Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser






Den 14. greenen ligger nesten ute i Bogstadvannet. Her gjelder det å være presis med innspillet ellers deler du skjebne med tusenvis av andre som har mistet ballen i vannet over greenen





06.07 Banebesøket Oslo:
Burde vært bedre - blir bedre i juli, helt sikkert!
Oslo Golfklubb ligger idyllisk til med et gjennomført profesjonelt opplegg, men golfopplevelsen kunne vært bedre.

Landets eldste bane ble bygd om for rundt 70 millioner kroner for få år siden. Det har gitt banen et meget godt grunnlag for gode spilleforhold på fairwayer og greener som var det viktigste i denne prisen.

I år har banen slitt med soppskader på fairwayer og delvis på greenene. Rundt 25 banearbeidere arbeider hardt for å få forholdende best mulig.

Men de gangene Golfsiden har vært på besøk, bare en håndfull ganger så langt i år, har ikke banen stått til forventingene. Vinterskader er greit. Det er det ikke så mye å gjøre noe med. Det vil si; banemannskapet er meget dyktige og setter mye inn på å rette opp dette med eksempelvis utbytting av gress på noen greener som har hatt det ille.

Likevel har greenene så langt i år båret preg av å være rufsete og ikke vært spesiell gode å putte på – i forhold til de forventningene man har til anlegget etter oppgraderingen. Bevares. Å komme til Bogstads greener har som regel vært en fryd sammenlignet med en del andre baner på vårparten. Likevel har de ofte vært i tregeste laget og som nevnt litt rufsete slik at ballene ikke holder linjen så godt som man kan forvente. På de til dels alt for ondulerte greenene kreves det at ballen ruller sant. Ellers blir det alt for vanskelig. Og ikke noe gøy. Og golf skal være gøy.

Men det verste har imidlertid vært hullplasseringene. Enten er de satt opp i kantene og i kraftige helninger for å spare banen mest mulig (til hva?), eller så er hullene plassert slik pga manglende kunnskaper, eller så er flaggene plassert slik for å gjøre det mest mulig vanskelig for spillerne. Det siste er ikke nødvendig. Greenene er mer enn vanskelige som de er med svært få flate flater og hissige onduleringer. Nå kan det hende at Golfsiden har vært svært uheldig og truffet de gangene hvor flaggplasseringene har vært meget kritikkverdige, men en håndfull ganger samt klaging fra en del gode spillere sier sitt.

Bunkersanden er ikke god. Det blir ikke bedre av at de nå har byttet ut de gamle gode gressrivene med noen fancy plastraker som er fullstendig uegnet til formålet: å jevne ut spor i bunkrene på en fin måte. Med de nye rakene er det omtrent umulig å rake ordentlig etter seg uten å ha fagbrev som anleggsgartner. Tips hold deg unna bunkrene!

Når banestellet her blir beskrevet som noe rufsete, er det litt overraskende når de har rundt 25 mann i arbeid. På Tyrifjord kunne de fremvise en bane i topp stand med 7 ansatte tidlig i juli med gode greener som rullet jevnt og godt. Selv uten singelklippere.

Vel, det var litt om situasjonen til nå i år. Ledelsen har lovet å ta tak i dette med flaggplasseringene. Og vi vet at når banemannskapet går inn for det, er banen i topp stand med flotte tee-steder, herlige fairwayer og nydelige greener. Derfor er det neppe grunn til å vente at banen skal bli noe annet enn perfekt å spille på for greenfee-gjester og de medlemmer som er i Oslo i sommerukene.

Mange klager over at gresset er for kort på fairway slik at ballen ligger ned på sanden. Dermed blir det vanskeligere å slå ”vanlige” slag fra dette kortklipte området. Da blir det mange "duffer". Man blir nødt til å slå mer ned på ballen. Dette er det kanskje ikke så mye å gjøre noe med med den gresstypen som er valgt. Verre er den gresstypen som er valgt rundt en del av greenene. Det er så tykt og stridt og flattliggende at det ofte er tilnærmet umulig å slå et godt slag derfra – selv for meget dyktige spillere. Denne gresstypen er etter Golfsidens mening ikke egnet til å spille golf i og bør byttes ut.

Bra i juli
Når banen på Bogstad er i god stand, og det blir den i juli, så er det en stor golfopplevelse å spille der. Med nærheten til Bogstadvannet, meget god restaurant, en fin pro shop, profesjonell administrasjon, en hyggelig atmosfære, landets flotteste golfterrasse(?) og et spilleunderlag som man nesten ikke finner maken til i Norge, er grunnlaget for en fin golfopplevelse lagt.

Et besøk på Bogstad i sommer vil garantert gi value for money, selv om noen synes at greenfee-prisen er høy. Men kvalitet koster. Sånn er det bare. Bare se på eksempelvis bilmerker og vin!

Våren har vært tøff mot banen - sommeren blir bra!

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon