Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 25. jan 2012 kl. 06:23 *  IP
Hvem vinner i Abu Dhabi?

I morgen starter årets hittil mest interessante turnering i Abu Dhabi.
Startfeltet er spekket med toppnavn, og selv om mange av dem gjør sin årsdebut her kommer de sikkert meget godt forberedt.

Så hvem tar hjem kaka (dvs. det flotte falketrofeet og nesten 350.000 euro her)?
Blir det fjorårsvinner Martin Kaymer, som i fjor vant med 8 slag og har utrolige 3 seire og en 2.plass her i løpet av de 4 siste årene?
Blir det verdensener Luke Donald? Eller kanskje en av de to neste på verdensrankingen, Lee Westwood og Rory McIlroy? Og hva med årets komet, Brandon Grace, kan han være i stand til å ta sin 3.strake seier i løpet av 3 uker?

Og så vil jo mye av interessen være rettet mot Tiger Woods, som angivelig har fått 3 millioner dollar bare for å stille opp. Kan han følge opp de positive tendensene han viste mot slutten av fjoråret? Svært mange håper nok det. Tiger starter forøvrig kl. 07.40 lokal tid, sammen med Luke Donald og Rory McIlroy. Tipper mange kommer til å følge den ballen der borte selv om de må tidlig opp!

Selv håper jeg mest på et par av mine gamle helter, Garcia eller Harrington, men tror nok at Martin Kaymer blir den som tar hjem kaka nok en gang. Så velger jeg Alvaro Quiros som outsider, mens jeg tror de 4 store ellers (Luke, Lee, Rory og Tiger) må nøye seg med en top-10 plassering i sin sesongdebut.

 Trippelbogey (25. jan 2012 08:29) *  IP
>> som angivelig har fått 3 millioner dollar bare for å stille opp

Isåfall "appearance money" som er høyere enn selve førstepremien, for en absurditet ("stakkars Tiger, kanskje er han ikke i form og kan risikere å ikke vinne, men han må da få litt for bryderiet, så la oss garantere ham litt mer enn førstepremien...")

Jeg synes det er en skam at de holder på med slike vederstyggeligheter som "appearance money" uansett hva det er snakk om. Er det ikke interessant nok med selve turneringen og det som er i spill der (pengepremier, rankingpoeng, økning av personlig markedsverdi overfor sponsorer ved TV-eksponering) så kan de bare holde seg hjemme. barce (25. jan 2012 08:54) *  IP
Under hvilken stein har du gjemt deg de siste 30 årene Trippelbogey?

De beste får appearance money for så og si alle turneringer de deltar på, enten direkte eller via sponsoravtaler el. Trippelbogey (25. jan 2012 09:07) *  IP
Trenger jeg like det for det?


 Pølse med brød (25. jan 2012 09:13) *  IP
Tiger vinner lett....


 Tovemor (25. jan 2012 09:28) *  IP
Tja, det er vel ikke bare å møte opp og cruise til seier i dette feltet? Tiger Woods har sikkert forberedt seg godt, og han kan vinne, men det kan søren meg de andre også! Jeg har stor tro på Grace, men en tredje seier på rad er vel mindre sannsynlig? Så har vi jo firerbanden McIlroy, Donald,Westwood og Poulter, de er ikke til å kimse av. Vanskelig å vedde på noe her, men man burde kanskje sette noen kroner på Woods for sikkerhets skyld?


 bjørn e (25. jan 2012 09:36) *  IP
tror på Tiger som sier selv at han er i bedre form enn han har vært de ti siste år.

grunnen til at Tiger får 3 mill er ganske enkelt at det kan måles på seerantall at

- turneringer er ikke det samme uten....


enten du hater eller elsker Tiger AR (25. jan 2012 09:52) *  IP
Jeg tror Tiger har en god mulighet hvis han får putteren sin til å virke godt. Men det blir nok en hard kamp mot de beste europeerne som er i toppen av verdensrankingen. Jeg tror ikke Branden Grace når opp i dette selskapet. Dette er noe helt annet enn å spille en liten turnering i Sør-Afrika pluss en turnering med bare 34 deltakere. Han vant de to nevnte turneringene og er i god form. Jeg blir overrasket om han hevder seg i toppen denne gangen.

Det kan hende at et par gamle ringrever vil vise bra spill. Vi skal ikke glemme at Martin Kaymer har gjort det meget godt i Abu Dhabi tidligere. Likevel litt usikker på formen hans.

Se opp for Nicolas Colsaerts, Padraig Harrington og Charl Schwartzel. Kanskje Jose Maria Olazabal har mer bensin igjen på tanken?

Spennende blir det uansett. Flott golf får vi også være vitne til. tilskuer (25. jan 2012 12:10) *  IP
Jeg synes dette er veldig åpent. De antatt beste spillerne har jo hatt en lang pause fra turneringsgolf og det er vanskelig å vurdere hvem som er i form nå. Av de etablerte har jeg mest tro på Westwood, McIlroy og Schwartzel.


 Sigbjørn (25. jan 2012 12:29) *  IP
Hvem vinner i Abu Dhabi? ja si det, svaret får vi høyst sansynlig søndag ettermiddag :o)
NB! har litt tro på Qiros og Tiger + McIlroy Pro V1 (25. jan 2012 13:01) *  IP
Den som har 4 gode dager med putteren vinner. Det er putteren som avgjør på de fleste turneringer nå om dagen.

Unntaket er baner som er re-desinget iløpet av de siste to år. Der bunkere er flyttet lenger frem i spillefeltet, fairway er snevret inn, roughen er høyere og seigere, flere vannhindere og tee klossene er flyttet lengre bak.

Et annet element er jo korte par 3 hull. Man ser at disse er mye mer utslagsgivende enn et langt par 3 hull på 200 meter rett frem uten hindring. Hull 17 på Fancourt er et glimrende eksempel der gutta i medvind fikk store problemer å kontrollere ballen og det haglet med dobbelbogeys.

Men jeg er ikke tilhenger av å gjøre greener tilnærmet uspillbare (les hastighet med onduleringer).

Hvordan dette evt. løses vet jeg ikke, men idag så slår alle tilnærmet rett med driveren og de fleste ligger på 250 meter +++

Jeg håper som alltid på Tiger, men tror Kaymer har et godt grep om turneringen fra første dag. Amatør (25. jan 2012 13:25) *  IP
Barce: 20 millioner for bare å stille opp, er det det du kaller helt vanlig i internasjonal golf? Elller er det muligens lavere beløp, skal vi si under 1/20-part av dette, for andre kjendiser bortsett fra TW. Hva får verdenseneren Donald for å stille opp der?

Enig med Trippelbogey, dette er kvalmende og en skam for golfsporten. Og hva har TW på Europatouren å gjøre, som altså spiller i Asia. Dette har sklidd helt ut. TW gleder seg til å spille i Abu Dhabi og bukker for de generøse sjeikene. Kjøpt og betalt, hyklersk og usportslig. Men hvem bryr seg, her rår markedskreftene.

Jeg hører allerede hylekoret: Bolt får 1 mill. for å løpe 100 m. på Bislett. Uten sammenligning. No Name (25. jan 2012 14:38) *  IP
Sponsor for turneringen er HSBC som har støttet TW Foundation med vesentlige beløp tidligere. Jeg tipper alle appearance-cash går rett inn til denne foundation som igjen gis videre til trengende.


 AR (25. jan 2012 15:04) *  IP
Hvem vinner i Abu Dhabi?


 Trippelbogey (25. jan 2012 15:12) *  IP
Det var dollar i tillegg, ja. Det gikk meg hus forbi, regnet ut fra kroner i min første kommentar... Men da blir det jo enda mer hårreisende og TW får altså ca. 6,5 ganger førstepremiebeløpet bare for å stille opp. Fullstendig latterlig. Jaja, det koster vel å være kar med hans vaner...


 Amatør (25. jan 2012 15:18) *  IP
Her stiller 13 svensker, 5 dansker, 1 finne og ingen nordmenn. Hvorfor er ikke vi med?
Robert Karlsson eller Charles Schwartzel vinner. AR (25. jan 2012 15:41) *  IP
Ingen nordmann har god nok ranking til å være med. Knut Børsheim kunne vært nr 13 å ventelisten hvis jeg har lest riktig.


 Enur (25. jan 2012 15:53) *  IP
Og hadde ikke Brandon Grace benyttet sjansen på en så glimrende måte ved å vinne i Joburg Open (og deretter også sist helg på Fancourt) hadde han vært et par plasser bak Børsheim på ventelista. Sånn kan det gå.....


 Amatør (25. jan 2012 15:55) *  IP
Skjønte du ikke ironien, AR?
Hvorfor ikke skrive det rett ut: "Ingen nordmann er god nok", og kanskje begrunne det samtidig? Og fortelle hvorfor 18 skandinaver er bedre enn vår beste?
Men det klarer du vel ikke, selv om du har ubegrenset spalteplass. Ikke her, men på "front page". AR (25. jan 2012 17:08) *  IP
Amatør: Du stilte spørsmålet: Hvorfor er ikke vi med?" Jeg svarte presist. det må være bra nok. Ironi eller ikke.


 barce (25. jan 2012 22:17) *  IP
Enten får man godta appearance fee eller ikke.. Man må ikke bli helt fortørnet pga summene som er ute å går.

Mange turister som klikker helt pga restaurantregningen på TGI Fridays i Oslo, uten sammenlikning for øvrig! tilskuer (25. jan 2012 22:33) *  IP
Det merkelige er vel at selv PGA-tour synes dette er uheldig og har regler mot dette. Men det er mulig dette skyldes like mye at PGA vil ha alle pengene selv.


 Enur (26. jan 2012 21:41) *  IP
God tipping av trådstarter (undertegnede) må jeg si!

Favoritt: Martin Kaymer +5 og T115 i dag.
Outsider: Alvaro Quiros +6 og T119 i dag.

Dere har en jobb å gjøre i morra, gutter! AR (27. jan 2012 10:32) *  IP
Tipping er underholdning. I Aftenposten i går sto det at eksperttipsene i avisene var omtrent jevn-gode/-dårlige med tips trukket ut i blinde. Litt upresist sitert.

Et tips er et tips og intet mer. Man trenger ikke å bli stemplet som kronidiot om man tipper feil. Kanskje de som i det hele tatt tør å tippe, skal få litt ros for vågestykket? tak, oslo (27. jan 2012 11:09) *  IP
Tror du får lese innlegget til Enur en gang til jeg Asbjørn.


 AR (27. jan 2012 11:43) *  IP
tak, jeg syntes Enurs innlegg var festlig.

Tipping er også morsomt, spesielt når man har litt selvironi når tipsene ikke går inn.

Og jeg hadde lest Enurs gode innlegg. tak, oslo (27. jan 2012 11:56) *  IP
jupp Asbjørn


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72