Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Mathias Lynne Schjølberg, Oslo GK, vant overlegent

26.04 Junior Masters Invitational (JMI):
To Norske seire i Sverige
Det er ikke ofte at nordmenn slår svensker i golf. I helgen skjedde det dobbelt.

Mathias Lynne Schjølberg vant suverent Sotenäs GK JMI på Sotenäs på lørdag. Han hadde solide 69-66 og vant med fire slag foran Olle Almén, Skaftö GK. Didrik S. Seip Lindås, Borre Golfklubb hadde 73 73 og ble nr 5. På 7. plass kom Magnus Christoffer Gundrosen, Borregaard Golfklubb. Han hadde 75 72 på lørdagens to runder. På slaget bak kom Tobias Gressum Pettersen, Borregaard Golfklubb med 74 73. Anders Kristiansen var 5 under par etter den første runden, men han måtte gi seg pga dårlig rygg på den andre runden. Det var 59 deltagere.

Blant jentene vant ble det også norsk seier. Nicoline Engstrøm Skaug, Oslo Golfklubb (tidligere Haga GK) hadde imponerende 73 74 og det holdt til en solid seier med tre slag til toeren Sofie Kvarnström, Upsala GK, som hadde to runder på 75. Ingrid  Hagen, Oslo Golfklubb, gikk på 79 76 og ble nr 5.

Nicoline Engstrøm Skaug spilte også godt 14 dager før i Schyberg Junior Open 2010 på S:t Arild GK 11. april - i hvert fall på en runde. Her hadde hun den beste runden i turneringen på 77 slag, men 87 på den først runden gjorde at hun endte på 5. plass i den turneringen.

Vinnerne i de juniorturneringene som omfattes av Junior Masters Invitational (JMI) får spille den prestisjefylte finalen. Det er 37 juniorturneringer gjennom sesongen rundt om i Sverige. Ganske annerledes enn i Norge.

Det er sikkert mange juniorer som er fristet til å stille opp i en eller flere av de 37 turneringene i Sverige. Her er hjemmesiden: Klikk her