Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Kan Tiger Woods vinne?

04.04 The Masters
Hvem vinner og hvorfor
Så er det klart for The Masters, årets TV-høydepunkt for svært mange golfspillere.

Golfsiden har sett på en del av favorittene og gjort noen vurderinger.

Tiger Woods har seilt opp som en av favorittene. Han er blant dem som har lengst og best erfaring på denne, litt spesielle, Augusta-banen. Han vil ha en god mulighet. Han sier selv at han er skadefri. Han har forberedt seg godt. Han har bare fått vist seg fram i noen få turneringer. Han er fortsatt litt rusten. Bare tenk hva de yngre spillerne skal få å slite med når Tiger finner fram til det toppnivået som det ser ut til at han er på mei mot!

Justin Thomas er blant de aller skarpeste for tiden. Spørsmålet er om han kanskje er litt for fersk for denne banen. Men får han til de slagene han prøver på, er han selvsagt å regne med. I høy grad.

Jordan Spieth har hatt problemer med puttingen sin i det siste. Han har arbeidet mye med saken. Det pleier å hjelpe. Han viste gode takter i forrige turnering. Vi vet at han liker seg på Augusta og har vunnet en gang og burde vunnet en annen gang. En sterk kandidat.

Dustin Johnson er nr 1 på verdensrankingen. Han har ikke vist den beste formen i det siste. Upresis på flere typer slag. Han vil gjerne komme sterkt tilbake etter at han i fjor var stor favoritt, men falt i trappa dagen før turneringen skulle starte og måtte trekke seg. Putteren hans har vært iskald i det siste. Klarer han å snu dette, er han blant favorittene. Hvis han ikke får sving på putteren sin, blir han å finne temmelig langt ned på listen.

Rory McIlroy har vist meget gode tendenser i det siste. Men putteren hans har heller ikke vært hans beste venn. Viktige putter fra én til tre meter må sitte for å kunne vinne på Augusta. Dette kan bli McIlroys akilleshæl.

Phil Michelson har spilt utrolig godt og sikkert i lang tid. Han kjenner Augusta godt. Han er uhyre skarp med putteren. Han kan forme slagene. Han kan gå mye i skauen også. Eventyrlig til å scramble. Før start: Klart i favorittgruppen. Han blir trolig å regne med når sekken skal knytes igjen søndag ettermiddag. Hans fade er lettere å kontrollere enn en draw. Det er en fordel på Augusta.

Bubba Watson er også venstrespiller med en fordelaktig, kontrollerbar fade. Han har også vunnet her tidligere, sågar to ganger på rad! Putteren hans har fungert meget bra i det siste. Lovende! Søndag ettermiddag? Bubba Watson er der.

Rickie Fowler er nok en spiller som er i form selv om han har hatt noen glipper også. Han har til gode å vinne en major-tittel. Det er han egentlig fr god til. Men slik er det. Han er kanskje ikke like het som de ovenfor nevnte for tiden, men finner han flyten, er han vond å slå.

Paul Casey kan slå til, men han er nok ikke god nok for tiden. Han har trolig ikke det siste som skal til for å stå distansen helt inn hvis han er med der oppe før de siste ni på søndag.

Justin Rose er en meget solid spiller. Han har det som skal til for å vinne. Han har gjort det før og kan gjøre det igjen. svak putting mot slutten i fjor kostet ham seieren. Får han revansj i år? Det kan godt hende.

Jon Rahm har vært et stjerneskudd. Han har ikke vist den beste formen i det siste. Dessuten har han bare spilt en turnering på denne banen. Han er ikke riktig blitt kjent med greenene. Det blir en overraskelse hvis han er med i teten gjør regnskapet skal gjøres opp. Til tross for at han er nr 3 på verdensrankingen.

Sergio Garcia er tittelforsvarer. Formen hans er god. Kanskje han kan gjøre som Bubba Watson og vinne to år på rad. Med hans puttestil har det vært snakket om at han ikke er spesielt god på putter som faller mot høyre. På Augusta må man beherske breaks begge veier.

Alex Norén kan komme til å overraske mange. Han har vist seg som en god scrambler og slår gode slag. Puttingen hans har også vært imponerende. Han kan fort bli beste svenske. Da kommer han langt opp på listen.

For Henrik Stenson vil ikke gjerne gi fra seg tittelen som beste svenske. Han passerte Alex Norén på verdensrankingen denne uken da de to landsmennene byttet på plassene 14 og 15.

Jason Day er kommet tilbake. Han kan fort vinne. Han har tidligere vist at han har alle slagene i bagen. Spesielt jernslagene hans er gode. Får han disse inntil stolpen på innspillene, blir han farlig og vanskelig å hindre at han får den grønne jakken.

Tommy Fleetwood er en luring. Han har vist at han kan være en mann for de store anledninger. Han var best i Europa i fjor. Hans spill kan fort holde til seier på Augusta.

Shubhankar Sharma har kommet som et skudd på Europa Touren. Men han er nok for fersk i dette geamet.

Men for all del. Når spillet først sitter for en spiller, kan det fort holde hele veien inn, selv om dette er vanskeligere på Augusta enn mange andre steder.

Vi minnes imidlertid John Daly i 1991 da han kom inn som siste reserve for Nick Price hvis kone skulle føde. Etter en lang natts ferd mot start, direkte ut på banen og bagen full av øl var han ikke til å true i PGA mesterskapet det året.........


Odds: Her er oddsen fra Westgate:

10/1: Dustin Johnson, Jordan Spieth, Rory McIlroy, Justin Thomas
12/1: Tiger Woods
14/1: Justin Rose
16/1: Phil Mickelson, Rickie Fowler, Bubba Watson
18/1: Jon Rahm, Jason Day
25/1: Paul Casey
30/1: Sergio Garcia, Hideki Matsuyama, Henrik Stenson, Tommy Fleetwood
40/1: Matt Kuchar, Alex Noren, Patrick Reed, Marc Leishman
60/1: Adam Scott, Thomas Pieters, Louis Oosthuizen, Ian Poulter, Charley Hoffman
80/1: Tony Finau, Bryson DeChambeau, Xander Schauffele, Brian Harman, Tyrrell Hatton
100/1: Zach Johnson, Ryan Moore, Russell Henley, Branden Grace, Kevin Kisner, Patrick Cantlay, Webb Simpson
God Masters!


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon