Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           GolfreiserKlubbhuset på Santa Maria er velegnet for tørsteslukking etter runden i solnedgangen

14.03 Effektiv helg:
To fridager - fire dager med golf
Med SAS’s rute fra Oslo fredag 06.40 til Malaga og retur fra Malaga 15.05 mandag blir det mulig med mye golf på to fridager.

Golfsiden forsøkte dette tilbudet. Det ble fire dager med golf. I vårt tilfeller fire runder, men det er plass til mer lørdag og søndag.

Med leiebil kommer man raskt til forhåndsbestilte greenfeetider rett fra flyplassen fredag midt på dagen.

Santa Maria var helt grei å spille på. Liyy preget av golfturisme med herre-tee ofte et godt stykke foran valig gul tee.

Santa Maria

Golfsiden valgte Santa Maria første dag. Banen var i god stand, men ikke ekstraordinær. Det er banene sjelden når turistgolfspillet står på programmet og ikke en konkurransedag. Som vanlig settes banene opp med ganske korte hull – ofte er utslaget fra blå tee som er back tee for damer som regel.

Rio Real er en fin bane med et fint preg av å være en bane for medlemmer og ikke bare en turistbane slik som mange andre baner på turiststedene i Syden.

Rio Real

Rio Real var neste bane på programmet. En fin klubb-bane med en veldig bra klubbhus. Et bra alternativ som hjemmebane for dem som bor i nærheten store deler av året. Banen var velholdt og har mange krevende hull hvor den store og tilsynelatende altoppslukende elven sluker mange baller.

Santana var gjenstand for kritikk på Debattsiden her på Golfsiden tidligere i vinter. Den kritikken var på ingen måte berettiget 11. mars da dette bilde ble tatt på banen

Santana i meget god stand

Det ble hevdet at Santana var så dårlig i vinter. Golfsiden spilte banen på søndag. Den var i ypperlig stand med fine fairwayer og gode greener. Fairway var litt brune fordi de bruker Tifway 417 Bermuda. Dette gresset er brunt om vinteren når det er i dvale. I vinter var det kaldere enn normalt. Dermed ble gresset brunere enn normalt, men helt fint å spille på. Greenene var velstelte. Hullplasseringene var under enhver kritikk, men det er meget lett å rette på, skulle vi tro. Totalopplevelsen var meget god. God service. Tralle koster 5 euro, og golfbil koster bare 10 euro - til sammen for to spillere!

CalaNova er så kupert at alle må bruke bil. Banen er en utfordring med mange hull hvor spillerne må bruke hodet godt for å få et godt resultat.


CalaNova

Mange nordmenn har spilt Cala Nova. Her er det påbud med bil. Når man ser banen, forstår man hvorfor. Den har store høydeforskjeller. Bilene har stor slitasje i de bratte bakkene. Anlegget er litt slitent, men har opplagt sin sjarm. Et par greener var hullet og dresset da Golfsiden med følge var på besøk. For øvrig var greenene gjennomgående meget bra. Teestedene var litt slitne, og en del områder rundt greenene var rufsete. Her er det mange utfordrende hull med dramatiske konsekvenser hvis man ikke holder se på den slagne landevei – les fairway.

De som orker mer enn en runde om dagen kan lett putte inn to runder lørdag og søndag med denne helgeflygningen til SAS til Malaga. SAS har et gratis kolli på 23 kilo. Det kan være golfbagen med sko og regntøy etc. Tar man ikke for mye med seg, holder med med klær i håndbagasjen slik at man slipper å betale 30 euro for golfbagen hver vei. Det blir rundt 500 kroner spart for dem som ønsker det. Og SAS er som regel i rute, har hyggelig personale og gir omtrent alltid en fin reiseopplevelse. Servicen er det aldri noe feil med på SAS.

Det er helt sikkert andre flyselskaper som flyr til Malaga. Norwegian flyr også direkte.

Det er er utallige baner å velge mellom i området fra Malaga og mot grensen til Portugal. Det er bare å velge og vrake. Noen ideer finner du på Golfreiser her på Golfsiden under Spania.


God tur!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon