Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev01.11
Golf og norsk  Av: Dag Svihus

Det norske språket og golf er to av min store interesser. Så når golfsendingene fllimrer over TV-ruten, er det ikke fritt for at jeg av og til finner grunn til å stille spørsmål.

Forleden så jeg en golfsending på TV som ble utmerket kommentert av Halvard Flatland. Men det var noe han sa som jeg lurer på om kan være feil. Han brukte nemlig gjennomgående begrepet ”et par”, altså intetkjønn.

Begrepet ”par” i golf kommer ikke fra ordet par i bedningen ”to av noe”, men fra ”pari”, i betydningen ”normal” eller ”vanlig tilstand”. Alle begrep i golf som beskriver antall slag er hannkjønnsord. Man sier ”en birdie” , ”en eagle”, ”en bogey” , osv. Burde man ikke da si ”en par”?
Hva mener dere på Golfsiden?

Vennlig hilsen
Dag Svihus

Svar: Golfsiden er av samme oppfatning som innsenderen. Da golf begynte å vokse kraftig rundt 1990, kom det mange rare uttrykk og uttaler inn i norsk golfterminologi blant annet "et par" som i et par sko. I Danmark heter det også "et drive". Det gjør det ikke her i Norge. Men har man først lært seg noe feil, er det vanskelig å rette det opp. Akkurat som med golfsvingen. Bare se på de som slicer seg gjennom golflivet fordi de ikke oppsøkte profesjonell hjelp med det same.
Asbjørn Ramnefjell

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser