Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 kaffekannen - 17. jul 2008 kl. 11:24 *  IP
pro- tidsperspektiv

Jeg har spilt golf litt av og på i noen år, før jeg i år har tatt meg litt sammen og vært noenlunde jevnlig på range og bane og har fått handicapet ned på 25/26. Her går jeg jevnt innenfor buffersonen. Jeg har flere ganger vurdert å ta noen pro-timer men det har blitt med tanken fordi jeg har blitt fortalt at man ser på mange timer og relativt langt perspektiv for å få nytten av det. Så her kommer spørsmålene.

Er det noen vits i 2/3 timer med Pro?
Hvilket tidsperspektiv og med hvilken hyppighet bør man ta timer for noenlunde fullt utbytte(ønsker i første omgang å bli jevnere og mer bevisst på hva man gjør riktig)
Hva kan man forvente fra en pro og er det stor forskjell på kvaliteten(kom gjerne med anbefaling i Bergensområdet)

Setter pris på svar

Kaffekannen
 AR (17. jul 2008 11:56) *  IP
Du har kastet bort massevis av tid og er kommet mye kortere enn du ellers ville ha gjort hvis du hadde tatt instruksjon. Det er massevis av dyktige instruktører der ute som venter på å gi deg hjelp.

Hvis du har spilt golf i noen år og ikke kommet lengre ned i hdc enn 25, og du virkelig prøver å bli bedre?, da synes jeg oppriktig synd på deg.

Les eksempelvis denne artikkelen:
http://www.golfsiden.no/IWCgolfakademi120508.html



 kaffekannen (17. jul 2008 13:25) *  IP
Det var jo ett utrolig hyggelig svar....

Burde ikke gidde å forsvare meg, men gjør det likevel. Av og på i noen år betyr under 10 runder og kanskje en fem seks ganger på range siden jeg tok grønt kort i 2005. Fikk mitt hvite kort i fjor og var egentlig veldig fornøyd med fremgangen i år frem til det oppmuntrende, "synes oppriktig synd på deg" svaret.

Siden jeg ikke fikk svar på spørsmålene skal jeg omformulere meg.

Jeg vurderer å ta pro-timer slik at jeg kan forbedre meg fra en stakkarslig 25 hcp-er. Bør jeg planlegge ett langsiktig løp sammen med pro, eller er det nok, eventuelt hensiktsmessig, men ett par timer i histen og pisten?

Er det stor forskjell på pro-kvaliteten? Ift. kvalitet så er det slik at man får det man betaler for, eller? Anbefal meg gjerne noen i Bergen.

Artikkelen var hyggelig den, og jeg har lest den tidligere, men siden jeg ikke vet om noen som jobber med video i Bergen hjelper den meg ikke særlig mye.

Kaffekannen

Svar kl 22.50: Jeg kan ikke få sagt det ofte nok at folk er alt for dårlige til å ta pro-timer.

I stedet får jeg kjeft fordi folk mener jeg er arrogant fordi jeg mener at man tidlig bør få ordentlig trening.

Selv fikk jeg ikke pro-timer før jeg på egen hånd hadde lært meg litt om spillet og hadde 12 i handicap det første året jeg spilte. Jeg lider fortsatt, etter over 40 år i geamet, av at jeg ikke hadde muligheter (av økonimiske grunner) til å ta pro-timer fra starten av. Jeg er overbevist om at jeg hadde hatt en mye bedre sving om jeg hadde lært spillet fra grunnen av fra en god trener.

Jeg råder deg til å ta pro-timer umiddelbart. På ditt nivå trenger du ikke verdens beste trener. Trenernivået i Norge er meget bra. Det spiller ikke så stor rolle hvlken trener du velger, bare kjemien stemmer.

At Dust og Dr. Green og sikkert andre mener jeg er en stor dust, tar jeg helt med ro. Det stiller seg i rekken av skeptiske og konservative spillere som ikke er modne for å ta i mot en utstrakt hånd.

Ta pro-timer, kaffekannen, ta i mot mitt råd, og bli en betydelig bedre spiller temmelig raskt! Så blir du en enda gladere golspiller!

Kun et velment råd fra en som angrer grådig på at pro-leskjoner ikke ble tatt i starten av et lengre forhold til golfsporten.

Lykke til, kaffekannen. Spør meg gjerne om råd. Du har epost-adressen.
AR



 dust (17. jul 2008 13:31) *  IP
det er svar som det der, AR, som gjør at i hvertfall jeg har null respekt for deg, ditt arrogante rasshøl!!!!


 Dr Green (17. jul 2008 13:45) *  IP
Pinlig av den O Store Gud Ramnefjell å svare på den måten! Nå er du vel snart gammel nok til å oppføre deg med en smule folkeskikk.

Gode spørsmål Kaffekanna, men jeg har dessverre ikke noe godt svar å gi deg.



 Fooore (17. jul 2008 13:54) *  IP
Min erfaring er at 2-3 protimer er en fornuftig greie om du vil finne ut hva du gjør "galt", og så må det trenes&terpes på de tipsene du får.

Har man lyst til å bli bedre må det investeres tid!

Og ellers mener jeg at det er de som har det skøy og trivelig på banen som er "vinnerne", ikke nødvendigvis de som har det laveste hcp...



 Dilter (17. jul 2008 13:56) *  IP
"dust" innbyr selv ikke til særlig respekt med et slikt innlegg. Selv synes jeg AR's haussing av JWC-akademiet begynner å gi litt flau smak i munnen, men ingen av tingene gir svar på det trådstarter spør om.

Som en som ikke lenge siden hadde samme hcp, kan jeg bare si at jeg i hvert fall har hatt utbytte av protimer, selv om det tok en stund før det 'løsnet'.

2/3 protimer kan være nyttig hvis du gjør noe fundamentalt galt. Det er ofte små justeringer som skal til for å få betydelig fremgang.

Men hvis dette ikke er tilfelle, er nok mer regelmessig oppfølgning nødvendig.

Forslag:
Gå noen hull (eller 9) sammen med en pro og gå gjennom det du trenger mest å jobbe med. Sett opp en prioriteringsliste og avtal så å møtes med jevne mellomrom for å få instruksjon og treningstips for de forskjellige tingene. De fleste proer har et fastpristilbud for denne typen program.



 kaffekannen (17. jul 2008 14:05) *  IP
Takk til Foore og Dilter for skikkelige svar.

Dilter: Forlaget ditt høres fornuftig ut. Gjør nok masse ting fundamentalt galt og er ganske ustabil. Tror jeg skal bestille 1 time med en pro slik at vi kan gå noen hull og så la ham(henne) gi anbefalinger for videre fremdrift.

Så til hvilken pro jeg skal velge. Klubbpro-en hører jeg ikke bare bra ting om så jeg er svært usikker på ham(sier ikke hvilken klubb jeg tilhører da jeg ikke vil "disse" klubben på offentlig forum). Bor i nærheten av FanaGK. Noen som kjenner til Pro-ene der og vil gi meg en anbefaling?

Kaffekannen

Svar 22.55: Det spiller ikke så stor rolle hvem du velger.
AR



 Per F. Moe (17. jul 2008 14:40) *  IP
For all del - ta protimer - du kan sikkert få hjelp til å regulere oppstilling, grep og sving slik at du treffer ballen bedre og fairway/green oftere. 2-3 protimer over en ukes tid, og tren på oppgavene på rangen. tren MASSE på nærspillet - selv startet jeg med golf igjen i 40-årsalderen etter 15-20 års opphold - brukte et år på å få tilbake mitt gamle handicap på 19, dvs bogey-golf, deretter gikk jeg ned et par slag pr år ved å trene mye på chip-and run og småpitcher (egen hage er en fordel. Ett slag spart rundt greenen på annethvert hull er 9 slag på handicappet. Hvis du kan være i nærheten av greenen "in regulation" og er god med wedgene og et jern du kan rulle opp til hullet, kan du øyne singelhandicap i det fjerne.

Lykke til!



 kaffekannen (17. jul 2008 15:04) *  IP
En av styrkene mine er faktisk nærspillet. dvs. veldig nært:) Jeg er ganske flink på pitch og putt og snitter sjelden opp mot 2 putter pr. hull. problemet mitt er på utslag og slag fra 120+. Jeg er så fryktelig ustabil og slicer og hooker. spiller stort sett på trange skogbaner og da straffer det seg kraftig. Spilte en runde(første gang) på Voss for 5 uker siden og da spilte jeg meg ned 2 poeng. Lengden er der også forsåvidt når jeg treffer. Har 200+ med driver og ligger på rundt 150 meter med 5 jern. Det hjelper dessverre lite når hvert tredje slag går i skauen...

Dette ble mye rabling, men at noe er fundamentalt galt - absolutt:)



 Stian (17. jul 2008 15:29) *  IP
Skaff deg et videokamera, film svingen din og sammenligne med swingvision filmer på youtube. Da kan du se hva du gjør feil, og fikse det. Det er faktisk veldig veldig mulig.

Jeg er såpass sta at jeg skal lære meg ting selv, både ulemper og fordeler med det, men det er helt greit.

Kunne kanskje vært lavere i hcp med kontinuerlig pro-timer, men syntes ikke synd på meg selv av den grunn, er heller andre som fortjener å bli syntes synd på her..



 Jeppe (17. jul 2008 15:35) *  IP
At som red svare en leser på den måten er for meg ubegripelig... LAVMÅL


 kaffekannen (17. jul 2008 15:41) *  IP
Jeppe: hehe, lurte først på om det kun var jeg som var overfølsom, men folk er tydeligvis enig med meg. Men men, alle kan ha en dårlig dag.


 Aagolf (17. jul 2008 16:00) *  IP
Jeg støtter fullt og helt opp om ARs faglige intensjon.
Min nedgang fra HCP 25 til HCP 14 på 3 mndr. skyldes utelukkende bruk av en (etter min mening veldig flink) pro.



 kaffekannen (17. jul 2008 16:07) *  IP
Er ikke AR sin intensjon jeg reagerte på...Jeg er jo faktisk enig med ham. Er likevel ganske unødig å si at han synes oppriktig synd på meg og alle andre med høyt hcp.

Nok avsporing - Ingen som kjenner til noen Pro-er i Bergen som jeg bør benytte meg av?



 Christian Furu (17. jul 2008 16:13) *  IP
Er nybegynner og har hatt tre pro"timer" (25 minutter). To har vært gratis og jeg har derfor vært så uheldig å ha tre forskjellige instruktører. Alle har hatt veldig forskjellige måter både å lære teknikk og oppfatninger om hva som er riktig. Jeg fikk fullstendig sammenbrudd og klarte knapt å treffe ballen etter å ha rotet til hodet mitt. Det er helt klart 100% nødvendig å holde seg til en pro.

Det jeg har gjort er å lese mye og studere masse video fra internet. Har filmet svingen min, noe som var utrolig lærerikt. Fascinerende å kunne se feilene, prøve å rette på dem og se at man faktisk klarte å endre det.

Det kanskje mest lærerike for meg har vært en instruksjonsvideo av Butch Harmon. Jeg har terpet små steg og bevegelser. Protimer er veldig bra, men det er også mye man kan lære på egenhånd.

Ørjan Larsen var forøvrig veldig flink. Tålmodig og flink til å lære fra seg. Det var mitt inntrykk etter en kort time. Timer hos ham får du hos Bergen Golfsenter, golfsenter.no.



 ruby scott (17. jul 2008 19:14) *  IP
har lenge irritert meg på arrogansen til AR. jeg er egentlig VELDIG overrasket siden han var favorittkommentatoren min fra når jeg begynte se på golf. virket veldig sympatisk og hyggelig, men har fått et HELT annet intrykk av han på denne siden her...

veldig synd igrunn...



 ruby scott (17. jul 2008 19:18) *  IP
jeg har forresten spillt i 2 år jeg også. spillte meg ned fra 36 til 24 første året og 24 til 13,3 dette året. jeg har spillt MYE dette året. men ifølge AR så hadde jeg sikkert vært scratchspiller hadde jeg bare tatt noen pro-timer.. det er ganske synd på meg igrunn.. menmen, det er da bare en hyggelig hobby!
har som sagt aldri hatt noen pro-timer. synes det virker veldig oppskrytt, kan lære like mmye av instruksjonsvideoer på nettet. har sansen for videoene til johnny miller.




 ben (17. jul 2008 19:32) *  IP
du kan slå så mange baller på rangen du bare vil, men sjansen for at proen har bedre peiling på golf enn deg er ganske stor. men hvis du mener at du selv vet veldig mye om golf og golfteknikk(og det er det jo mange som gjør), så er det kanskje ikke nødvendig å ta timer.


 Moorty (17. jul 2008 19:43) *  IP
Overrasket over at en mann på hans alder oppfører seg slik. Det er slike som deg AR som gjør at golfen sliter med rekrutteringen. Min mening!


 Pro V1 (17. jul 2008 20:19) *  IP
Likte heller ikke AR sin kommentar. Men sjekket også IP adressen og det er ikke den vanlige IP adressen til AR - så det kan jo være at noen tuller med ham??

Svar 23.04: Jeg satte kanskje svaret litt på spissen. Men nå må folk våkne og ta pro-timer slik at vi får opp nivået på norske golfspilelre.

Jeg har en annen IP-adresse fordi jeg har sommertilhold et annet sted enn på det vanlige kontoret.

Det var ikke min mening å være arrogant. Jeg ville bare vekke en del 25-handicappere som ved enkle grep burde hjatt i hvert fall 18 i handicap. Det er ganske stor spilleferdighetsmessig forskjell. Det ser ut til at kaffekannen har våknet og er blitt åpen for å ta pro-timer. Det er bra! Jeg er spent på å høre om hans betydelige fremganger i løpet av kort tid!
AR



 Stian (17. jul 2008 20:38) *  IP
Er da ikkeno uvanlig i svaret til AR ? Er vel sikkert på ferie uansett.


 Stian (17. jul 2008 20:38) *  IP
i.e derfor annen IP


 dust (17. jul 2008 20:39) *  IP
beklager at jeg kalte AR et rasshøl, men blei forbanna over arrogansen til AR. I min verden er ikke den måten en akseptabel måte og snakke til medmennesker på, noe jeg synes AR har en lei tendens til og gjøre


 Scott Cameron (17. jul 2008 22:02) *  IP
Og folk kaller meg dust he he! Dette er ubetalelig!

Hvis AR fakrisk er AR så burde han faen meg sensurere seg sjæl litt i blant også... I hvert fall om han fortsatt skal kunne kalle seg konsekvent... Noe han gjør titt og ofte...

Konsekvent ukonsekvent er det kanskje han mener...



 007 (17. jul 2008 22:09) *  IP
Jeg fikk en ufin kraftmelding fra AR, en gang.
Den ble sensurert, straks.

Ler av den fortsatt..

Vi er forskjellige..



 Passauf (17. jul 2008 22:36) *  IP
Økte ferdigheter gir økt glede. Det kan riktignok være smertefult med endreinger av egne tillærte unoter. Det beste som betaler seg best for raskt å forbedre score er definitivt nærspill. En pro kan hjelpe deg med å vise deg teknikker du kan trene på. Flere slag i bagen til bruk rundt green er det som skal til for å oppnå en mye bedre score. Undervisning i putting vil også gi deg stor fremgang. De fleste synes det er kjedelig å trene putting. Det er mye kjedeliger å ha fler slag på green enn på banen forøvrig. Balanserer du innsatsten din med dobbel dose nærspill og putting sammenlignet med svingtrening blir du raskt en mye bedre spiller. Lykke til!


 AR (17. jul 2008 23:07) *  IP
Ta kontakt med en pro hvis du ikke har en trener allerede. Da får du mye mer glede av golfen din. I dag spilte jeg med en kar som arbeider sammen med en god trener. Han hadde ikke fått det til ennå, men det var like før det løsnet. Det var lett å se. Noen timer til hos pro og han blir en virkelig god spiller. Leser du dette, Morten?


 Bjørn Sveindal (17. jul 2008 23:16) *  IP
Det som er vedlig viktig å innse er at det kreves mye egentrening for å bli bedre. En golftrener gir deg de tingene du skal trene på, men det er opp til den enkelte å bruke tid for å trene dette inn.

I mine år som golftrener hendte det altfor ofte at folk kom til oppfølgingsleksjon uten å ha trent på egenhånd. Er rett og slett mange som tror at det å ha en leskjon gir umiddelbare resultater, men det er ingen snarveier for å bli god i golf. Veiledning etterfulgt av egentrening er veien å gå hvis du vil bli bedre.



 Useriøst (17. jul 2008 23:26) *  IP
Godt poengtert Bjørn,det finnes ingen snarveier. Og det holder ikke bare med pro-timer. Men pro-timer kan gi en god veiledning og tips til hvordan man skal komme videre. Sier jeg som etter 2 timer med bare chippe-trening på egenhånd i kveld utrettet mirakler.


 AR (17. jul 2008 23:37) *  IP
Bjørn; meget godt poeng!

Jeg mente ikke å være arrogant i mitt første svar. Jeg ville bare vekke alle de spillerne i Norge som spiller dårlig golf fordi de ikke kontakter kyndig hjelp.

Har du hull i en tann, går du til tannlegen.

Har du mangler i ditt golfspill, bør du gå til en kyndig veileder.

Ellers blir det ikke sving på sakene. Bokstavlig talt!



 ruby scott (18. jul 2008 00:10) *  IP
har du mangler i din golfsving så er du veldig normal. golf er golf, det kan ikke perfeksjoneres, du skal prøve og feile og prøve igjen, det er det som er sjarmen.
det er faktisk mulig å reparere sin egen sving når ting går galt. det er ingen pro som kjenner svingen din bedre enn deg selv.
proer gjør nok mye nyttig rundt om, men å si "gå til en pro" til alle som spør om hjelp synes jeg ikke er det MEST konstruktive svaret.. det går faktisk an å jobbe med svingen din på egenhånd. jeg har hatt slice og shanke-problemer, men løste det ved å lese nyttige tips og så gå på range og reparere. mange vil finne ut av ting selv, det er ikke noe galt med det. jeg tror ikke jeg om 40 år vil se tilbake på golfen med bitterhet og tenke på hvor mye bedre jeg kunne blitt ved hjelp av en pro, da hadde jeg virkelig hatt et sørgelig liv.. tror heller jeg om 40 år kan se tilbake på de turneringene jeg har vunnet og de flotte opplevelsene jeg har hatt og tenke "alt det klarte jeg av meg selv og ingen andre"
hva er galt med det..? skal alle bli proffe..? er det ingen som bare skal kose seg med golfen? kan en ikke spørre noen om råd uten å bli sendt direkte til en pro..?



 Dilter (18. jul 2008 00:39) *  IP
Ære være fru Scott som klarer det på egenhånd. Nei, vi skal slettes ikke alle bli proffe (blir vel snart forbud mot det for sånne som oss, siden regjeringen har lovt å avskaffe fattigdom), men de fleste av oss klarer det ikke på egenhånd.

Merk deg utsagnet noen poster ovenfor: Økte ferdigheter gir økt glede (takk Passauf). Personlig tror jeg at noe av årsaken til at ferdighetsnivået i Norge er så generelt dårlig som det er (og den synkende aktiviteten) skyldes at de fleste ikke skaffer seg kyndig instruksjon og trener for lite.

Tankekors: Regelmessig instruksjon i løpet av en sesong koster mindre enn en ny driver (med mulig unntak av spesialfunn på eBay). Forøvrig er det billigere å gå til pro enn å gå til tannlegen.



 Yankee (18. jul 2008 02:37) *  IP
Støtter generelt forslag om å bruke pro, men det er ikke alltid det gir resultater. Jeg var for gammel til å bli god den gangen jeg begynte med golf. Fikk masse tips og veiledning fra andre medlemmer i klubben, og den andre sommeren jeg spilte kom jeg ned i 13 i HCP. Regnet med at jeg kunne komme enda lavere etter hvert, men kom bare ned på 11 i HCP og ble der i flere år. Tenkte at skal jeg komme videre må jeg ta pro-timer. Tok derfor en serie pro-timer en sommer med en (etter sigende) meget dyktig pro som hadde jobbet ved John Jacobs School of Golf. På første time skulle han endre på absolutt alt. Legge om til en helt ny sving som lignet mer på den måten han svingte på. Jeg prøvde så godt jeg kunne å følge hans anbefalinger og trente masse mellom hver pro-time. Desverre spilte jeg dårligere og dårliger ute på banen. Regnet med at det ville bedre seg bare jeg fulgte proens råd og tok tiden til hjelp. Imidlertid ble jeg fortsatt dårligere og dårligere og spilte til langt over 20 i HCP. Etter halvannet år sa jeg til meg selv: Glem rådene fra denne proen, og sving slik du gjorde før! Etter et par mnd spilte jeg igjen til 11 i HCP. To år senere var jeg nede i 9,3.

På omtrent samme tid bestemte kona seg for å ta en pro-time, men hun brukte en annen pro. Han hadde en helt annen tilnærming. Ønsket å endre minst mulig, og gjorde bare mindre justeringer som umiddelbart ga gode resultater.



 Yngve (18. jul 2008 09:02) *  IP
Det vil alltid finnes skrekk-eksempler, siden vi alle er forskjellige med forskjellige behov.

selv har jeg prøvd 5 forskjellige proer, og den ene var akkurat som du sier og ville forandre på absolutt alt på en gang.

Proen vår i klubben er fantastisk, og har en tilnærming som i hvertfall passer meg veldig bra.
han studerer nivået ditt først, før det kommer enklest mulig endringer som gir resultater, og så snakker vi om hvilke målsetninger vi kan gjøre, og jobber mot det sammen gjennom sesongen.
Det handler litt om å være mottakelig også. det er ikke alle som er mottakelige for endringer, men gjerne vil gjøre ting på sin egen måte, selv om de går til en pro. det kan sjelden bli bra, siden proen tross alt er der for å hjelpe deg slik han/hun føler det er best mulig!


har nesten halvert hcp på et drøyt år, og med min egen gode tålmodighet, og proens egenskaper, så er jeg sikker på at jeg skal klare å halvere en gang til dersom jeg jobber hardt og følger hans råd.



 ruby scott (18. jul 2008 09:03) *  IP
ære være frøken Dilter som velger å bruke pro for å bli bedre. det er nok fornuftig det, men hvorfor er det å gå til pro synonymt med å bli bedre? jeg blir bedre av å trene og spille..
hva er det jeg forresten klarer på egenhånd? å kose meg med golfen? å kunne spille golf uten å tenke på hva jeg må gjøre for å få scratch-hcp?!

økte ferdigheter GIR glede, men det er noen som er så opphengt i å få hjelp til absolutt ALT i livet at de ikke klarer å fatte folk som vil gjøre ting selv.

det er flust av folk på pga-touren som ikke har tatt pro-timer, de har en egenartet sving som funker for dem, det er mange spesielle svinger (merk: furyk og jeev milka singh) og en golfsving er veeeldig individuell, så en golfpro kan ikke fortelle hver og en hva som er deres optimale sving. det finner du ut selv... klart, han kan gi veiledning, men veiledning kan du få mange andre plasser uten å betale for det... og når du søker veiledning på nettet så kan du plukke ut det som passer, istedet for å høre på EN manns mening...



 kaffekannen (18. jul 2008 09:05) *  IP
Takk AR for noen skikkelige svar. Jeg kommer nok til å ta noen pro-timer den kommende tiden, men som noen andre nevnte så krever det at man trener mellom timene og får øvd på det man lærer. Uten det blir det nok mange(for meg) bortkastede penger. Igjen er dette ganske tidkrevende og det går på bekostning av den eneste tiden jeg kan stjele fra - Tiden på golfbanen. Derfor burde jeg kanskje ta timene på vinterstid, innendørs?

Jeg hadde sikkert fint klart en nedgang til rundt 18-20 i hcp uten å ta en eneste pro-time, men jeg håper det går mye fortere med.



 AR (18. jul 2008 09:37) *  IP
Ønsker du å gå fort ned i handicap, tar du med deg en del av tipsene fra Golfsiden:

http://www.golfsiden.no/Golftips/golftips.html

og trener effektivt i økter av en eller to timer.

Eksempel på en times trening:

Del 1:
50 putter fra 1 meter (eksempelvis 5 om gangen)
50 putter fra 2 meter
50 putter fra 5 meter
50 putter fra 10 meter
Anslått tid: 40 minutter - 5 slag i minuttet

Del 2:
50 chipper fra greenkanten med 7 eller 8'er jern
50 chipper med sand wedge fra ca. 20 meter fra flagget
50 bunkerslag
50 baller på driving rangen
Anslått tid: 50 minutter - 4 slag i minuttet

Medgått tid: 2 timer inkludert pauser og unødvendig prating med folk som forstyrrer deg. Forsøk å hold deg unna det siste.

Klarer du å fullføre en slik økt med konsentrasjonen i orden, er du en bedre spiller allerede etter de anslått to timene. Spiller du 9 hull, bruker du like lang tid og er sannsynligvis en dårligere spiller etterpå. I hvert fall ikke noe bedre.
Slik er golfen - heldigvis og dessverre - avhengig av hvilke øyne som ser.
Beklager hvis også dette svaret oppfattes som arrogant.

NB! Øvelsene krever disiplin. Det er det ikke alle som innehar.



 Aagolf (18. jul 2008 09:46) *  IP
Det ser hyggelig ut det der AR. Ta med matpakke og familien så går det bra.
Men ikke glem det viktigste.
Skal du treffe noe så må du sikte på det. :-)



 AR (18. jul 2008 09:51) *  IP
Det er riktig, Aagolf. Det er meget viktig å være opptatt av målet og prestere best mulig hele tiden i treningsøkten(e).


 Dr Green (18. jul 2008 10:40) *  IP
Asbjørn,

Rådene dine er det ikke noe vesentlig feil med. Det er måten du formidler på som ikke er egnet formålet. Når noen tydelig prøver å søke råd så er det fort gjort å drepe "kjøpelysten" ved å slenge spydigheter som du gjorde:

"Du har kastet bort massevis av tid og er kommet mye kortere enn du ellers ville ha gjort hvis du hadde tatt instruksjon. Det er massevis av dyktige instruktører der ute som venter på å gi deg hjelp.

Hvis du har spilt golf i noen år og ikke kommet lengre ned i hdc enn 25, og du virkelig prøver å bli bedre?, da synes jeg oppriktig synd på deg."

Det er helt utrolig at du som profilert person i golfen her til lands kan få deg til å komme med slike utsagn! At du etter pepper forsøker å late som om du skulle prøve "å vekke" landets 25-handikappere til å løpe ned trenernes dører blir bare patetisk. Unnskyld heller din tåpelige formulering, og fortsett med de velmente rådene du kommer med senere i tråden. My 2 cents.



 AR (18. jul 2008 10:57) *  IP
Det må da være lov å sette ting litt på spissen.

Det er et stort problem at vi her i Norge har alt for mange dårlige spillere. Den eneste måten måten å bli bedre på er å ta i mot veiledning, instruksjon og råd. Det er bare de færreste som klarer å lære å spille god golf på egenhånd.

Jeg blir litt lei meg når folk skryter av at de aldri har tatt instruksjon og spiller langt dårligere enn de ville ha gjort med undervisning.

Det er greit å være fornøyd med 10 i handicap fullstendig uten instruksjon, men slike spillere hadde trolig kunnet ha 4-5 i handicap og hatt MYE STØRRE GLEDE AV GOLFEN SIN!

That's the point!

Jeg beklager selvsagt hvis noen har oppfattet min uttalelse som fornærmende.



 Dr Green (18. jul 2008 11:05) *  IP
Flott Asbjørn, den uttalelsen gir deg mer respekt i mine øyne.


 Stian (18. jul 2008 11:31) *  IP
Det er et stort problem i Norge at vi har altfor kort golfsesong. Det er det største hinderet til at vi ikke har flere gode golfere(og dermed flere å syntes synd på) i Norge.

Ski kan man ikke sammenligne med da vi er en skikultur, men vi er ingen golfkultur og kan derfor benytte sesongkortet(no pun intended)

Og hvorfor skal man absolutt ta protimer i golf? Hvorfor er det så viktig akkurat i golf ?.Hvorfor er det ikke like viktig med kurs i Alpint f.eks ? Eller i fotball for bedriftslag.




 Ivrig (18. jul 2008 11:41) *  IP
Asbjørn, Glede er subjektivt. En som har 10 i HCP kan nok finne mer glede i sitt golfspill enn hva en som har 5 i HCP. Dine argumenter er dårlige og væremåten din er meget uproff. Det er ikke alltid det som blir sagt som er det viktigste, men hvordan det blir sagt !!! Rådene dine er fine de, men måten du fremstiller de på oppfattes av mange som meget uproffe. Kanskje gå i seg selv ?? Tenke; hvordan oppfattes dette av andre som ikke er like lidenskapelige til spillet som meg selv, og som ikke har de samme forutsettning som meg selv ?? Kanskje på tide at oppførselen din står i stil til dine 55+ år ?


 Fooore (18. jul 2008 11:45) *  IP
Om ikke annet så ble tipsene fra AR ganske klare, og en fin beklagelse kom også.

Og da kan vi sikkert komme videre med golfrelaterte greier!



 ligsomproen (18. jul 2008 13:04) *  IP
Golf er et vanskelig spill, og det kan være hundrevis av små variasjoner i svingen som en bør endre litt på, og endrer en litt på en en ting blir det kansje følgefeil som en også må endre på. For å kunne endre på de riktige tingene best mulig må en skjønne fundamentene i svingen. Beste måten å gjøre det på er å lese mange lærebøker og se mange instruksjonsvidoer. En golfspiller har mer eller mindre enten en en-plan-sving eller en to-plan-sving. Hvordan svingen bør endres kommer an på hvilken av disse typer sving en har. Proer som instruerer sin egen sving vil hjelpe de som har lik sving som dem selv, men kan ødelegge for som som har den andre type sving. Skjønner en svingen og vet noenlunde hva som er feil, kan en lettere få en toveis kommunikasjon med proen og får dremed bedre utbytte. Etter mitt syn kan nok de aller fleste proer hjelpe med noe, men utbytte vil være høyst forskjellig etter hvor dyktige de er, og etter min lille erfaring er det stor forskjell på dem.

Har hatt timer med tre forskjellige proer i Bergen. Jeg synes den beste var Johan i Bergen GK. Han er i det minste veldig engasjert.



 kaffekannen (18. jul 2008 13:08) *  IP
Enig med Foore her. Jeg forstår AR sine begrunnelse og er jo i det store og hele enig. I kveld blir det pitching og putting i to timer før 9 hull på banen og i neste uke tar jeg meg en time med pro. Jeg er ganske ydmyk og lærevillig når det gjelder golf og forventer at pro kan hjelpe meg til en bedre og mer stabil sving.

Svar kl 15.20: Er spent på hva du synes etter 9 hull i kveld!
AR



 henrik (18. jul 2008 14:20) *  IP
Hei kaffekannen
Tipper jeg kjenner deg.
Spørsmålet du skal stille deg er ikke om du skal ta protimer, men hva du ønsker med golfen din. Jeg kjenner mange som spiller på 25 og synes det er helt all right.
Sannheten (den brutale) er at folk som regel ender opp med samme hcp de har etter at de har spilt i tre år. Det er nok det som ligger i Asbjørns "stakkars deg"
Einstein sa det best: Det tydeligste tegnet på idioti er å gjøre det samme om og om igjen og forvente forskjellig resultat hver gang.
Du ser det på en hver driving range. Folk med fatale svinger slår bøtte etter bøtte uten antydning til bedring i resultatet.
Det er helt okey hvis målet med golfen er å slå ut aggresjon. Jo hardere, jo bedre.
Men ønsker du å bedre scoren din- tenk ikke på handicap, så må du tilnærme deg spillet på en annen måte. Enklest mulig, smartest mulig, med mest mulig touch. Og spill aldri Stableford.
Jeg vet ikke hvor gammel du er eller hvilken form du er i men alle burde en gang i livet gå på under hundre slag på en golfbane. Har du klart det er 90 det neste målet.SElv om du spiller etter reglene, vel å merke, uten gimmies og mulligans.
Har du klart det har du plutselig hcp 15 uten å ha prøvd en gang.
Prøver du dette på egenhånd vil du fort finne ut at du trenger en pros hjelp før eller siden og Asbjørns råd er fjellsolid; Gå til pro så fort som mulig og forklar ham hva du ønsker å oppnå. Hva du vil med golfen din.



 Yngve (18. jul 2008 14:43) *  IP
en klar tilleggsgrunn til å oppsøke pro er at kroppens mekaniske og motoriske hukommelse er så sterk at jo lengre tid du bruker ¨på å jobbe inn dårlige vaner, desto vanskeligere er det å kvitte seg med disse uvanene...


 FriDropp (18. jul 2008 15:28) *  IP
Det ble spurt om hvorfor det er viktigere med golfinstruksjon enn f.eks. alpint. Siden jeg har drevet med alpint på konkurransenivå og golf på hobbynivå kan jeg si litt om det.
Tar utgangspunkt som trådstarter i hobbynivå med hcp rundt 25 og et tilsvarende nivå i alpinbakken.
Alpinisten koser seg nedover uten problemer. Han "er i spill" hele tiden. Dann og vann mister han litt balanse og en sjelden gang ramler han. Et øvet øye ser at han ikke angriper svingene, at han jobber mot og ikke med tyngdekreftene etc etc. Han kunne m.a.o. kjørt mye fortere og med mindre risiko. Men han kommer veldig greit ned bakken likevel.
Den stakkars golferen med helt tilsvarende problem (rytme, tyngdeoverføring, unødige bevegelser, you name it) blir straffet med at ballen ikke flytter seg, havner i skogen etc og sliter med å komme seg rundt banen, hvertfall på en dårlig dag.
Som om ikke det var nok så er det noen ganger veldig små detaljer som gir store utslag i golfsvingen. I alpint er en på MYE høyere nivå før en pirker på marginale endringer.
Bottom line: Golf er mye vanskeligere enn alpint og marginale feil gir mye større utslag.
Og så kan en kanskje også nevne at vi spiller på ca samme baner som de beste i verden, mens de færreste av oss setter utfor Kitzbuel-utforen eller en isete slalomtrase med porter.



 Stian (18. jul 2008 16:35) *  IP
Fridropp : Ser at argumentet mitt falt gjennom den allerede tynne isen. Men på en annen side så går det litt på det samme, hvor god en vil bli. Du kan ta kurs og bli veldig god i alpint på et hobbynivå eller trives der du er. Det samme kan sies om golf.

De fleste takler å hacke rundt på en golfbane og stå på rangen nå og da, de som vil noe mer tar nok de nødvendige grepene.




 FriDropp (18. jul 2008 18:48) *  IP
Jeg er litt enig med deg også Stian. Hver enkelt må definere for seg selv hva som må til for at en skal føle at en "er med". I mitt hode er det slik at dersom jeg regner med å komme ned alpinbakken uten fall eller store problemer så "er jeg med" på golfbanen er minimumskravet er at jeg forventer å treffe ballen ca rent og at den går ca i den retningen jeg tenkte. Dersom jeg før et slag nesten forventer/frykter å mislykkes så "er jeg ikke med".
Og ut i fra det tror jeg de fleste trenger mer en golftrener enn en alpintrener.
Men som sagt: Har en glede av hobbyen på sitt nivå og har etikette og tempo som ikke er til sjenanse for andre så er det det aller viktigste.



 Gunnar Bull (18. jul 2008 19:36) *  IP
Folk er så forskjellige her også. For min del har jeg så liten forståelse av hva jeg faktisk driver med, at selvinnlæring via videoer el.l. bare fører meg helt på vidvanke.

Husker fortsatt et "tips" jeg fikk fra en video med Leadbetter, om å holde underarmenes vinkel konstant og slå mer med underarmene. Dette var relativt tidlig i "karrieren", og da det hele stoppet opp etter en stund krøp jeg til korset og fikk hjelp av min lokale pro.

Han lo godt og sa - ordrett: "Det där är vel for fan ingen sving". Juniorene som sto rundt oss lo godt også. Og det var jo sant, fordi jeg svingte nesten bare med underarmene.

For øvrig en takk til AR for puttetipsene over. Kommer akkurat fra en session, første puttetrening på et år eller noe sånt, og jeg lærte faktisk noe!

Det hadde jeg ikke trodd :-)



 ruby scott (18. jul 2008 21:59) *  IP
synes AR modererer seg fint etter de mange reaksjonene, og det skulle da bare mangle. gode tips om putting og nærspill (om en ganske selvsagte) så lenge du kan grunnprinsippene i golf så er du ikke totalt avhengig av en pro til å holde deg i hånda hele tiden.
jeg har vel ikke lagt skjul på at jeg er en tilhenger av selvlæring. faktum er at folk er forskjellige, vi har forskjellige mål og gleder med golfen. jeg syntes bare det ble for dumt å påstå at du ikke blir bedre hvis du ikke går til pro, og så påstå at du får mye mer glede på golfbanen etter å ha blitt "sinnsykt mye bedre" av pro-tips. har vi virkelig en standard norm som måler gleden til folk? at gleden er å bli lavhandikapper?

nei.. glede er veeeldig subjektivt, glede kan måles gjennom egne mål og ambisjoner, og ikke minst din tilnærming til spillet.

bare en middels hcp'ers mening, som forøvrig får stor glede av golf uten pro, utrolig nok, det burde vel ikke gå an..?



 AR (18. jul 2008 23:03) *  IP
Det er vel ingen som påstår at man ikke blir bedre med egentrening. Poenget er bare at man blir fortere bedre hvis man får profesjonell hjelp.

Men hvis målet ikke er å bli noe særlig bedre, men bare ha en hyggelig spassertur på golfbanen og gi blaffen i scoren, blir saken annerledes.

Jeg er derimot tilhenger av å få en så god score som mulig og redigerer Golfsiden og skriver deretter.

Er man middels handicapper uten særlige ambisjoner, trenger man ikke pro og blir ikke noe særlig bedre heller.



 Stian (18. jul 2008 23:21) *  IP
Er man middels handicapper uten særlig ambisjoner, bryr man seg vel heller ikke om en blir særlig bedre?..

Som ruby sier, folk er forskjellige og har forskjellige mål og gleder med golfen.



 AR (18. jul 2008 23:36) *  IP
Jeg forsøker å hjelpe dem som har ambisjoner og ønsker å bli bedre.

Jeg har stor respekt for dem som driver golf på mosjonsbasis og ikke gjør så mye for å bli bedre.



 ruby scott (19. jul 2008 01:03) *  IP
du trenger ikke pro for å bli særlig bedre enn middel hcp'er. broren min har aldri hatt et sekund pro-time, og han er med på NM-laget som skal spille i stjørdal denne uken etter å bare ha spillt i 4 år. har 5 i hcp så det er kanskje ikke så veldig imponerende, men en kan da fortsatt ha ambisjoner selv om en golfer er "handikappet" uten pro-timer..
tror det er mange som ikke nødvendigvis hadde blitt bedre enn de er idag ved hjelp av pro-timer.

men det er da bare min personlige mening, så får alle andre mene det motsatte om de vil. ingen kan si at alle hadde hatt mær glede av golfen om de hadde hatt pro-timer, det blir altfor generaliserende.



 ruby scott (19. jul 2008 01:10) *  IP
jeg er forresten også intresert i å få en best mulig score ute på banen, jeg er ikke der ute for å dumme meg ut. men jeg tror at jeg kan forbedre scoren min av å trene og terpe på svakhetene, jeg VET hva mine svakheter er, og når jeg får trent tilstrekkelig på dette så vil scoren synke betraktelig. jeg trenger ikke pro til å fortelle meg hva mine svakheter er, det vet jeg allerede, og jeg vet hva som skal til for å gjøre svakhetene til styrker så da ser jeg ikke store poenget med en pro, utenom å kanskje tilpasse køller.
men selv om jeg føler jeg ikke trenger en pro til å fortelle meg hva jeg skal trene på så anerkjenner jeg jobben som proer gjør, og håper folk benytter seg av ekspertisen deres når de føler de trenger den.

viktig poeng her: "når de føler de trenger den" når de er kommet til et punkt der de absolutt ikke klarer å forbedre spillet sitt på egen hånd..



 FriDropp (19. jul 2008 07:22) *  IP
Kom bare til å tenke på at Tiger Woods droppet Butch Harmon for noen år siden og fant ut at han hadde såpass mye peil, erfaring og talent at han fant ut av tingene selv. Så da hadde han ingen trener et års tid (eller hvor lenge det var). Det var forøvrig det året hvor Vijay Singh toppet verdensrankingen......


 Stian (19. jul 2008 17:36) *  IP
Litt googling gir mer info.

Det året spilte Singh 27 turneringer, vant 4 og top10 18 ganger

Woods spilte 18, vant 5 og top10 12 ganger

Jeg ser ikke at Woods hadde noen dårlig sesong, og tror ikke det å beholde Harmon hadde gjort noen kjempeforandring.

Singh spilte enkelt og greit dritbra det året der



 FriDropp (19. jul 2008 17:48) *  IP
Noen retoriske spørsmål
1) Hvor mange Work Ranking points hadde Tiger når Vijay var på topp og hvor mange har han ellers pleid å ha?
2) Hvor mange turneringer pleier de to herrene å spille pr år?
3) Hvorfor skaffet Tiger seg trener igjen?



 Stian (19. jul 2008 19:03) *  IP
Klarte å mikse money-leader med owgr gitt. Men 2004 sesongen til Tigern var nok ikke den beste han har sett nei.

I stand corrected.



 Dr Green (19. jul 2008 22:13) *  IP
Asbjørns råd om å tilbringe mer tid på range enn på bane er det visst ikke alle mestre som deler:

"I can't help feeling that there is a certain silliness in hitting 500 balls a day. Once you attain a high degree of proficiency you should be hitting fewer violent shots and looking after your body. There seems to be a blind faith in the idea that hitting thousands of shots will lead to great improvements, but that is not necessarily the case.

I never owned more than 10 practice balls and I would use my time playing holes. That way I learned to score and learned about my limitations and how not to extend myself."

Peter Thomson, 5 Open titler



 Dormy (20. jul 2008 22:08) *  IP
Leste om karen som spillte seg ned fra ca.24 hcp til scratch på rett under et år. Han ofret mye tid på range,treningsfelt og hyppige og korte pro-timer.Godt gjort spør du meg. Les mer på www.scratchtoscratch.com
Så man kan si han brukte både egentrening og pro-timer for å komme dit.



 Yngve (20. jul 2008 23:10) *  IP
dere kan si hva dere vil, men å påstå at man "vet" hva man skal gjøre og vet hva sine svakheter er og hva som må til for å fikse det blir bare for dumt.

hvis det var sant, så var handicappet lavere, og dere ville toppet alle lister.

greit nok å kjenne at man gjør feil, men rettledning for å finne rett svingsport, rett grep, rett ditt og rett datt er ikke feil.
tro kan flytte fjell sier noen, men det begrenser seg selv.




 Erik____ (20. jul 2008 23:34) *  IP
Det spiller faktiskt stor rolle hvilken trener man velger.
Selv om mange trenere er gode spillere, trenger de ikke være dyktige på å lære ting bort.
Og de trenger heller ikke være dyktige på å se hva folk gjør feil.
Det finnes faktiskt ubrukelige trenere også.



 ruby scott (20. jul 2008 23:36) *  IP
ja jeg vet hva jeg gjør feil. hvis du gjør fullt av feil på golfbanen og er helt ignorant til hvorfor ting går galt så er du jammen dum, og da forstår jeg godt at du trenger å bruke mange penger på en pro.

jeg ville toppet alle lister hvis jeg visste hva jeg gjør feil..? er du en fjortenåring som stjeler pcen til mamma?! hvis vi følger AR's krav så skal hcp'et mitt være rundt 9 etter 2 år. jeg har nå 13,5 men har fortsatt 2-3måneder igjen av sesongen, så jeg føler ikke jeg har et unormalt hcp i forhold til min erfaring.

så for å oppsummere, ja jeg kjenner hva jeg gjør feil, og jeg trener for å bli kvitt problemene, jo mer trening, jo mere stabil sving. golftips trenger du ikke fra en pro, det kan du få fra nettet og videoer. men bevares, for ALL del, gå ut og kjøp så mange pro-timer dere bare vil, hva bryr vell jeg meg



 Wilson (20. jul 2008 23:39) *  IP
Jeg tror nok en dyktig pro ser feil og korrigerer dem lettere enn en selv gjør.
Det kan være farlig å bare lese og tro at man klarer å gjennomføre det man har som intensjon.
Å bruke video-opptak kan være smart, da ser man egen sving.

Dumt å slå mange slag med feil sving, da trener man inn feil som er vanskelige å fjerne.



 Erik____ (20. jul 2008 23:46) *  IP
AR:
Og bruke 50 minutter på 150 ulike pitcher, pluss 50 fulle slag på rangen hørtes veldig raskt ut.

Jeg har sett på proffer trene på rangen, og de bruker nesten 1 minutt per ball, for å være sikker på at de har ett bra fokus på hvert eneste slag, og for ikke å slite seg ut.



 AR (21. jul 2008 09:18) *  IP
Proffene har 16 timer i døgnet til å spille golf. Amatørene har to timer.

Å spille 4-5 slag i minuttet etter den planen jeg har lagt opp til over, tror jeg er mer effektivt enn å slå en ball i minuttet - spesielt på en metesrputter.



 Aagolf (21. jul 2008 09:31) *  IP
Pensjonister har også god tid. 4-6 timer pr. dag er notmalt for mange. Det bør gi resultater med målrettet trening.


 AR (21. jul 2008 09:43) *  IP
Hvis du synes at min tidsangivelse for effektiv trening er for knapp, er løsningen temmelig enkel. Bruk mer tid.


 Aagolf (21. jul 2008 09:55) *  IP
Ops. Takk for tipset AR.
den løsningen hadde jeg nok aldri funnet ut av selv :-)



 kaffekannen (21. jul 2008 09:57) *  IP
*jeg har ikke 2 timer hver dag til golf...dessverre.

Angående runden på fredag fikk jeg meg en 2 timers økt på range med putting og chipping. 9 hulls runden etterpå var egentlig en katastrofe, men nærspillet var bra:)



 AR (21. jul 2008 10:18) *  IP
Det er ikke snakk om to timer HVER DAG. Jeg tenkte bare på en to timers økt en gang i blant. Har man ikke tid til det, har man ikke særlig tid til golf. Da ville jeg gjort noe annet på den fritiden jeg (ikke) har.

Hyggelig at nærspillet fungerte bra etter den (lille) treningsøkten!



 kaffekannen (21. jul 2008 10:30) *  IP
en 2 timers økt i ny og ne bør absolutt gå fint. Det er jo kun snakk om prioriteringer. Det er snakk om å stikke på rangen i stedet for å høre på den alltid forlokkende sofaen som roper.


 Aagolf (21. jul 2008 12:02) *  IP
Sofaen som roper er heller ikke å forakte noen minutter hver dag. Tar en med seg regelboken og leser 1 regel hver dag så er også det fornuftig tidsforbruk, :-)



 hackz (21. jul 2008 12:58) *  IP
Ruby, det at du klarer å fikse sving problemene dine på egen hånd er imponerende. For oss vanlige dødlige tror jeg protimer (ennå) er å foretrekke. Det finnes masse bra informasjon på nett og i blader, problemet for meg er å finne ut av hva jeg skal ta til meg. Information overload om du vil.
Det jeg liker med en Pro er at han gir meg konkrete/få arbeidsoppgaver som passer til min sving. Kan hende dette skyldes mitt enkle sinn ;)
Så mitt tips til kaffekannen er å ta et par protimer, det kommer garantert til å hjelpe deg til et bedre hcp fortere enn om du følger Ruby`s filosofi.



 ruby scott (21. jul 2008 13:38) *  IP
joda, som jeg har sagt, det er nok mange som kan få mye nytte av en pro-time, men jeg vet også at det er mange som bare blir forvirret av pro-time og hadde kanskje blitt bedre uten.
så lenge du kan grunnprinsippene i golf så må du jo vite hva som skjer når slagene blir katastrofale, det er ikke hjernekirurgi dette her...

men ære til dem som trenger dem, ellers hadde jo de stakkars proene ikke tjent noen penger ;)



 Kverulanten (26. jul 2008 16:44) *  IP
hei kaffekannen.
Fikk så lyst til å trøste deg.Er for tiden i Asia og i helgen fulgte jeg en PGA-tour på min hjemmebane.
Vinneren, Thaworn(-15),har en sving som ekspertisen mener er helt umulig å bruke i golf. Han skal pr. definisjon IKKE treffe ballen "square". Men vinner!!!
For noen år siden fikk min hjemmeklubb i Norge en ung svenske, utdannet på Ledbetterakademiet i Portugal.
Han hevdet at ALLE spillere i klubben hadde for flat baksving!! Etter et par år(han sluttet i klubben etter et år)traff jeg han på en drivingrange. Han kom nettopp fra The Open i Skottland. Der øvde proffene på ett-plan-svingen.
SOM VAR MYE FLATERE ENN noen i min hjemmeklubb!!
Sikkert bra med pro-timer, men vær forsiktig.
Skrottet din er BARE DIN. DITT tempo, DIN rytme, DIN fleksibilitet, osv.
INGEN kan spille for deg, men lykke til. Bruk hodet og pass deg for sjarlatanene som bare ønsker seg kronene dine.



 Testogolfer (27. jul 2008 00:06) *  IP
Ruby scott: Hvis du vet hva du gjør feil, må det være veldig enkelt å rette opp feilene?Kan umulig ta lang tid å få kroppen til å mestre dette?Er veldig fan av protimer, så mulig jeg ikke klarer å sette meg inn i tankegangen din, men tror alle vil tjene på å ta protimer, gitt at proen er dyktig.

Spilte selv med min "hjemmesnekrede bandysving" og syns det gikk bra. Noen dager fade, andre dager draw. Av og til litt av hvert. Etter 2 måneder med hyppig trening og mye oppfølging av proen, har jeg gått ned en del i hcp, fått arbeidsoppgaver jeg skal følge når jeg svinger og en idè om min sving. Mye lettere å rette opp hvis ting går galt. Spesielt hvis man har en enkel svingtanke. Men om du syns det er kult å lære deg selv å spille, er det vel og bra.

PS: 13.5 etter to år er ingen prestasjon. Det er høyere enn jeg hadde etter første sesong- MED BANDYSVING!



 Halvor83 (27. jul 2008 15:34) *  IP
Testogolfer: hvilken bane spilte du da du skrev deg ned i lavere hcp en 13hcp på en sesong? fra 36 til hvilket hcp??? hvilken tee spilte du fra???(sort,hvit osv) Ble bare litt interessert i dette da du fastslo at ruby scott ikke hadde prestert i nerheten av det du hadde gjort ditt første år. Og med tanke på at jeg er fornøyd etter å ligge på 10.5hcp i min andre sesong. spiller fra hvit tee selvfølgelig. Hvor gammel er du Testogolfer?




 jesus maria (27. jul 2008 15:45) *  IP
"Spiller fra hvit tee selvfølgelig"

Det er vel ingen selvfølgelighet. At menn spiller fra gul og ikke rød tee er nærmere en selvfølge, men ikke helt.

13,5 på første året er definitivt bra det, men ingen superprestasjon som det er umulig å kopiere.



 ruby scott (27. jul 2008 16:02) *  IP
testogolfer: nå må du slutte¨å suge mammas pupp og lese hva jeg skriver! ja jeg vet hva jeg gjør feil når jeg spiller dårlig, det bør egentlig de fleste vite hvis de er halvveis oppegående. cluet er at du prøver å trene og repetere en sving så mye på rangen at feilene blir gradvis borte selv om de selvsagt aldri forsvinner, hverken for meg eller hvilken som helst proff. du må jo bare trene på det som du merker du sliter med. hvis du går på en golfbane, slår massevis av slag uten å vite hva du gjør galt så bør du være gaaaanske fersk i gamet..
du sier du en dag slår draw og en dag slår fade? så klarte du å skrive deg ned fra 36 til under 13,5 i løpet av et år? enten har du utrolig flaks eller så spiller du fra dame-tee, for det høres ut som du har NULL plan over spillet ditt.
PS: jeg sa absolutt ikke at 13,5 var imponerende etter 2 år, jeg sa det var nesten i tråd med AR's hcp-krav for nybegynnere. (halvere hcp'et hvert år.)
men DU testogolfer må jo være en DRØMMEelev som skriver deg ned såpass mye på bare EN sesong! ja om vi alle bare hadde hatt ditt umenneskelige talent.

la oss alle skrøyte uhemmet av testogolfer som er så flink.....



 Halvor83 (27. jul 2008 17:31) *  IP
jesus maria: Spiller du under 15hcp mener jeg at en herrespiller slår ut fra hvit tee(eventuell sort). ingen regel, men bare noe som virker logiskt for meg. Spiller en runt 10-15hcp bør en mestre alle deler av spillet, inkludert lange utslag(trange fairwayer osv).


ruby scott skriver: " jeg har forresten spillt i 2 år jeg også. spillte meg ned fra 36 til 24 første året og 24 til 13,3 dette året. jeg har spillt MYE dette året. men ifølge AR så hadde jeg sikkert vært scratchspiller hadde jeg bare tatt noen pro-timer.. det er ganske synd på meg igrunn.. menmen, det er da bare en hyggelig hobby "


Jeg tror ikke ruby scott har prøvd å gjøre noe som er umulig å kopiere Hesus maria! Men muligens han å jeg skulle hatt et anger managment kurs. De pengene tror jeg ville vært godt unt golfspillet:)



 Testogolfer (28. jul 2008 22:23) *  IP
Halvor 83: Jeg spilte flere forskjellige baner. Siste nedskrivning var på skoger golfbane. Men kan også nevne drøbak, kongsberg, eiker, solum, miklagard og larvik. Alle banene ble spilt fra gul tee. Får jeg påpeke at jeg aldri nevnte at Ruby "ikke var i nærheten av hva jeg hadde prestert"? Ble bare ufattelig lei av alt maset om: "proer er oppskrytt- jeg har blitt SÅ god uten pro og skjønner feilene mine selv"(fri oversetting) Av den grunn lurte jeg på hvorfor han ikke hadde blitt bedre, når han selv kan forstå alle feilene sine. Jeg er 20 år, uten at jeg forstår hva det har med saken å gjøre:)

Ruby: Fristende å ignorere innlegget ditt, men føler jeg må gi noen svar. Kan ikke se at jeg har fornærmet deg på noen mulig måte. Stilte meg tvilende til påstanden din om at man ikke trenger protimer - ikke for å være vrang eller eplekjekk - men fordi jeg ikke er kapabel til å rette svingen min selv. Det var intet angrep på din person(eller svingen din), men beklager hvis du oppfattet det slik. Skrev ikke at jeg spiller, men spilte, med draw og fade om hverandre.Det fant jeg ut på rangen før jeg gikk ut og la opp spilleplan etter det. Du kan gjerne kalle det flaks, men jeg gikk som regel på eller bedre enn hcp`et mitt. Kanskje jeg er veldig heldig:) Nå spiller jeg med fade med driveren og draw med resten- forøvrig ganske fornøyd med spilleplanen min(selvom det tydeligvis ikke går ann:s?) Har heller ikke insinuert at jeg er noen drømmeelev. Beklager nok en gang hvis jeg fremsto slik.

Da tror jeg at jeg har bidratt med mitt i denne debatten og håper dere kan få en konstruktiv debatt videre:)

Ha en god golfsommer



 ruby scott (29. jul 2008 09:18) *  IP
ja jeg kan godt forstå du er lei av skrytet mitt om hvor god jeg er og hvor fantastisk jeg er som klarer å rette på alle feilene mine. akuratt dette prøver jeg å implementere i hver eneste setning......
døøhhh..
hvis poenget mitt var å skryte så hadde jeg da bare gjort som deg og diktet opp fantastiske nedskrivninger i løpet av kort tid! poenget MITT var at jeg fint klarer å oppfylle mine personlige målsettinger ved å finne ut ting på rangen/banen selv, uten innblanding fra pro. hva jeg har som målsetting er å komme meg ned til ca mellom 4-8hcp og være stabil der. det tror jeg fint jeg klarer uten pro.

sånn ja, da tror jeg siste ordet er sagt. lets move on



 jesus maria (29. jul 2008 10:29) *  IP
Det er vel ikke nødvendig å bli sår bare fordi andre oppnår gode resultater. (ref "diktet opp fantastiske nedskrivninger" osv.) Jeg tror på testo, rett og slett fordi jeg oppnådde gode resultater selv.

Videre oppnådde jeg gode resultater uten hjelp fra pro, og synes det var spennende, så jeg hører Ruby på det punktet. Forøvrig merket jeg også en solid stagnasjon etterhvert som spille og treningsmengden dalte. Denne kunne antakelig vært unngått, eller i beste fall vært redusert ved hjelp av en pro.




 Fooore (29. jul 2008 11:01) *  IP
Ulike veier til målet, vil man bli bedre er det trening med/uten pro som er verktøy, samt videotips på nettet og evnt annet. Merker man null/lite framgang på egenhånd så bruker man de som kan faget.

Og misunnelse kan gi seg utslag i så mangt.



 Gunnar Bull (29. jul 2008 11:18) *  IP
Jeg har spilt golf i 12 år eller noe slikt, og innehar i beste fall et middels talent for ballspill.

Jeg har blitt bedre og bedre for hvert år, og har egentlig aldri hatt noe ønske om å bli god så raskt som mulig.

Jeg kjenner flere som ble singelhandikappere på et år eller to, og felles for disse er at de nødvendigvis møtte veggen kjapt også. Det er liksom en grense for hvor langt man kan komme som vanlig hobbygolfer.

Jeg mener selvfølgelig ikke at det er galt å prøve å bli god så fort som mulig, men jeg ser også en glede i å vite at jeg fortsatt har en del å hente, selv etter så lang tid.

Målet er veien som blir til mens jeg går.



 Testogolfer (29. jul 2008 11:50) *  IP
Hehe. Klarer ikke å overse den Ruby.Burde selvfølgelig ikke kommentere innlegget ditt,men er for barnslig til å la være. Så: Diktet opp?vi kan godt ta en runde sammen en dag, så kan du finne ut om jeg har jålehcp eller ikke:) Tror(håper hvertfall) jeg kan beskytte hcp`et mitt, så det er jeg ikke engstelig for- men det er kanskje flaksen du refererte til?Uansett kan vi sikkert få det til og det kan faktisk bli hyggelig:) Vil lære litt om tankegangen din- mest for å overføre det til egne svingtanker. Bare å finne en dato som passer.

Forstår at folk har forskjellig oppfatting av ting, GB, personlig vil jeg bli så god jeg kan, raskest mulig. Mulig det er teit, men det er hvertfall målet mitt:) Om jeg stagnerer, vil det alltid være mulig å komme videre med nok trening. Det er hvertfall min oppfatning:)

Hei og hopp



 Gunnar Bull (29. jul 2008 12:42) *  IP
Hehe, jeg tror absolutt ikke at du er teit, Testogolfer.

Og målsetningen din er selvfølgelig også den "politisk riktige". Jeg prøvde bare å belyse at det ikke bare er én riktig vei å gå for å berike sin golf.




 jesus maria (29. jul 2008 12:47) *  IP
Den beste måten å angripe golf på er å være født med et grasat balltalent, og bare surfe inn derfra! ;)


 c (29. jul 2008 13:10) *  IP
Hm - Dersom alle her inne hadde brukt tiden de har brukt på å skrive innlegg i denne strengen - for og imot pro, trening, ar, golf, fint vær, dårlig vær, etc - på rangen

så hadde gjennomsnittshandikappet sunket ca 4,5 på deltakerene.....



 ruby scott (30. jul 2008 01:19) *  IP
begynner å bli litt lei av denne c-fyren... du mener at en bør ha like ofte mulighet til å spille golf i 2-5 timer som en har til å hive seg på pc'en i 5 minutt?
tosk...

men ja testogolfer, jeg stiller gladelig opp til fight! hadde vært artig det "pro-hcp vs selvsnekret-hcp" jada jeg ser overskriftene. så lenge det er på vestlandet så stiller jeg opp!

tviler ikke på at du skrev deg ned såpass mye, ble bare mektig irritert over at jeg skal portreteres som om jeg er veldig kry av hcp'et mitt! jeg er fornøyd med det, det må da være lov?!

og jeg har ikke forandret oppfatning. så lenge du kjenner grunnprinsippene i golf så kan du TRENE deg til et bra hcp.. har du ikke tid til å trene så hjelper det kanskje med pro. ikke vet jeg



 Kaadeknud (30. jul 2008 04:01) *  IP
Jeg startet med golf i fjor. Hvitkort i mai/juni. Er nå singel hcp'er. Har aldri tatt noen pro timer, kun sett mye på vidioer og lest mye på nett. Spilt mye også så klart. Dette funke funker bra å du sparer masse penger! Stå på! ;)


 Testogolfer (30. jul 2008 05:12) *  IP
Veldig enig med deg Ruby:)Men C får mene hva hun vil... Ser at den fligthen kan bli vanskelig å få til, av geografiske grunner:( øst og vest går jo aldri bra sammen.

Beklager for at jeg skrev at du var kry av hcp`et ditt. Ser at du ikke har skryti spesielt av det og tar all verdens selvkritikk...(SELVFØLGELIG har du lov til å være fornøyd:D:D)

Jeg har heller ikke forandret mening, men aksepterer(og tror på) at man kan få det til uten pro også:)

Uansett tror jeg det er vanskelig å bli god uten egentrening

Snart ferdig med siste nattevakt på LEEEENGE!!Tjo ho:D



 Erik____ (30. jul 2008 06:35) *  IP
Her er det mange arrogante typer som tror de er proffer ser jeg.
Tenk å påstå at man må være fersk i gamet for ikke å skjønne selv hvilke feil man gjør.
Det er det latterligste jeg noengang har hørt.
Til og med verdens beste spillere vet ikke alltid hva de gjør feil.



 Kaffekannen (30. jul 2008 08:25) *  IP
jeg bruker like godt innlegg #100 i denne trådenfor en liten oppdatering innimellom all kranglingen

Jeg har intensivert treningen de siste ukene. Har hatt litt mer tid til rådighet enn vanlig og har brukt tid på så vel range, puttinggreen og foran pc-en med instruksjonsvidoer. Jeg har ikke fått gått noen runder og kan således ikke bekrefte min følelse av forbedring, men det kommer til helgen.

Det jeg derimot har fått bekreftet er at jeg har en del elementære feil i golfslaget mitt. Bl.a. har jeg stor variasjon i oppstilling og utførelse fra kølle til kølle. Dette er nok en ganske åpenlys grunn for min ustabilitet.

Det jeg har gjort videre er å bestille en time med videoanalyse og det som følger med der. Jeg har også lagt av noen kroner for en kort rekke med timer de neste 3-6 ukene slik at jeg kan få innarbeidet èn sving som jeg kan bruke på "alle" slag.

All respekt til gutta som blir "god" uten pro-timer, men jeg tror nok jeg trenger litt veiledning.

Forresten har jeg alltid vært regnet som ett ganske stort balltalent, men det var vel helst med beina.



 MCS (30. jul 2008 12:33) *  IP
Sitat Dave Pelz:
Practice doesn't make perfect,
practice makes permanent.

Noen har bra balltalent andre har mindre.

Jeg har gjennom årene tatt relativt mange protimer og vært borte i litt for mange proer.
Opplever at det er stor forksjell på proene og hvordan de passer for meg.
Opplever også at det er stor forskjell på å ta en enkelttime med pro, quickfix, og å jobbe sammen med en pro gjennom sesongen.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72