Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev10.06
Faller naturlig Av: Svein Micaelsen

Beklager Asbjørn, men terminologien er nok den samme, men etablert uttale den gang golfnorge var 3 baner og noen få utøvere, er nok endret idag med 100000 utøvere. Denne kampen har du tapt og må bare innse det. Norsk språkråd har talt og flertallet av norske golfspillere bruker sin dialektiske uttale av golfterminologien. Ikke fordi vi ikke "vet bedre", men fordi det faller naturlig.

Kommentar: Ja, det skjer endringer. Den gang det var tre klubber i Norge var midt på 1950-tallet. Det var temmelig lenge før jeg hadde begynt å spille golf. Jeg kjenner ikke til hvordan golfspråket var den gangen. Jeg kjenner bare til hvordan det var da golfeksplosjonen kom på 90-tallet og hvor NGF i første rekke glimret med sitt fravær i opplæringen innen terminologi og etikette. Dessverre ansatte den tids leder i NGF - nesten uten unntak - bare folk som kunne mindre enn han selv. selv kunne han fint lite.
Asbjørn Ramnefjell

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser