Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN Annonsering golfaksjer

Europa Tour'en for damer (LET): LETs hjemmesider Her spiller Marianne Skarpnord, Lill-Kristin Sæther og Cecilie Lundgreen.

Marianne Skarpnord var god fredag, ikke like god lørdag - søndag noe variert

24.08 LET:
Fransk seier på Haga - strålende avslutning - strålende arrangement
Været ble bra på turneringsdagene. Lill Sæther spilte bra innledningsvis på den siste runden, men sprakk stygt mot slutten. Marianne Skarpnord avsluttet bra, men innledningen var nærmest et mareritt. Best var den franske avslutningen. Det ble en stor åpning til resten av feltet.

Nocera (det store bildet) med frisk spurt
Fra det 9. hullet gikk Gwladys Nocera 6 under par på den siste runden. Dermed stakk hun fra resten av feltet slik at hun ledet med 4 slag før det siste hullet. Da gjorde det ingen ting at utslaget på det siste hullet ble litt for langt og hun fikk en bogey slik at hun bare vant med tre slag. Dette var hennes 8. seier på LET.

69 66 68 var en bra vinnerscore på Haga. 13 under par totalt. En del av hullene var blitt gjort kortere. Spesielt var et tilfellet på par 5 hullene hvor det ikke var så vanskelig å komme inn på to slag for de fleste. Andre hull var til gjengjeld meget krevende.

Flott bane
Banen var i ypperlig stand. Greenkeepergjengen hadde gjort en strålende innsats for å få banen i såpass god stand etter alt regnet inntil natten før turneringen startet. Greenene ble i raskeste laget fredag slik at de måtte gjøres en del tregere i løpet av helgen. Da ble det litt lettere å spille. Noen er av den oppfatningen at det er om å gjøre å ha så raske greener som mulig, men det er ikke slik det skal være. Greenene skal ha optimal rull ikke maksimal. Det er stor forskjell som ikke alle forstår!

Beste norske
Marianne Skarpnord ble beste norske, men starten var et mareritt. Hun var tre over etter 6 hull. Men som hun sa etterpå; hun likte seg ikke så godt på de 9 første hullene som hun gjorde på de siste 9. Scoren viste tydelig det! Hun var 5 over par på de første 9, mens hun var 10 under på de siste 9 i turneringen sett under ett. Men hun innrømmet at hun må lære seg å like alle hullene for å få en god score. I hvert fall må hun lære seg å spille dem bra! Hun var 5 under par på de siste 10 hullene søndag og 5 under totalt på en delt 16. plass til slutt.

Lill Sæther åpnet bra søndag, men falt kraftig av mot slutten. Tre hook'er på 13, 17 og 18 kostet minst 4 slag. Hun gikk 5 over par på de siste 7 hullene og endte 1 under par totalt. Marianne brukte 28 slag på de siste 8 hullene. Lill brukte 9 slag mer. De spilte sammen. Med Mariannes avslutning hadde Lill kommet på delt 4. plass. Hun har vist at hun kan gå lavt. Vi får håpe på bedre lykke i Finland til uken.

Begge de no norske må skjerpe småspillet sitt rundt greenen for å avansere på resultatlisten.

Lene Krog, årets norske mester, ble beste amatør og fikk en velfortjent premie for den prestasjonen.

Bra debut
Det var første gang Haga hadde en turnering av et såpass stort format. Klubben, de frivillige, banemannskapet og alle andre involverte har all ære av at dette ble vellykket. Hyggelig var det å høre alle de funksjonærene som kunne fortelle til Golfsiden at de hadde fått så mye ros av spillerne for banen og arrangementet. Mange av de spillerne Golfsiden snakket, med var meget imponert av både bane og arrangement. Greenene var eksepsjonelt gode. Det er kanskje det aller viktigste.

Tutta må stille neste år hvis det skal bli noe neste år
Vel blåst. Det ble sagt at turneringen skal spilles til neste år også. I år kunne og burde det vært flere tilskuere på arenaen. Men det er ikke lett å konkurrere mot Ol (to norske gull og en sølv lørdag) og Norsk Derby på Øvrevoll galoppbane et par kilometer unna på søndag. Neste år må Suzann Pettersen, etter Golfsidens mening, skrive en bindende avtale om at hun stiller opp for å få de eksisterende sponsorene til å stille opp igjen. Ikke slik som nå hvor Tutta trakk seg kort tid før turneringen slik at bl.a. plakater og annet måtte lages på nytt. Det var mange som var meget misfornøyde med den beslutningen blant dem som betaler gildet. Å ha en slik stor turnering i Norge uten at vår eneste verdensstjerne stiller opp, går rett og slett ikke i innsalget - skal vi dømme ut fra noen sponsorers uttalelser.
LEADERBOARD


Fra tidligere:
24.08 SAS Ladies Masters:
Flott dag på Haga
Strålende vær tidlig på dagen vil gi en fin opplevelse for spillere og publikum søndag.
LEADERBOARD


23.08 LET:
Fransk ledelse på Haga, men så kom Luna
Marianne Skarpnord skuffet lørdag med 75 slag. Etter runden hadde hun en lengre økt på treningsgreenen sammen med treneren Darren Webster-Clarke. Franske Gwladys Nocera ledet etter de to første dagene, men da dette ble skrevet hadde Diana Lunn, Italia, tre hull igjen å spille, og hun var et slag bak. Men så avsluttet hun med birdie - par - birdie. Plutselig var det hun som ledet med ett slag. Sæther og Skarpnord lå på en 19. plass - 7 slag bak Luna etter to runder.

Men så kom Luna på de siste tre hullene med 
Været viste seg fra en meget god side og turneringen gled knirkefritt av gårde på en solfylt dag.
LEADERBOARD

22.08
LET:
SAS Ladies Masters - fin dag på Haga
Det er fint vær og mye flott spill da de endelig fikk kommet i gang. Marianne Skarpnord underholdt publikum med flott spill sammen med Laura Davies og Gwladys Nocera. Marianne spilte meget bra og endte hele 6 under par. Det er delt ledelse med Diana Luna etter første dag.

Lill Sæther hadde 71 og var fint med på en 16. plass. Der lå også Lene Krog som innledet med tre birdier.

Amatøren Lene Haften-Mørch hadde en runde på 73 (+1). Dessverre hadde hun to 7'ere på kortet på hull 5 og 17. Hadde hun "lånt" Mariannes score på disse to hullene, hadde hun vært i delt ledelse! Bare teori selvsagt, men en litt morsom tanke - for noen.

Cecilie Lundgreen hadde 74. Hun slo OB på det 10. hullet - banens 1. hull - det vil si egentlig det 19. hullet når banen ikke er arena for LET. Deretter treputtet hun to ganger på hjemveien etter å ha ligget 2 under par etter 9 hull.

Karianne Hillås og Tonje Daffinrud hadde 78. Daffinrud kommer helt sikkert sterkere tilbake lørdag. Hun sto og trente putting i flere timer etter runden fredag. Hun ble bedre i løpet av treningsøkten og blir, som sagt, mye bedre lørdag. Bare vent og se!

Cecilie Eckbo var to over par etter 15 hull med tre birdier på kortet.

Amatørene June Bolme og Cecilie Hagen hadde begge 76 slag. Her følger du med på LEADERBOARD

Lill Sæther er på plass på Haga

22.08
LET:
SAS Ladies Masters - utsettelse fredag formiddag
Det er fint vær, men regnet høljet ned i natt med dertil hørende lyn og torden. Det blir spill kl 11.00. Det er altså en utsettelse på 3 timer. 


STARTLISTEN


LIVE SCORE fra LET LETs hjemmesider

21.08
LET:
SAS Ladies Masters
Det blir en flott turnering på Haga i helgen. 10 norske er med. Det har regnet mye, men det skal bli bedre vær. Dermed ser det ut til å bli en fin turnering. Greenene er supre. De er helt på høyde med de gode greenene på Evje på Challenge Tour'en for to uker siden. Årsaken ligger i at også Haga har en meget dyktig greenkeeper som virkelig klarer å få fram gode greener.

Laura Davies er et trekkplaster, men det er mange andre som også kan spille god golf. Det er mange flotte spillere som vil vise seg fram. Det er bare å komme å se på. De som vil lære litt, bør seg på de beste spillerne og se på hvilken timing og rytme de har i svingen!

LIVE SCORE fra LET
LETs hjemmesider

Her finner du frem via terminlisten

Se også:
Opptørking med helikopter:
Les mer
Nærmest flagget: Les mer
Proam flyttet: Les merLETs hjemmesider
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com