Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Det har svingt rundt John Daly mange ganger. Mesteparten av pengene ble spilt bort.

16.05 Svindel og skandaler:
De største svindlene og skandalene innenfor golf
Det finnes svindlere og skandaler innenfor alle sportsgrener – også golf. Hvis du har lyst til å vite mer om de aller største og mest kjente skandalene og svindlene innenfor golfverdenen, så kan du lese videre her.

Golf er kjent som en gentlemansport, men selv her finnes det spillere som vil gjøre alt for å svindle, jukse eller rett og slett bare oppføre seg dårlig. Vi har kikket nærmere på noen av de aller mest kjente sakene i nyere tid fra golfens mørke side.

Mange setter penger på betting både i Norge og andre steder. Oftest på nettet. Hvis du overveier å spille om penger på nettet, bør du kanskje ta en titt på svindel.info før du bestemmer deg for hvor du vil spille. Her går de nøye gjennom spillestedene og sjekker om de er svindlere eller ei.
 
Jane Blalock-skandalen
På 70-tallet var Jane Blalock en av de aller beste golfspillerne i verden på kvinnesiden. Da han trakk seg tilbake fra sporten, hadde hun vunnet hele 27 titler. Hun var blant annet ”Rookie of The Year”, og klarte eventyrlige 299 cutter på rad. Imponerende, men her er det et par ting som bør nevnes. Folk forbinder hennes navn med noe som ikke er så bra, nemlig juksing og svindel.

Jane Blalock ble først anklaget for å ha skrevet scorekortet sitt feil med vilje. Hun skal også ha nektet å ta straffeslag. Hun har også blitt beskyldt for å flytte ballen slik at den lå i bedre posisjoner. Disse beskyldningene fortsatte i årevis, men av en eller annen grunn, så fant LPGA ( Ladies Professional Golf Association) ingen grunn til å straffe henne, da de ikke syntes det var beviser nok. Hele saken ga en dårlig smak i munnen, og Blalock er som sagt i dag assosiert med golfens skitne side. Hvis du søker på "Jane Blalock golf cheating", finner du mye grums.

Kim Jong-Il i 1994
Det skal være sagt at det nok aldri kommer frem om dette er svindel eller ei. Men den er uansett utrolig og nærmest umulig å tro på. Derfor kommer den med på listen her. Så må det være opp til leseren selv å tro på det eller ei.

Kim Jong-Il var Nord_Koreas diktator frem til hans død i 2011. Og i 1994 spilte han golf på den 7.700 yard lange Pyongchang Golf Course. Her satte han verdensrekord i antall slag på en runde. Scorekortet hans viste at han hadde spilt hele 38 slag under par! I følge rapportene som kom ut fra Nord-Korea på det tidspunktet, så fikk han aldri dårligere enn birdier, og hadde faktisk hole in one fem ganger.

”Han er en virkelig god golfspiller”, sa klubbpresidenten til The International Herald Tribune (nå The New York Times International Edition) et par måneder etter bedriften. Det er vel tidenes underdrivelse.

Det bør i anstendighetens navn nevnes at vitnene til golfhistoriens beste golfrunde var Kim Jong-Ils 17 bevæpnede sikkerhetsvakter.

John Daly-skandalen
Det kan skrives side opp og side ned om John Daly. Golfverdenen har knapt sett en mer fargerik personlighet. På godt og vondt. Mannen sier ting som de er, uansett om det handler om golf, sex, alkohol eller gambling. Og det er nettopp gamblingen som ble hans store problem. Det var nok ikke svindel innenfor gambling, som ble John Dalys bane, men heller hvor mye han spilte.

Daly gikk gjennom skatteoppgjørene sine, og kunne se at han hadde tapt omkring 55 millioner dollar på spill. John Daly visste faktisk ikke hvor mye han hadde tapt. Det var derfor han gjennomgikk oppgjørene. Som han selv sa i 2014: ”Jeg visste virkelig ikke. Jeg ble sjokkert. Jeg tenkte det kanskje var 20-25 millioner dollar, men jeg hadde virkelig ingen anelse om at det var 55-57 millioner. Det er sinnsykt!”

Ja, John Daly. Det er sinnsykt.

Ted Bishop-skandalen
Selv om Ted Bishop var President of the PGA of America, så tvitret han at golfspilleren Ian Poulter var ”ei lita jente” (a lil girl). Tvitringen kom som en respons på at Ian Poulter hadde vært irritert på at Nick Faldo og Tom Watson var kapteiner på de foregående Ryder Cup-lagene. Som du sikkert kan forestille deg, så ble det ikke spesielt godt mottatt. Ikke bare ble tvitringen ansett som antifeministisk og nedsettende om kvinner. Det tok faktisk ikke mindre enn et døgn, før han ble stemt ut av embetet sitt av PGA of America Board of Directors.

I tillegg vil han aldri mer bli invitert til PGA Championships eller Ryder Cup som følge av kommentaren. Med bare én måned igjen av presidentskapet sitt, så klarte Bishop å bli den aller første PGA President som ble sparket.
Han har nok lært å tenke seg om en ekstra gang neste gang han skal tvitre.

Her kunne det vært nevnt flere skandaler og svindlere, men det må bli en annen gang. Husk på at selv om golfen har sine kjente skandaler, er altså golfsporten en fantastisk måte å komme seg i form på. Og så treffer man gode venner og hyggelige bekjente.

Golfsiden
Hvis du har lyst til å begynne å spille golf, lære litt om golf, følge med på de fleste resultater, eller kanskje melde deg inn i en klubb, så kan du gå inn på golfsiden.no og finne en oversikt over alle norske golfbaner. Her finner du helt sikkert en som passer for deg. Du kan også lese om de ukentlige tipsene gjennom snart 20 år.Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon