Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Tom Selmer skal prøve seg i kvalifiseringen

26.01 European Senior Tour - kvalifisering første steg:
Det gikk ikke
Tom Selmer var langt unna å gå videre i Portugal.

Med 76 80 og +16 var han langt unna å gå videre til sluttkvalet til uken.

Sist vi snakket om dette fortalte han at han ønsket å bli amatør igjen hvis han ikke klarte kortet denne gangen. Nå har han gjort et tappert forsøk, men nivået er for høyt viste det seg - i år også.

Spørsmålet er om det ikke hadde vært smart å søke om reamatørisering på et tidligere tidspunkt slik at han tidligere kunne bli med på å kvale inn på det norske amatørlaget for seniorer. Han er normalt god nok til å kunne klare å komme inn på dette laget, men nå går det mer tid. Vi får komme tilbake til denne saken. Trolig vil han være en klar forsterkning av det norske seniorlandslaget.

Hjemmeside med LEADERBOARD
25.01 European Senior Tour - kvalifisering første steg:
Over nesten før det startet?
Tom Selmer var meget rusten innledningsvis i Portugal.

Det startet nærmest verst tenkelig. Med 7 over par på de første 9 hullene var det i praksis over før det hadde startet for alvor. Uten noe som helst press kom Tom Selmer seg bra på de siste 9 hullene hvor han gikk en under par. Dermed kom han inn på 76 (+6). Av de 154 som var påmeldt til det første steget går 37 mann videre til det siste kvalet. Han er nr 43 etter den første runden.

Golfsiden tipper at Tom Selmer må gå på ca 66 den andre dagen for å komme seg videre. Kanskje 68 holder. Dit er det et stykke, men ikke helt umulig. Hvis 18 mann går videre fra hver av de to banene, er det trolig +1 eller +2 som gir billett til det siste kvalet hvor 72 mann spiller om 5 plasser. Hvilke score som gir videre avansement er selvsagt avhengig av blant annet, vær, nerver og spillestyrke. Pluss noen "hullkant ut". Eller inn.

Man må alltid leve i håpet!

Trangt nåløye
De som allerede er inne på denne touren vil gjerne holde på sine plasser. Det er medvirkende årsak til at bare fem mann får kortet i kvalifiseringen.

Hvert år kommer det nye 50-åringer opp i denne klassen. De som har vunnet på Europa Touren får friplass i ett år.

Hjemmeside med LEADERBOARD


24.01 European Senior Tour:
Spiller om plass på Europa Touren
Tom Selmer forsøkte i fjor uten særlig suksess. Han har trent hardt og gir dette en sjanse til.

Med sponsorer i ryggen og frisk satsing gårt Tom selmer til verket torsdag 25. januar i et forsøk på å kvale inn til Europa Touren for senior (over 50 år).

Det er et uhyre trangt nåløye å komme gjennom.

Her er de kalde fakta:

"A record number of entrants for Staysure Tour Qualifying School will compete for five cards at Pestana Golf Resort later this month, with 188 golfers signing up for the annual competition.

There will be 154 entrants taking part in the First Stage of Qualifying School, played on the Gramacho and Silves courses at the Algarve Resort, which takes place on January 25-26.

37 golfers will join 35 already exempt for Final Stage, from January 29 – February 1, with the top five receiving a highly coveted card for the 2018 Staysure Tour season."Sakset fra Losbys Facebook-side:

Tom Selmer skal i ilden på Staysure Tour, som senior touren til European Tour heter nå. Han skal forsøke å kvalifisere seg for spill i 2018. De innledende rundene går på banene Silves og Gramacho 25. og 26. januar, og finalen går på Pinta fra og med førstkommende mandag. Alle banene er under Pestana Golf Resorts paraply, og ligger på Algarve kysten i Portugal.

Det er hele 154 spillere som skal gjennom de to innledende rundene, hvor 37 av dem får spille finalen på Pinta, sammen med 35 som er kvalifisert direkte til finalen. Tom skal i ilden på Silves, en bane han kjenner svært godt! Han har jobbet hardt gjennom hele vinteren, og kan vise til svært stabile tall på Trackman! Ikke minst har han jobbet hardt med lengdekontroll på slagene sine.

Tom spilte den samme kvalifiseringen i fjor, men var da svært uheldig med dårlig vær og vanskelige forhold, og klarte ikke å kvalifisere seg. Nå er han tilbake, mye sterkere rustet, med erfaring og enda bedre forberedelser enn sist. Han har vært i Portugal siden lørdag, og har fokusert treningen sin på nærspill. En av erfaringene han drar nytte av i år, er følelsen av å være litt rusten på nærspill og putting etter en kald norsk vinter. Derfor har han fokusert treningen sin på nettopp dette de dagene han har vært i Portugal.


Her finner du mer om det første steget i årets kvalifisering for Staysure Tour 2018

Hjemmeside med LEADERBOARDFra kvalifiseringen i fjor:

24.01 European Senior Tour:
Kval med to nordmenn denne uken
Norge stiller med to representanter når kvalet settes i gang 26. januar. Les mer
 

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon