Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny

Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

Nyheter

Tilbake til første side- Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN Annonsering golfaksjer

Masters, Augusta National Golf Club:
Overraskende seierherre
Ikke mange hadde satt pengene sine på vinneren. Det ble til slutt Zach Johnson som stakk av med den grønne jakka. Både Tiger Woods og Stuart Appleby sviktet på den siste runden på den vanskelige Augusta-banen. For første gang på adskillige år gikk ikke vinneren i lederballen siste dag. Dette er den eneste turneringen  blant de fire store hvor ingen spillere har klart å gå fire runder under 70 slag i en og samme turnering. Vinneren endte på en over par 289 slag. Det var bare 8 runder under 70 slag! Dramatisk lite.

Retief Goosen gikk de første 9 hullene på 4 under par og hadde da spilt seg kraftig opp på resultatlisten. Han gikk ikke noe flyt på siste 9 med 8 par og en bogey på 69-runden sin.

Rory Sabbatini fikk eagle på det 8. hullet og ledet da med et slag. Han var ut i 33 slag og 69 til sammen på runden. Begge sørafrikanerne delte 2. plassen.

Men var det Tiger Woods som skulle få sin 5. grønne jakke? Han fikk lite til å stemme på den siste runden. Bare en birdie på de første 9 hullene. En runde på 72 holdt ikke denne gangen. Han måtte nøye seg med en delt andreplass. Han slo i stykker kølla si på det 11. hullet da han lå bak et tre. Han fikk egale på det 13. hullet, men så gikk han i vannet på det 15, hullet. Lufta gikk da ut av ballongen.

Zach Johnson, som spilte med sin gode venn Vaughn Taylor fra nettopp Augusta, hadde tre birdier og to bogeyer på de første 9 hullene. Birdier på 13, 14 og 16 la grunnlaget for seieren. selv med en bogey på det 17. hullet vant han til slutt med to slag. Han var tålmodig hele uka og la seg opp på par 5 hullene og tok således ingen sjanser. Det var en lykkelig vinner som ble gratulert av kone og nyfødt barn på 4 måneder.

Vinnerscoren 289 var den høyeste vinner-scoren i historien. Riktig nok delt med Sam Snead i 1954 og Jack Burke jr. i 1956.

Phil Mickelson slet tungt og brukte tre bunkerslag på det første hullet på veien mot sin 77-runde og en skuffende 24. plass for fjorårsvinneren. Han hadde bare 9 birdier på sine fire runder.

Stuart Appleby ledet etter tre runder, men dobbelbogey på det 1. og 12. hullet ble bare kompensert med en birdie og resten par på 75-runden og en skuffende 7. plass til slutt.

For første gang på 10 år regnet det ikke under turneringen.

Justin Rose ble beste europeer på en 5. plass for øvrig sammen med Jerry Kelly. Justin Rose hadde hele 6 birdier på den siste runden, men tre dobbelbogeyer ødela han dag. Han var tre slag bak vinneren Zach Johnson.

Padraig Harrington delte 7. plassen med Appleby. David Toms kom på 9. plass alene på 6 over par totalt.

Vaughn Taylor, Luke Donald og Paul Casey delte 10. plassen. Vijay Singh, Ian Poult, Tim Clark og Jim Furyk delte 13. plassen.

Etter sin seier sa Zach Johnson blant annet at han var tålmodig hele tiden. Han følte at spillet var bra før den siste dagen. Han så ikke på resultatlisten underveis. Han spilte bare i nuet. (Se egen artikkel om slikt:
Golfpsykologi En interessant sak av Bob Rotella - en av USAs fremste sportspsykologer.)

Mange gode spillere misset cutten, blant andre:
Tom Watson, Colin Montgomerie, Michael Campbell, Chris DiMarco, Darren Clarke, Sergio Garcia, Chad Campbell, Ernie Els og Thomas Bjørn,

Her er Masters' egne hjemmesider. Les mer

Fra tidligere:
Uke 14 Masters, Augusta National Golf Club:
Her følger du med på Masters
Golfsiden feirer påske denne uken. Derfor kan du bruke Masters' egen hjemmeside. Her får du full oversikt. Vil du ha redaktørens gjennomgang av banen, kan du lese dette:

Lær deg Augusta National hvor Masters spilles hvert år - klikk her.

Her følger du med på Masters' egne hjemmesider. Les mer

Greenen på det 12. hullet på Augusta National Golf Club fotografert fra The Ben Hogan Bridge. Her er det en minneplakett etter hans seier i 1953 da han som 40-åring vant med den legendariske scoren 274 slag. Spørsmålet den gang var om den rekorden noen gang ville bli slått.

Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer