Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev14.11
Bruk av GPS-avstandsmåler Av: Torgeir G. Hovind

Fra nyheten om at det fra nyttår vil være kunne bli tillatt å bruke GPS-avstandsmåler, kan man lett få det inntrykk at dette vil skje automatisk.

Det som dessverre har skjedd, er at R & A har åpnet for at komiteen i de lokale reglene kan gi anledning for bruk av GPS-avstandsmåler.

Jeg bruker bevisst uttrykket dessverre om den muligheten som nå åpnes; jeg håper nemlig at klubbene kjenner sin besøkelsestid og ikke gir adgang til dette.

For det første er vurdering av avstand og valg av kølle under de rådende forhold et av flere elementer som vil skille den gode golferen fra den middelmådige.

Lettvinte løsninger (hvor man kjøper seg "fremgang") er i hvert fall ikke med på å heve verken standard eller forståelsen for spillet.

Men, nesten enda verre vil bruken av GPS-avstandsmålere være for spillehastigheten. Tenk dere fulle firer-baller hvor hver og en skal benytte hver sin GPS-avstandsmåler på nær sagt hvert slag; først ned i bagen, så sikte og måle, så ned i bagen igjen med apparatet.

Tidligere har vi blitt skremt av femtimers runden. Hvis klubbene nå ikke passer på, kommer vi i stedet for både å oppleve og å diskutere sekstimers runden!

Det er ikke alle nyvinninger som verken er av det "gode" eller det "nyttige", og i hvert fall ikke er med på å bevare golfens egenart.

Jeg håper derfor at det som R & A fra nyttår åpner for bare blir en parentes som vi ikke gjør noe mer med enn ser på med et litt oppgitt smil.

Torgeir G. Hovind

Se også:
15.11
Nei og atter nei til avstandsmåler Av: Morten M Les mer

15.11
Kjøp av avstandsmåler Av: Molly Les mer

14.11
Tull og tøys om avstandsmåler Av: Stein Les mer

14.11
Enig med Hovind om avstandsmåler Av: Molly Les mer
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser