Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

tilbake til første side

tilbake til Leserbrev13.07
Handicap 54 Av: Steinar Bjerke

Hei Åge,
Så vidt jeg vet er hcp mellom 36 og 54 et såkalt klubbhandicap, som ikke registreres, eller er gyldig noe annet sted enn i klubben og hos andre klubber som praktiserer samme system. Og jeg vet ikke om det er klubber i Norge som praktiserer dette systemet. Men det kan jo gi en inspirasjon for en begynner, som ganske raskt vil få en følelse av målbar fremgang i eget spill. Det er faktisk enkelt å lage seg sitt eget hcp på 54, og beregningen er som følger:

slope/113 x HCP + baneverdi - par = mottatte slag, og det gir følgende beregning for din kone basert på tallene fra f. eks. Oslo GK (Bogstad)

120/113 x 54 +71,8 -72 =57,1, dvs 57 mottatte slag, hvilket gir 3 ekstraslag pr hull, og 4 ekstra på hcp 1 -3. Dette er 19 slag mer enn det en GK-spiller mottar på samme bane. Tilsvarende beregning kan du gjøre på en hvilken som helst slopet bane i Norge eller utlandet, uten å behøve å slå opp i en tabell. Men husk å bruke nytt hcp etter hvert som din kone spiller seg ned. Jeg håper spillet blir mer inspirerende for henne, og ønsker dere lykke til videre! Men husk at så mange slag pr hull senker spillehastigheten betraktelig, så det kan bli krevende å praktisere på fullt belagte baner! Og selv om trening kan være kjedelig, er det terping på detaljer som gir fremgang, og ikke banespill 2-3 ganger i måneden i løpet av en altfor kort sesong.

Slopen på alle norske baner finner du forresten her: http://home.online.no/~sveistro/

Med vennlig hilsen
Steinar Bjerke


Se også:
13.07
Hvorfor ikke 54 i handicap? Av: Åge Les mer


Nå kan du søke på GOLFSIDEN etter ord, navn, uttrykk som du leter etter. Les mer


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


tilbake til Leserbrev
 
 
Annonser