Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev21.12
Hvorfor er det så mange grønt kort spillere ? Av: Jacob Berger

Ja, det kan man spørre seg om. Etter min mening er en vesentlig årsak hvordan opplæringen i golf er organisert – eller rettere sagt ikke organisert. Etter at man har tatt grønt kort og betalt noen tusen kroner for det, skal man virkelig stå på for å komme videre.

De profesjonelle, som har monopol på undervisning i golf, viser liten eller ingen interesse. De fleste er dessuten utenlandske statsborgere og oppholder seg her kun i sommersesongen, og antagelig for å tjene mest mulig. Ingen skal bebreide dem for det . Selvfølgelig er det hederlige unntak, men stort sett er det slik. Og de med PGA-utdannelse har jo monopol på all undervisning i golf.

I andre idretter er det foreldrene som trer til og sørger for opplæring, i hvert fall i lagidretter. Det gjelder de yngre spillerne. Men hva med de voksne ?

Klubbene har store utfordringer her. Som regel har pro’en enerett på instruksjon, slik at man er fullstendig avhengig av ham eller henne. Og hvorfor skal man egentlig bli bedre. Har man først fått spillerett så er det for så vidt ingen som kan klandre noen for ikke å ville bli bedre.

Men mange av oss synes det er moro å konkurrere. Konkurransen frister jo til å bli bedre. Det er altså ca 50 % av medlemmene i Norges Golfforbund som ikke ønsker å bli bedre. Gjør det noe da? Antageligvis ikke så lenge det ikke reduserer spilleretten.

Det kunne være interessant å vite mer om de som kun har grønt kort. Alder, kjønn, hvor lang tid har man hatt grønt kort, er man medlem av flere klubber, etc, etc.

Uansett burde etter min mening våre pro’er interessere seg for problemstillingen. Det er sjelden å se pro’er som oppholder seg på driving range for å komme med tips og gode råd til de som trener. Kunne ikke det være en god reklame for å få flere til å ta timer, eller for å komme videre med sine golf-kunnskaper – eller begge deler.

Dette burde diskuteres i golf-Norge. Situasjonen slik den er i dag er en hemsko for videre utvikling av interessen for golf og for golfklubbene.

Jacob Berger--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser