Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser
Stefan Schön rapporterer om lovende forhold på Miklagard

08.04 Miklagard:
Utmerket banerapport
Miklagard arbeider hardt med å presentere en god bane for sine medlemmer og gjester. I år har de ansatt en ny banesjef, Stefan Schön. Det ser lovende ut på Miklagard i følge rapporten.

Golfsiden bringer her rapporten. Ikke minst fordi den kan være til inspirasjon for andre baner.

Miklagard satser på at medlemmene skal få spille på banen før 1. mai.

Golfsiden garanterte i slutten av følgende artikkel gode greener på Miklagard i år da den nye banesjefen ble ansatt i fjor høst. Les mer

Banerapport fra Miklagard
Været har vært helt fantastisk de siste dagene og ting skjer fort på banen. Her følger en statusrapport pr 7. april. 2011.

Greener
Alle greener har nå ligget under duk i ca 10 dager og banestaben har vært påpasselige med å fjerne dukene de dagene vi har hatt varme temperaturer. Alle greener har blitt gjødslet lett, dresset og børstet samtidig som noen få områder har blitt støtte sådd.

Så langt ser greenene meget bra ut. Vi har noen få steder med litt sopp, men vi ser at gresset vokser tilbake i soppflekkene dag for dag. Stefan har tro på at de få skadene vi har, vil være leget og borte til baneåpning. Det er meget lenge siden greenene har sett bedre ut på denne tiden av året, og det er positive nyheter. Selvfølgelig kan vi fortsatt få skader, men sjansen er veldig liten for dette nå.

I kommende uke vil greenene bli rullet og klipt for første gang. Den første klippingen vil skje på 5 millimeter. Vedlikeholdsplanen vil deretter bli tilpasset vær og forhold slik at greenene er optimale til sesongstart.

Teer
Alle teer er bare, og har greid vinteren meget bra. Vi har ikke sett noen skader på noen av teene så langt og vi regner med at de vil være meget gode når banen åpner. Vedlikeholdsprogrammet fremover vil være støttesåing, dressing og rulling av teene, alt for å gjøre de klare til sesongstart.

Fairwayer
Enn så lenge er det kun fairway nummer 2, 3, 6, 7, 12 og 16 som er bare. De ser meget bra ut og har greid vinteren uten skader. De andre fairwayene har fortsatt snø i varierende grad, og selv om vi ser stor forandring fra dag til dag er det fortsatt noen dager før vi ser hvordan de nordvendte fairwayene har greid vinteren. Banestaben har vært ute og dresset fairwayene slik at snøen skal forsvinne raskere på disse fairwayene. Vi tror at disse også har greid vinteren bra.

Så fort fairwayene er bare vil vi starte det vanlige vedlikeholdsprogrammet som innbefatter gjødsling, dressing og lufting. Dette for at fairwayene skal holde samme høye kvalitet som i fjor.

Øvrige områder på banen
Vi har så vidt startet klarleggingen av øvrige arbeider på banen. Vi ser at veiene våre trenger en stor oppgradering så snart det er mulig etter vinterens ”herjinger”. Vi vil starte det arbeidet så snart som mulig.

Når det gjelder bunkere vil de bli raket og ryddet så snart været tillater det. Det er mulig at noen bunkere krever litt mer arbeid, og at de da vil være GUR når banen åpner. Vi vil informere om dette nærmere baneåpning hvis det blir nødvendig.

Driving range og korthullsbane
Banestaben har i hele vinter måkt snø på driving rangen slik at vi kan åpne den så tidlig som mulig. Det har gitt gode resultater. Driving rangen vil åpne den 15 april. Da vil også gressteen på rangen åpne! Dette er en historisk tidlig åpning av rangen, og vi håper at mange vil benytte seg av tilbudet i påsken.

Den første tiden vil vi benytte våre Titleist baller på rangen. De nye Srixon ballene har blitt noe forsinket på grunn av de siste ukers hendelser i Japan. Vi har imidlertid blitt lovet at vår nye Srixon range og de nye ballene er på plass til 15. mai.

Korthullsbanen vil også åpne den 15. april. I første omgang vil vi spille på de 4 hullene som tidligere var hull 1,2,3 og 6. Så fort været er stabilt varmt vil vi stenge greenene på korthullsbanen og reetablere dem slik at vi kan holde en høyere kvalitet på denne banen. Vi vil komme tilbake med informasjon om dette litt senere.
  


Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon