Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev24.09
Hvor står vi i norsk golf?  Av: Arild Thorp

Leser ditt innlegg Asbjørn Ramnefjell vedrørende dagens og fremtidens golfere og hva som trengs og skal til for å bli en topp internasjonal spiller. Nå har ikke jeg så veldig god greie på hva som har skjedd i norsk golfs elitenivå de siste år - men jeg følger godt med på de unge gutta og jentene som prøver å bli gode i dag.

Ei heller vet jeg så mye om dagens elitespillere (ref: Jan Are Larsen) - og har heller ingen peiling på hvordan de trener, hvor mye eller hvor de trener (ref: på vinteren) eller hvilket støtteapparat de har. Men, jeg er 100% sikker på at det du skriver i din artikkel rundt elitegolf er riktig. Din totale kompetanse og meninger om golf er det utrolig mange i dette "jantelandet" som bør legge seg til hjertet. Ingen tvil om at du gjennom din fartstid har opparbeidet deg utrolig mye erfaring og visdom rundt hva som skal til for å bli god.

Hva bringer fremtiden?
Ingen tvil om at norsk golf er i stor fremgang. NGF gjør i dag en kjempejobb på trener og ledersiden. De økonomiske rammer er hevet, (kan alltid bli enda bedre) visjoner og planer er lagt, dyktige folk har kommet inn både administrativt og ikke minst ute i "felten." Når utviklingen styres av mennesker som Kristin Gunhildsrud, Anders Thelberg, Niclas Diethelm og Pär Sundberg må det gi resultater. Men igjen, ingen i Norge og ellers i verden blir toppspillere over natta. Det koster blod, slit og tårer, hver enkelt må ville bli god, den indre flammen på finnes og være der over lang tid. Det må være et klubbmiljø, et støtteapparat og ikke minst foreldre som følger opp. Jeg er sikker på at Norsk Golf er på god vei, ja det er i det hele tatt en stor offensiv i dag, men det er langt stykke helt frem.

Gledelig er det derfor å observere at det i flere klubber enn noen gang satses på juniorgolfere - jenter som gutter. Mange klubber skaffer seg solid kompetanse, (utdannede proer) og gode ledere (ivrige, men ikke overivrige foreldre) samt legger forholdene bedre til rette med mer kvaltitestrening under gode treningsforhold. I tillegg spiller flere juniorer enn noen gang turneringer A-B og C Tour - både jenter og gutter - det lover bra for fremtiden.

Status: Det spirer, det gror og det utvikles norske golfere i dag. Kanskje de etablerte gode gutta og jentene som Jan Are Larsen, Øyvind Rojahn, Vibeke Stensrud m. fl bør/skal av NGF trekkes inn mer og fortelle de unge om hva som skal til - hva de har gjort både riktig og feilet på, ja rett og slett bli brukt mer i NGF sammenheng i fremtiden - kun et spørsmål fra meg? Gleder meg til å følge med videre i norsk golf.

Arild Thorp
Golfpappa

Kommentar: Jeg er helt enig med deg i at de norske toppspillerne du nevner bør trekkes inn i arbeidet for å få frem bedre golfspiller ei Norge. NGF kan i det minste spørre dem. Det er helt sikkert ting de kan bidra med. Også andre som har erfaring fra det norske miljøet kan med hell trekkes inn i arbeidet.
Asbjørn Ramnefjell

Se også:
22.09 Fingeren i jorda:
Hvor står vi i norsk golf?
Gjør vi opp status i øyeblikket finner vi ikke mange gleder på herresiden.
Les mer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser