Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser




Frode Scheie har helt rett når han etterlyser mer trening og forteller om hvor tøft det egentlig er der ute - blant proffene

09.08 Det tøffe golfyrket:
Grei advarsel fra Frode Scheie
Av: Asbjørn Ramnefjell
Golf er en idrett stort sett alle kan drive med. Man trenger ingen spesiell kroppsform, vekt, høyde eller annet som svært mange andre idretter har som en forutsetning. Bare tenk på høydehopp, skihopping, slaggekast, kulestøt, turn, basketball, volleyball, håndball, bodybuilding, vektløfting osv..

Massevis av penger i golf gjør at denne idretten lokker til seg mange utøvere. Derfor er konkurransen hard, og de færreste klarer å leve av å spille golf.

Sportssjefen i NGF Frode Scheie anbefaler i siste nummer av Norsk Golf de unge til å være amatører lenger og at de må trene mer og bedre.

Det er jeg helt enig i. Han har fortalt ved flere anledninger at det kommer til å bli satt større krav til de det skal satses på fra NGFs side framover. Sannsynligvis vil vi få se dette allerede utover høsten når nye grupper skal velges ut.

Tre nye på PGA Tour i året
Frode Scheie beskriver hvor vanskelig det er å komme på PGA Tour'en hvor det viser seg at det i praksis bare blir tre plasser hvert år tilgjengelige for ikke-amerikanere på PGA Tour'en.

Lettere på ET
På Europa Tour'en er det noe lettere, men også der er nåløyet trangt. På Challenge Tour og de lavere divisjonene Nordea Tour, Ecco Tour, Nordic League etc. er det ikke mulig å tjene nok penger til å leve av det over tid.

Behold drømmen
Det er klart at drømmene må være der for å ha noen mulighet for å lykkes som pro. Men, som Frode Scheie helt riktig understreker, man bør vente med å bli profesjonell i golf til man får signaler om at man er god nok. De gode amatørene får god støtte av klubber og forbund. Proffene har på egen hånd små muligheter til å skaffe seg støtte til å betale de store utgiftene som følger med å reise verden rundt på jakt etter bedre ranking og pengepremier. Bare se på alle de gode svenskene som lever fra hånd til munn i lavere divisjoner.

Man kan delvis få svar på om man er god nok gjennom det amatørtilbudet som finnes i Norge i dag. Veien videre bør gå gjennom college systemet i USA. De aller fleste av de beste i verden går den veien.

Tren mer og bedre!
Frode Scheie skriver: Et minimum på 40 timeri uka og kanskje 10-20 års satsing er det som skal til. Jeg vil strekke det enda lenger. Da jeg var elitespiller - som amatør - trente og spilte jeg 40 timer i uka - ved siden av full jobb etter endt utdanning. I dag må det trenes mer. Og glem full jobb ved siden av golfen! Hvis du ønsker å være profesjonell.

I det Frode Scheie skriver, sier han indirekte at mange av våre beste spillere trener for lite og for dårlig. Dette er et inntrykk jeg deler med ham 100%. Det skal understrekes at en del er meget flinke til å trene. Tutta er et godt eksempel her.

Tøffere for damene?
Damene har det på en måte enda tøffere. Der er det langt færre penger å tjene. På den annen side er ikke nivået så høyt som hos herrene. Det viser det faktum at Korea kan dominere så fullstendig som de gjør på LPGA Tour'en. Det har lenge vært kjent at det har vært et stort problem at asiatene dominerer så sterkt på LPGA Tour'en. Amerikanske sponsorer og publikum har mistet mye av interessen. I USA stiller man spørsmålet: "Hvor interessant er det å følge med en horde av asiatiske spillere uke etter uke på LPGA Tour'en." Se nederst på siden.

For mye snø
De som skal ha håp om å kunne leve av sin golf, kan ikke bo i Norge. Det er for mye snø. Våre beste baner har godt nok underlag bare halve mai, juni, juli, august og halve september. I beste fall det er 4 måneder. Det vil si, hvis vi er litt strenge, at de som kan trene golf under gode forhold hele året, får tre års erfaring, mens vi her i Norge bare får et års erfaring. Eller sagt på en annen måte. varmere strøk har tre ganger så stort utbytte av et år som vi har her i Norge.

Nå skal det med en gang sies at det ikke er godt nok å flytte ut av landet for å bli god i golf!

College er omtrent den eneste muligheten man har til å ha en mulighet til å kunne leve av sin golf. Med noen ytterst få unntak på verdensbasis. Ytterst få har det vist seg.

Ambisjonene?
Mange mener at vi har et alt for dårlig nivå på våre golfspillere her i landet og klager på spillere, Golfforbundet, klubber, ledere sponsorer etc.

Men er det så dårlig? Kanskje ikke.

Hvilke ambisjoner skal vi ha på vegne av våre beste spillere?

Vi har Tutta som er i verdenstoppen. Vi har glimtvis hatt gode amatører. Vi er blitt lagt merke til de siste årene på amatørsiden - internasjonalt. Selv om debattanter på debattsider til stadighet rakker ned på det arbeidet som gjøres og de resultatene som kommer. Vi hadde Henrik Bjørnstad som spilte seg inn på PGA Tour. At han ikke nådde helt til topps der, er ikke så rart så hard som konkurransen er. Men en god prestasjon har han stått for.

Hva kan vi vente i en nasjon hvor det er mer snø enn gras? Og bare rundt 5 millioner innbyggere?

Vi kan kanskje få en stjerne en gang i blant, men ikke vent at vi skal teppelegge rankinglistene slik som koreanerne gjør på LPGA Tour'en med rundt 40 blant de 150 beste.

En ting er sikkert: For å bli bedre må det trenes mer og ikke minst bedre. Riktig utstyr er også viktig. Der ligger vi langt etter her i landet, dessverre.

Det blir tøffere krav fra NGF og Frode Scheie i tiden som kommer - kjenner jeg Frode Scheie rett.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asians are "killing" the LPGA Tour

Jan Stephenson, who became the first woman to play on the Champions Tour on Friday, said Asians are "killing" the LPGA Tour and their numbers should be limited.
Read more

Is the LPGA Dying?
Read more



Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon