Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Slik ser verdens beste golfspiller ut!

24.09 Tiger Woods:
MAKTDEMONSTRASJONEN
Det var nesten uvirkelig det Tiger Woods viste oss i helgen.

Selv om vi fikk Dustin Johnson som ny verdensener på rankingen denne uken, var det Tiger Woods det dreide seg om denne gangen også.

Seertallene på TV omtrent dobler seg når Tiger Woods stiller opp. Ute på banen stjeler han all oppmerksomhet.

Dustin Johnson passerte altså Justin Rose på toppen av verdensrankingen og tok tilbake tronen med en snau margin.

Tiger Woods
har spilt til dels fenomenalt de siste ukene. Visse småting har gjort at han ikke har vunnet. Han har hatt problemer med puttingen. Utslagene har også vært for ustabile til at han kunne vinne. Men denne gangen var både utslagene og puttingen imponerende. Jernslagene har stort sett vært bra i lengre tid. Ikke bare det. De har vært i en klasse for seg. Gang på gang har han pepret flaggene med innspillene sine. Korte birdie-putter har gitt mange birdier. 

I helgen i uke 38 var han helt suveren. Da det skulle avgjøres hvem som skulle vinne turneringen, var det bare tre mann det dreide seg om. Det var bare disse som egentlig hadde presset på seg. Det er mye vanskeligere å spille god golf når presset er som størst sammenlignet med å spille uten press i det hele tatt. Resten av feltet var hektet av og helt avhengige av at alle de tre i tenen skulle sprekke.

Derfor var det flere spillere som nærmet seg teten med gode runder søndag. De spilte i en avslappet atmosfære fullstendig uten press.

Spillere som Billy Horschel (66), Dustin Johnson (67), Hideki Matsuyama(65) Webb Simpson (67) og Rickie Fowler (65) kunne rusle rundt for seg selv, slappe av og kose seg med sin golf. Derfor avanserte de til dels kraftig på resultatlisten. Slik vi ofte ser på søndager i store golfturneringer over hele verden.

Men Tiger Woods, Rory McIroy og Justin Rose hadde virkelig noe å spille for. Her var det bare Tiger Woods som besto den psykiske testen. De andre to bleknet, i dobbelt betydning, da presset ble som størst.

Men ikke Tiger Woods. Han klarte på heltmodig vis å stå i mot. Ikke-golfspillere har vanskelig å forstå psyken i dette geamet. Det er to ulike idretter å spille om seieren søndag sammenlignet med å være bak i køen.

To helt ulike idretter. Det er her psyken kommer inn i bildet. Noen klarer det. Andre klarer det ikke.

Tiger klarer det. På en imponerende måte. Ikke rart at han har vært kåret til verdens beste idrettsmann fem ganger i tiårsperioden 1998 til 2008 (Best Male Athlete ESPY Award).

Tiger Woods har sørget for at golfspillere er blitt søkkrike de siste par tiårene. Det er en viktig grunn til at han er så populær blant de andre spillerne som nå ønsker ham varmt velkommen tilbake.

Hva skjer fremover? Tiger Woods kommer til å sette farge på golfen også i tiden som kommer. Vi får håpe at han holder seg skadefri. Han har nå en teknikk som er mye bedre for kroppen enn den han brukte for få år siden. Dermed blir skadefaren redusert.

Ryder Cup i uke 39 kommer til å bli mye mer interessant når den store stjernen er tilbake for fullt.

Tiger Woods' maktdemonstrasjon i helgen var bare imponerende.

For en spiller!   

Høydepunkter fra siste runden: KLIKK HER


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon