Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev05.07
Dear Gentlemen Av: Jhallis

Språket utvikler seg av seg selv, uavhengig av hva språkrådet og grautmålslaget bestemmer og godkjenner. Uttrykk som golfe, skøyte, løpe, hoppe, sykle, osv klinger naturlig, ihvertfall for oss som har sett litt på norgelsk TV og gjerne dealer med både norsk og engelsk og flere språk i studier og arbeid. Uttrykk som å tennise, basketballe, rallye, ludoe, fotballe og badmintonne høres helt mongo ut, og kommer nok aldri til å gli inn i språket, men ser ingen problemer for squashe, darte, sjakke, og andre lettsagte ord.
SMS-generasjonen baner vei for lettsagte forkortelser som kommer til å sette seg i språket uavhengig av hva som er godkjent i ordbøkene. I min omgangskrets har vi brukt golfe siden den lokale banen ble åpnet tidlig på 90-tallet. Ser ingen grunn til å forandre det.

Kommentar: Mange mener at golfe, squashe, darte, sjakke, basketballe, tennisse m.m høres like mongo ut alt sammen. Mener du alvor når du sier at å sjakke høres bra ut for å spille sjakk? urer på hva sjakkspillerne sier til det.
Asbjørn Ramnefjell.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser