Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev24.10
Ang. svar til Jacob Loga: Av: Bjørn Holthe

Asbjørn, dette er noe av det beste du har svart!
Her setter du "skapet på plass" uten at du blir hverken for konservativ eller usaklig. Hva som er pent eller ikke pent...jo det kommer jo ofte an på kameravinkelen, men det bærer vi over med.
Egentlig setter vi veldig stor pris på deg. Du kan utrolig mye om golf. Men, vi liker vel kanskje også å terge deg litt. Hvorfor pøtt og ikke putt, bønker og ikke bunker etc. Det var Flatland på Viasat i dag. Han sa putt, men bønker. Hørte en annen kommentator si pødder (om den redskapen man pøtter med) men han var fra USA. Neste år har jeg tenkt å kombinere disse utrykkene.
Når jeg endelig har kommet på greenen så drar jeg frem pudderen. Fullstendig idiot vil de fleste si, men gøy skal det bli!

Svar: Jeg kan ikke si både pudder og bonkers, pøtter og bønker på en gang. Jeg må være konsekvent. Jeg har spilt golf i over 40 år og lært golfen som caddy og spill sammen med de beste spillerne i Norge og noe internasjonalt. Du må gjerne både si og bruke pudder. Jeg holder på det opprinnelige. At det er en utvikling i både golfen og golfspråket er jeg fullstendig inneforstått med og innretter meg deretter. Men alt "nytt" er ikke godt nytt - som ellers i livet. Det jeg ikke er tilhenger av, er at golfspråket utvikler seg  gjennom feil på grunn av manglende kunnskaper. I den sammenheng pleier jeg å sitere min snekker som spøkefullt svarer følgende når han etter mitt fattige skjønn har gjort en god jobb:

"Hadde du ikke visst bedre, kunne du jo tro at det skulle vært sånn!"

Mange som har lest seg til en del golfkunnskaper i bøker og blader uttaler f. eks. putter slik det skrives. Det er ikke lett å vite at det uttales pøtter sånn uten videre. Men når jeg får kjeft når jeg forteller dette, legger jeg meg flat for de vet jo best.

Jeg sier pøtter. Du sier pudder. Helt OK for meg. Jeg skal ikke en gang kommentere det når vi møtes. Men jeg gleder med til å kjøre i puddersnø i vinter!
Jeg lar meg gjerne terge. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Skal du ut og skyte en score, så gjerne for meg - som kirurgen sa.

Jeg vet ikke hvorfor Flatland sier bønker og putt og ikke omvendt eller begge deler. For meg kan det virke som om variasjonen og forvirringen er stor når det gjelder golfuttrykk. Slik vil det alltid være i en - for mange - ny idrett.

Tusen takk for fin humor i innlegget!
Svært mange blir jo aldri lei av å diskutere uttale av golfuttrykk. Slik vil det alltid være
Asbjørn Ramnefjell

se også:
19.10
programsnutt.... Av: Jacob Loga Les mer Tilsvar på redaktørens kommentar i brevet under

18.10
programsnutt.... Av: Jacob Loga Les mer


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser