Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev02.06
Golfterminologi Av: Tor Ole Kjellevand
Leser med interesse at forfatteren av dette innlegg mener seg hevet over Norsk språkråd. Det latterlige er at hans oppfatninger om norsk golf terminologi stammer fra språket til utvandrede engelskmenn i knickers som spilte på Bogstad for 50 år siden og som vi vet kjenner ikke engelskmenn forskjellen på en, ei og et. Ikke så rart at denne språkforvirringen oppstod. Men nå burde alle forstå at det heter ET handicap. I alle kretser jeg har spilt golf de seneste 20 årene har dette vært klart.

Kommentar:
1 Det skulle tatt seg godt ut hvis Norsk Språkråd skulle bestemme hva som har vært gjeldende uttale og bruk av veletablert golfterminologi.

2 Norsk golfterminologi har utviklet seg over en periode på snart 100 år - ikke 50. Helt uten kunstig åndedrett fra et golfukyndig språkråd.

3 Man har sagt EN handicap i Norge - og også i Sverige - i mange tiår før nybegynnere plutselig begynte å si et handicap i mangel av bedre viten.

4 Det ser ut til at Tor Ole Kjellevand føyer seg pent inn i rekken i kategori 3. Når man ikke vet bedre, tror man at det skal være sånn. Slik er det i mange sammenhenger i dagens lettvinte verden.

5 Det blir litt for lettvint å bruke engelskmenn med nickers på Bogstad som huggestabbe i denne sammenhengen. Det blir for historieløst og nedlatende. 
Asbjørn Ramnefjell

Se også:
01.06 Golfspråket:
Debatten vil aldri ende - selvsagt
Golfsiden har med ujevne mellomrom... Les mer


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser