Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 CHocker - 22. okt 2010 kl. 15:41 *  IP
"Trenge seg på andre"

Debatten "raser" på leserbrevsiden i siste nummer av Norsk Golf, etter at et kvinnemenneske klarte å vinne et par sko ved at hun "gikk til angrep" på folk som ikke ønsker å spille med ukjente.

Personlig synes jeg det er vanlig høflighet å spørre om man kan få lov til å henge seg på, i stedet for som mange gjør med golfbox, melde seg på en gruppe som ikke er full. Det kan være grunner til at noen ønsker å gå to stykker (evt 3), og et høflig spørsmål fordrer ofte et høflig svar.

Hva mener folket?
 BB (22. okt 2010 16:05) *  IP
Her er det egentlig flere problemstillinger.

Den tekniske: Skal man kunne markere at man ikke ønsker å fylle opp ballen i Golfbox?

Den økonomiske: Hvis man skal "ikke fyller op ballen" hvem skal betale?

Den menneskelige: Hvis det kommer en å spør om han kan spille med en flight som er to eller tre?

Den prinsipielle: Skal man få lov til å gå alene?

Min mening er at man i hovedsak skal ta imot de som ønsker å spille sammen med en. Det er vanlig høflighet, og kutyme i golf.

Derimot har jeg selv opplevd å skulle gå 9 hull for å trene (min bane har 27 hull, så 9 hull er medlemsløyfe). Da ønsker jeg å slå flere baller, og forskjellige antall slag. De gangene har jeg sagt et jeg skal trene og kommer til å spille på flere baller etc. Dersom de fremdeles ønsker å bli med så får de det.



 Smilende Sam (22. okt 2010 17:20) *  IP
Den som vil okkupere flere plasser på et fly enn det han har tenkt å bruke må betale for det. Det samme må gjelde her. Hvis noen vil spille to stykker alene så får de betale for de to siste plassene (og gå rundt og stange i alle firer-flightene). Hvis ikke får de tåle selskap av opp til to andre.

Utgangspunktet i golf er at folk synes det er hyggelig med selskap på en runde og at det å fylle opp er viktig for at alle skal komme ut på de gode tidene. Hvis man ikke vil ha selskap - så spiller man i grålysning eller sent kveld eller midt på dagen på en hverdag.

Man kan jo heller ikke være nødt til å spørre andre hvis det er to ledige plasser hele formiddagen - da tar man plassen. Er det derimot god plass etc så er det greit at noen ønsker å spille alene.

Synes dette dreier seg om fingerspissfølelse og høflighet, men har strengt tatt nesten aldri sett på dette som et problem.




 Anton (22. okt 2010 17:24) *  IP
I prime time er det en selvfølge å fylle opp hver ball.

Er det, utenom prim time, ledige startider i nærheten av en 2 eller 3 ball så kanskje man skal booke denne. Dersom man har lyst til å spille sammen med noen så kan man jo rette et høflig spørsmål til 2-3 ballen som starter rett før eller rett etter.

Uansett så kan man ikke ha rett til å låse en ball for flere spillere enn det som faktisk er tilstede. Kanskje med unntak om de betaler full greenfee for de tomme plassene (ikke i prime time).

Det greit å ønske et lukket selskap, men det kan ikke skape hinder slik at enkelte ikke får spille.



 Anton (22. okt 2010 17:25) *  IP
SS: du skriver fortere enn meg, men er selvfølgelig helt enig med deg.


 Smilende Sam (22. okt 2010 18:05) *  IP
@anton...du er klok ;-)


 IceBear (22. okt 2010 19:29) *  IP
HVis alle hadde vært like høflige og vennlige som SS og Anton ville vel ikke dette vært noe problem....


 Freud (23. okt 2010 00:46) *  IP
Enig SS
Det er det golf dreier seg om, spille golf og ha det sosialt.
Som Scotofil har jeg aldri på mine utallige turer til "the home of golf" hatt noe problem med å bli med i en ball som ikke er full.
Alltid vellvilje og imøtekommenhet.
I love Scottland.



 wahtever (23. okt 2010 11:23) *  IP
Forøvrig er det etter min mening viktig for nye golfere å ha mulighet til å treffe medspillere og det skaper et godt klubbmiljø. I min hjemmeklubb er det aldri fulle flights, selv ikke primetime. Har hørt fra nye spillere at de opplever det som om det er noen faste gjenger som helst vil spille med hverandre og da er terskelen for å melde seg på en halvfull flight høy. I tillegg er det et problem med å skrive seg ned for de venneløse. Jeg bruker ofte å si til de som står alene på rangen at det bare er å si fra om de vil spille med oss. Tror fortsatt ikke noen har sagt nei... Forøvrig angrer jeg på at jeg skrev dette innlegget på telefon, tok lang tid og laptoppen er tre meter unna. <3 lørdag.


 Tryggle (23. okt 2010 13:08) *  IP
Foreslår at alle klubber innfører en ordning der de som er så menneskesky at de ikke kan spille med andre enn bestisene merkes med dødninghode i Golfbox og betaler dobbelt medlemsavgift. Hvis de er menneskeskye så kan de vel bare la være å snakke med dem de spiller med? Men å gi asosiale tullinger et slags fortrinn? Pøh. PÅ østlandet der det er fullt av nesten-konkurse baner kunne man kanskje satt av en bane til denne pariakasten; en forretningsidé for Nes eller Kongsvinger?


 Henrik (23. okt 2010 13:20) *  IP
det verste er folk som moter opp paa tee,og tar det som en selvfolge at de kan bli med paa en flight hvor det er ledig. jeg spiller alltid med venner, og gidder ikke aa henge meg paa fremmede naar jeg skal ut.


 Henrik (23. okt 2010 13:25) *  IP
tryggle: er saa haaplost aa lese slike innlegg. hvorfor skal ikke vi som ikke onsker aa gaa alene,faa lov til det?har ikke med menneskeskyhet aa gjore, det har med hva man har lyst til!det er sjelden jeg moter noen jeg kan le med eller av,like godt som jeg gjor med venner.dodningshode i golfbox...herregud saa patetisk forslag


 Lost ball (23. okt 2010 16:55) *  IP
Uten å ta stilling til mer eller mindre gode forslag her...

Jeg er en av de som tidvis stiller opp på 1. tee og går inn på første ledige starttid. Hva er galt med det? En ledig starttid er....? Nettopp: ledig. Da må retten til å spille for den som har betalt sin årsavgift/greenfee, komme foran andres rett til å gå alene eller sammen med èn eller to andre.

Spille alene...? Gå bak og stange i toere, treere og firere hele runden, hvem vil seg selv så vondt?



 Mats (23. okt 2010 17:25) *  IP
Enig med lost ball!


 Frank (23. okt 2010 18:03) *  IP
Mener noen virkelig at de som booker tid aller nådigst skal be om lov å få gå med de som booket først. Herlighet folkeskikken i dette landet faller til stadig lavere nivåer.


 Tryggle (23. okt 2010 18:52) *  IP
Henrik du bruker selv ordet ledig - når noe er ledig er det akkurat det. Hvis du vil betale for å gå alene så er jeg ikke fremmed for det, men jeg syns ikke at noens sosiale antipatier skal føre til at andre ikke får spille, så i prime time må du tåle selskap. Heldigvis treffer jeg aldri på sånne som Henrik på noen av de baner jeg spiller. Jeg er naturlig høflig så hvis Henrik sier fra hvor han spiller til daglig så skal jeg holde meg unna....


 Gunnar Bull (23. okt 2010 18:55) *  IP
Generelt tror jeg dette først og fremst er et problem på de mindre besøkte banene, hvor det er (eller var) vanlig med ballrenne.

Personlig har jeg ofte stor glede av å spille med fremmede mennesker, 9 av 10 ganger er det en positiv opplevelse og den 10. blir en snakkis istedet så det er greit :-)

Ellers er jeg enig med de fleste her i at golf er en sosial aktivitet, og hvis man ønsker å gå alene så får man velge tidspunkter hvor dette faller naturlig.

Anton (22. okt 2010 17:24) har en god vinkling på saken...



 golf-freak (23. okt 2010 19:19) *  IP
Selv om man av og til kunne ha lyst til å spille med kun en kompis eller to, så gjør det det meg ingenting at andre er med naturligvis.

Ved noen anledninger har jeg hatt en utfordring med at to fullstendige nybegynnere har satt seg opp på 18-hullsrunde på en relativt vanskelig bane. Da har vi slitt med å holde tiden, og selv om jeg er en ganske tålmodig person så har jeg nok vært litt rastløs da. Synes klubbene kunne hatt et veil. totalt handicaptak for hele ballen for å prøve å "jevne" ut de gode/mindre gode spillerne bedre utover gruppene (særlig i prime-time). Hvis det skulle avvikes så må de ringe og spørre. Hvis hele ballen kjenner hverandre fra før, og de lover å plukke for å holde tritt med ballen foran/bak, så kan de evt. godta avvik. Vet at det ofte er krav om max.antall "GK spillere" per ball, men det er ikke alltid kun de uten hcp som sinker spillet. Hcp.krav på individ får fremdeles være forbeholdt Oslo GK.

Stort sett bare hyggelige mennesker å møte på golfbaner, og vil man ikke snakke hele tiden så er det OK for de fleste så noe stort problem er ikke dette..

Håper forøvrig ikke det blir mulig å betale for "tomme" plasser, da skal vel fiffen booke opp både to og tre flighter foran seg midt i prime-time. Økonomisk greit nok for klubben, men er vel ikke det vi ønsker rundt om kring..




 trond (23. okt 2010 19:43) *  IP
Systemet med at man i hovedsak ikke skal kunne nekte "fremmede" å bli med i ballen,synes jeg er en positiv side ved golf.Det er selvfølgelig også økonomisk viktig for banene.
Jeg har relativt ofte opplevd dette som et
"dameproblem."
Mener det er langt flere hunkjønn enn hankjønn som misliker å gå sammen med "fremmede."
De føler seg i større grad usikre sammen med ukjente.
Når det ikke er "trøkk" på banen er vel dette noe vi kan notere oss bak øret.
Personlig har jeg fått flere nye, gode venner nettopp ved at vi har denne ordningen.



 Langt og hardt (23. okt 2010 20:32) *  IP
Det er nå en gang slik at hvis kjemien ikke stemmer, eller spilleopplevelse/forståelse med dertil kommentarer er helt forskjellig så kan en golfrunde fremtone seg som et mareritt. I alle fall for min del.
Dette skjer ikke ofte, men det skjer, og man vet det ikke før runden er i gang.
Jeg og de jeg spiller "fast" med ønsker alltid ukjente velkommen, spesielt nybegynnere som ofte ikke har så mange å spille med.
Når runden er unnagjort gir det som regel seg selv om dette var en suksess eller ei og det kan innviteres til senere spill eller bare takke for runden og la det bli med det.
Men det må i annen omgang være lov å prøve å unngå "ukjente".






 Tryggle (24. okt 2010 00:02) *  IP
Selvsagt er det lov for de folkesky eller de som skal ha en seriøs treningsrunde å forsøke å unngå ukjente. Det er vel ikke det vi diskuterer. Jeg ser også an i Golfbox hvem jeg setter meg opp med eller hvem som hiver seg på. Det vi diskuterer er om det er ok å melde seg på en flight med tre eller to ukjente eller om det er en slags uhøflighet.


 Gunnar Bull (24. okt 2010 09:39) *  IP
Dette er vel litt som når du kommer på trikken. Hvis det sitter to på en benk og alle andre er ledige, så er det særdeles uhøflig å sette seg sammen med de to (hvis man ikke kjenner dem seff :-)

Er det forholdsvis fullt så må alle tåle at ballen blir fyllt opp.

Hvis det i Golfbox står oppført to stk kl 18 og ingen rundt, så ville jeg vel synes det var naturlig å spørre dem først om det var greit.



 Resurrected (24. okt 2010 12:25) *  IP
Når jeg en sjelden gang spenner på meg skiene og drar til et alpin-anlegg så synes jeg det er min rett som betalende kunde å slippe og ta stolheis sammen med andre. Jeg liker gjerne å legge meg nedpå litt, bruke flere fothvilere og generelt være i fred og nyte naturen når jeg fraktes oppover.

Derfor sørger jeg alltid for å stikke stavene i siden på de som ser ut til å gå på samme stol som meg, løse ut bindingene deres eller rett og slett bare kaste snøball på dem. Det kommer tross alt mange andre tomme stoler rett etterpå, så det er ganske uhøflig at de skal sitte i samme stol som meg.
Det er jo ikke sikkert at de er noen dritsekker, men det vet man jo aldri...

Nei, makan til holdning. Er det ledig plass i en ball så er det ledig plass. Da kan man selvfølgelig booke seg inn uten å tenke på det en gang. Da jeg tok grønt kort praktiserte klubben ballrenne, og da ble vi fortalt at det var uhøflig ikke å spørre folk som var alene om de ville bli med i ballen hvis det var ledig plass. Så ble det også et veldig bra og inkluderende miljø i den klubben. Noe å tenke på kanskje?

Alle har vel kjent at man noen ganger håper at man får spille alene med kameraten, men man nekter selvfølgelig ikke andre å bli med i ballen av den grunn. Slå opp "etikk" og "moral" i ordboka.



 Anton (24. okt 2010 13:37) *  IP
Bra Resurr. Tenk deg hvordan det vil bli å kjøre kollektivtrafikk da? HaHa. Det ligger jo litt i navnet da; "kollektiv", men i morgen så ønsker jeg å kjøre buss alene. Det er faktisk min rett å slippe å ha noe med noen andre å gjøre når jeg betaler min bilett.


 Wilson (24. okt 2010 14:42) *  IP
Jeg var vitne til en episode.
Kar på ca 55 år kommer til tee sammen med et ektepar.
Ektemannen forklarte da den ensomme at hans kone ikke ønsket å spille med andre. OK, det er jo greitt sa han ensomme.
Ektemannen pegger så opp. Stopp litt nå sier han ensomme. Jeg skal gå ut nå, hvis det ikke passer dere å spille med meg så får dere finne en annen starttid. Men jeg går nå.
Nesten applaus fra rangen.



 Gunnar Bull (24. okt 2010 15:46) *  IP
Ingenting slår en ekte ca-55-åring :-)


 pondus (24. okt 2010 16:28) *  IP
Artig. Godt det finnes slike ennå...


 Tryggle (24. okt 2010 16:57) *  IP
55 åringen burde hatt fortjenstemedaljen i guld.


 Stian (24. okt 2010 17:00) *  IP
Modern har veldig nylig begynt å spille golf, og har INGEN glede av å spille med ukjente da hun ikke har den store sikkerheten i spillet sitt naturlig nok. Hun hater å hefte andre med sitt "nye" spill, og da blir det ikkeno bedre av å ha med ukjente som hun tror hun vil ødelegge for.

Hun kan spille med fattern eller meg eller noen andre venner, men er det ukjente i flighten flyttes hun _langt_ utenfor komfortsonen.

Så da er det fint at det finnes folk som ikke bryr seg nevneverdig om andre, og ikke minst at de blir applaudert...



 Lost ball (24. okt 2010 17:31) *  IP
Hva da ikke bryr seg om andre??

Det er da langt verre å "nekte" andre spillere å benytte ledig starttid, enn det er for en enkeltspiller å henge seg på sammen med en annen spiller/gruppe i ledig starttid?

Urolig pga sitt nye spill? Vel, alle gamle bikkjer har vært valp en gang. Dersom noen gamle bikkjer ikke tåler valper, har de for det første dårlig hukommelse, og for det andre så var de neppe morsomme å leke med når de selv var valper.

Jeg ser problemstillingen, men den som ikke tåler å spille sammen med spillere som har annen/varierende spillestyrke, får finne seg en annen starttid. Det være seg elitespillere som ikke vil spille med nybegynnere, eller motsatt, eller en hvilken som helst annen konstellasjon av spillere.

Uansett: ingen kan ha rett til å si at ledig starttid ikke kan benyttes fordi "jeg får den store skjelven" eller "jeg vil ikke spille med høyhandicappere" eller hva det måtte være. Tåler du bare din egen type, familie eller venner? Sørg for å gå ut 4 om gangen. Da er det ikke noe problem.



 Gg (24. okt 2010 18:20) *  IP
Hvis det er ledige tider før og etter, så bestemmer ihvertfall jeg om jeg vil spille med andre, eller gå alene. Det får da være måte på tvungen sosialisering!
Noen ganger føler man for å gå og hacke alene, eller har lagt inn mål om en runde på 2-3 timer, andre ganger er det ok å ha selskap, spesielt på dager hvor det går tregt på banen.
Ingen skal da fortelle meg at jeg ikke har rett til det!?



 golf-freak (24. okt 2010 20:03) *  IP
Mye fornuftig og ikke fullt så fornuftig her..;-). For å være ærlig så synes jeg det er morsomst å spille med 2-3 kompiser som er på omtrent samme nivå, hvor vi alle spiller bra selvsagt og det ikke er kø på banen. Sola skinner, det er godt og varmt og alt føles bra.. Likevel så hender det jo at man må spille med noen andre i ballen også, og det er jo helt greit det (kan til og med være veldig hyggelig..:-). Likevel så skal jeg være så ærlig at helt ferske "GK-spillere" kan være en liten utfordring, selv om jeg prøver å ikke la det distrahere eget spill eller fokus. Men bruker vi veldig lang tid, og mister kontakt med ballen foran etc så blir jeg litt rastløs.. Alle har vært valp en gang, og forstår at noen gjerne bare vil spille med ektefelle e.l. For sin egen del, så vil jeg jo råde mange helt ferske til å spille 9-hulls baner, enklere baner og hvor det er litt mindre "trykk". Alternativt til tider hvor det ikke er så mange, selv om alle selvsagt skal kunne spille når de vil. Blir jo mer artig for nybegynnerne å gå 5t med ektefelle uten å hindre andre, enn å føle et "mas" igjennom 18 hull.. Har vært et par ganger hvor jeg og kompisen bare har måttet sagt at vi deler oss opp for å få opp farten. Det er ikke gøy.

Selv om mange bedre spillere klarer å gå 18 hull på 3,5t (2-3 spillere), så kan man ikke forvente det i prime-time eller med andre. Er jo heller ikke slik at det går rasende fort med "lav-handicappere" heller da.




 Tryggle (24. okt 2010 20:17) *  IP
Jeg er sikker på at mor te Stian ikke tror eller ønsker at hun skal kunne kaste ut de som booket seg inn med henne uten å vite at de setter henne ut av comfortsonen? At hun ønsker å spille i trygge omgivelser forstår jeg, men jeg mener hun må tilpasse seg (spilletid, bane etc) og ikke kan forvente at verden blir tilpasset henne. Vi andre kan selvsagt forsøke å ta hensyn til henne - også om vi spiller sammen med henne og på den måten vil hun til slutt få endret sin comfortsone. Jeg unner henne gleden hun etterhvert vil få med å treffe hyggelige mennesker på banen.

Mange kloke råd i golf-freaks innlegg.



 Homer (25. okt 2010 15:11) *  IP
Et poeng er jo også at hvis man går alene så vil man ganske snart "stange" mot ballen foran og det blir fryktelig mye venting. Er tiden ledig er det bare å bestille.


 Fooore (25. okt 2010 15:22) *  IP
Enig med Gg, er det fullt av tomme flighter før og etter - som det vel var i eksempelet - er det rett&rimelig at folk nekter å ha selskap, det blir som om noen ukjente absolutt skal gå søndagstur i marka sammen med deg. Nesten.


 CHoker (25. okt 2010 15:38) *  IP
Gunnar Bull er en klok mann. TIllater meg å sitere:

"Dette er vel litt som når du kommer på trikken. Hvis det sitter to på en benk og alle andre er ledige, så er det særdeles uhøflig å sette seg sammen med de to (hvis man ikke kjenner dem seff :-)

Er det forholdsvis fullt så må alle tåle at ballen blir fyllt opp.

Hvis det i Golfbox står oppført to stk kl 18 og ingen rundt, så ville jeg vel synes det var naturlig å spørre dem først om det var greit".

Eller ser jeg folk først og fremst "henger ut" GK spillere når det gjelder de det er "kjipt" å gå sammen med. Synes det er vel så nitrist å gå ut med to kompiser (altså 3) som har det moro, for så å få en "lavhcp" som oppfører seg som om han er på en eller annen Tour, og er dertil pinlig opptatt av alle mulige detaljer. Dersom man ikke klarer å spille fordi noen åpner baggen 100 meter unna, på liv og død skal markere hver eneste putt, og forlange at alle andre gjøre det, da tar det laaang tid å bli ferdig med en runde.



 Smilende Sam (25. okt 2010 15:59) *  IP
Mange GK spillere er vel så flinke til å ta hensyn som en del mer erfarne så her følger jeg Choker.

Årets verste opplevelse for min del var en kar med rundt 8 i hcp som meldte seg sammen med meg og to bekjente - der den ene er nybegynner. Fjerdemann kunne altså se hva han meldte seg til å spille med, men begynte likevel å okke og oie seg allerede på første tee og holdt det gående med uhøflig opptreden i fulle 18 hull. Like fullt lette han i 10 minutter etter sine egne lostballer, mens nybegynneren slo en provisorisk og stanset leting etter 1-2 minutter.

Jeg ser at sånne fjerdemenn kan være en plage når de hiver seg på og at det er verre for GK spillere enn for andre; men jeg får meg likevel ikke til å mene at jeg skulle ha rett til å blokkere ham eller kaste ham ut når vi har ledig plass.



 Choker (25. okt 2010 16:21) *  IP
Forsåvidt enig med deg SS, men da må man forvente et minimum av folkeskikk fra vedkommende som "trenger seg på", ref din historie i innlegget over.

For det er vel det det til syvende og sist handler om; folkeskikk (dette gjelder alle involverte parter)



 Smilende Sam (25. okt 2010 17:02) *  IP
Den som ikke har folkeskikk sliter uansett - både på og utenfor golfbanen, dvs. enig med deg Choker.


 oljan (26. okt 2010 09:57) *  IP
Meget flott at golf er slik en sosial sport i Norge. Noen få unntak som ikke klarer å spille med ukjente får en vel bare akseptere. Da får de vel finne tider på døgnet hvor det er mulig eller stryke seg fra påmelding om andre er meldt på i etterkant. Kan ikke tro at dette gjelder mange.

Noen hevder at det er mye bedre i Skottland. Vel, bodde der ett år for noen år tilbake. Når jeg ringte opp til golfbanen eller besøkte de for å få spilletid så var det aldri snakk om å bli satt på flight med en eller noen andre. En hel flight måtte være ledig for å bli satt opp. Alternativet dersom det var rimelig fullt var å reise til banen og spørre pent en flight med ledig plass om å få lov å være med. Ble da sett litt spørrende på og forsto at det var litt ukultur der borte, men det endte alltid med et ja og hyggelig runde. Hørte om mange firerbander der som hadde spilt sammen i mange tiår og fikk store problemer når en takket for seg her i livet.
For all del hold golfen som et sosialt spill i Norge.



 AR (26. okt 2010 10:29) *  IP
”Trenge seg på andre” – dette er et interessant tema som ikke har noen klare og entydige svar slik også denne debatten avslører. Forutsetningene for en runde golf kan variere sterkt. Over disse linjer er det kommet fram mange gode innlegg.

Dette er et viktig spørsmål: Hva er hensikten med runden?
Type bane spiller også en viss rolle. Det er stor forskjell på private baner og offentlige baner i USA eksempelvis. Turistbaner i syden har til hensikt å få flest mulig ut på banen på kortest mulig tid. I Norge er det en del baner som satser mer på greenfeespillere enn andre baner. Man bør også se på hvor stor trafikk det er på banen. Trikkeeksempelet til Gunnar Bull kan være en god ledetråd. Se: Gunnar Bull (24. okt 2010 09:39)

Men hva med en vanlig norsk medlemsbane?

Her er det også en del hensyn å ta. Her kommer folkeskikk, som Smilende Sam nevner over, inn i bildet. Det gjelder å vurdere situasjonen i hvert enkelt tilfelle.

Her er noen eksempler på utgangspunkt for en runde:
- En spiller ønsker å spille alene for å kunne trene litt på banen eller simpelthen være alene av ulike private årsaker
- En spiller ønsker selskap for å få litt sosialt samvær med gamle eller nye venner på golfrunden sin.
- Fire venner skal spille sin ukentlige runde. En blir forhindret. Da kan det både være ønskelig eller uønskelig å få med en 4. mann i ballen avhengig av situasjonen.
- To eller tre elitespillere ønsker å spille en treningsrunde sammen. Da kan de oppleve det som (noe) ødeleggende å få med seg en nybegynner i ballen. Like det eller ikke.
- To-tre høyhandicappere skal ut og spille. Kanskje de ikke ønsker å ha med seg en elitespiller av ulike årsaker.
- To-tre spillere som ønsker å snakke business på banen, vil nok ikke være særlig fornøyde med å få med seg en 4. mann – spesielt ikke hvis det er en konkurrent i et annet firma.
- Det er faktisk noen som ikke liker å spille med hverandre av ulike årsaker (heldigvis sjelden): kjemien stemmer dårlig, vedkommende har stukket av med kona til en av de andre, vedkommende har stjålet bilen til en av dem som står oppført på starttiden, vedkommende er kjent som en juksepave, vedkommende spiller utrolig sakte, eller for fort, eller mangler grunnlegende etikettekunnskaper, er for god, er for dårlig etc. etc..
- Det er for en del mennesker grenser for hvor inkluderende man skal være i en slik sammenheng.

I de aller fleste tilfellene snakker vi om en hyggelig runde hvor alle er hjertelig velkomne. Problemet løses gjennom vanlig folkeskikk, høflighet vurderingsevne.

Det er imidlertid forståelig at en spiller ikke ønsker å tilbringe 4-5 timer av sin fritid med en person som lurte ham for et par millioner kroner på en dårlig deal for kort tid siden. Ikke alle er like gode venner med alle.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72