han hadde også to bogeyer og dermed 71 slag (+1). Det ga en 83. plass og et godt stykke arbeid for å komme oppover på listen de neste dagene.

Med de forsinkelsene som har vært, blir den andre runden startet på mandag.
LIVE SCORE

04.12 ET-kval steg 3:
Bra av Espen Kofstad
Det spilles på to baner.
Espen er ferdig med 1. runde på -1. Han sa selv at han var fornøyd med dagen.

De som ble ferdig i dag, har fridag søndag, slik at man avviklet første runde for hele feltet i morgen.

På den andre banen var det frostproblemer, og her ble ingen ferdige i dag. Tage har ikke spilt i dag. Ikke Jan-Are Larsen heller

LIVE SCORE

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon