Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev10.11
Sakte spill Av: 10 handicapper

Det er litt forstemmende å lese alle innleggende om sakte spill.

Problemstillingen er feil. For spillerne på en bestemt bane en gitt dag gjelder det om å tilpasse seg banens fart og vise respekt for sine medspillere. Altså følge på flighten foran og unngå å utidig presse bakfra.

For de enkelte baner gjelder det å legge til rette for en best mulig gjennomstrømning på banen. Unngå unødig høy rough og smale baner - i de fleste tilfeller spilles det ikke om adgang til europatouren. Undersøkelser viser også at 3er flighter gir høyere fart og flere gjennom banen enn bruk av 4flighter. Alt for få baner er bevisste på dette - det er langt viktigere enn absurde adgangsbegrensninger, hvem kan dokumentere at en spiller med 30 i handikap spiller raskere og sliter mindre på banen enn en med 32 eller for den slags skyld en GK-spiller. Dette er ren "snobbisme" for den enkelte klubb en merkelig for for status klubber i mellom.

Det dette handler om er at de som driver banene tar sitt ansvar og at spillerne viser ansvarsbevissthet og respekt for hverandre. Det siste mangler det kanskje mest av - det er alltid de andre som har feil jfr tallmateriale vis tidligere.

Det er et eklatant eksempel på dette når man trekker frem gamle folk som knapt kan gå som et eksempel på grunner til sakte spill. Det er praktfullt å se at folk høyt oppe i alderen kan nyte golf - la oss vise dem at vi setter pris på at de er aktive ikke stresse dem vekk fra banen - snart blir det om vi er heldige vår tur. Det er dog sjeldent der problemene oppstår - de går kanskje senere, til gjengjeld slår de rett om ikke så langt og putter ofte rett i koppen.

Den eneste vei til bedre opplevelser på golfbanen er at enhver ser på hva kan jeg gjøre for at dagens runde blir best mulig for alle som er på banen - har du kun 3 timer til en runde så får du gå av etter 3 timer da om det blir på 13, 14 eller 15 hull, og ikke gjøre livet surt for deg og andre på banene fordi du absolutt skal nå rundt på dine tilmålte 3 timer. Du hadde garantert spilt bedre golf også!

10 handikapper


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser