Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev24.09
En uvanlig golf dag Av: Charles Øverby


Ville elefanter er ikke å spøke med, selv om denne "bare" er i skogkanten

Lørdag den 17. juli ble en dag med utfordringer på Elephant Hill golf bane i Victoria Falls, Zimbabwe. Ettersom arbeidet gjør at jeg tilbringer store deler av året i det sørlige Afrika er det å se ville dyr ikke noe helt nytt, men inne på golf banen !!!

Det var bare jeg og min caddy som gikk ut, men det var kanskje en fem - seks andre ”flighter” inne på banen samtidig. Ut fra første hull (langt og bra slag) traff ballen et villsvin i ryggen, villsvinet gryntet og for til skogs, mens ballen hoppet videre i riktig retning. Det må være 100 talls av disse dyrene inne på banen.

Ved hull 4 møtte vi en del banearbeidere som hadde hørt løvebrøl mellom hull 4 og 5. Min caddy ble bekymret, men dette syntes jeg ble for mye ”tøv” så vi forsette. Vi hverken så eller hørte noen løver senere. Ved hull 5 fikk jeg igjen til et bra utslag, og ballen landet i nærheten av en apekatt familie, en småtass av en apekatt tok min gule ball, og da vi satte etter, hang den seg under maven og rundt nakken på sin mor og forsvant gjorde de. Ny ball ble lagt ned og hull fem ble avsluttet med en over par.

Hull 7, et par fire, gav helt andre utfordringer. Var inne på greenen på to slag, så klar for en birde, men hva var det?? en svær rusk av en elefant, stående i bushen, men bare 20-30 meter ifra flagget. Syvende slaget rett i hullet (hvor ble det av de andre slagende tro), og vi løp avgårde, elefanten ”angrep” jo, men stoppet heldigvis med det ene forbeinet på greenen.

Utslag fra hull 8 gikk veldig raskt, da avstanden til elefanten forsatt bare var 40 - 50 meter. På hull 9 (par 5) fikk jeg stående applaus av en Waterbuck og gikk til en over par.

Bakgrunn: Uken i forveien hadde det elektriske gjerdet som omkranser meste parten av golfbanen blitt uten strøm og ca. 20 ville elefanter hadde gått inn og forsynt seg av trær og andre planter (det er vinter i det sydlig Afrika og bushen er tørr, mens inn på golf området sto trærne med grønne blader, da det vannes annen hverdag, og da ble fristelsen for stor). Wildlife og andre hadde fått ut nesten alle elefantene, men to hissigpropper var forsatt igjen innE på banen.

Skulle dere ønske å bruke noen bilder ligger disse ved.

Hilsen Charles Øverby


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser