Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Fin utsikt fra 1. tee. Foto: A. Ramnefjell

01.07 Oslo Golfklubb - banebesøket:
En drøm
Av: Asbjørn Ramnefjell
Etter mer enn 50 års bekjentskap fremstår Oslo GKs bane i dag enda mer forlokkende enn noen gang.

Denne skribent har et livslangt forhold til Oslo Golfklubb.

Bakgrunn
Det begynte med ballplukking ved vannhullet, hull nr 16. Så ble det caddy-arbeid til kr 3,50 per runde. Etter å ha funnet et Ben Hogan treer jern ute i vannet ble det selvfølgelig fristende å spille selv. Treerjernet ble kastet fram og tilbake mellom "spillerne" på veien rundt banens utkanter. Noen flere køller kom til etter hvert. Da ble det mer system over tjuvspillingen og køllekastingen for "the night members".

Etter hvert fikk caddy-guttegjengen lov å spille på banen når det var ledig plass. Det var det nesten alltid.

Caddymesterskapet hvert år gikk over 10 hull.

Medlemskap ble sikret i 1966. Det var dyrt - 25 kroner for året. Det var fem ganger mer enn i Oslo Skøyteklubb som til da var hovedvirksomheten ved siden av fotball og basketball.

Vi spilte hver dag etter skoletid og i hele ferien. Siden har det gått slag i slag. For å si det slik.Vakre hull nr 13. Foto: Jacob Sjöman

I dag
Oslo Golfklubb har en stor banestab med John Riiber i spissen. De gjør banen til å drøm å spille på. Du føler at du nærmest er i en katedral når du vandrer bortover fairwayene på en fløyelsmyk og jevn gressoverflate i praktfulle omgivelser.

Bunkrene er alltid velpleide.

Greenene er jevne, sanne og meget gode å putte på. Hastigheten varierer selvsagt litt gjennom sesongen og med vær og vind. Men stort sett skal hastigheten holdes på 9-tallet på stimpmeteret.14. green med utsikt over Bogstadvannet. Foto: Jacob Sjöman

Nytt klubbhus
Det nye klubbhuset gjør golfopplevelsen fullkommen. Mange var kritiske til det nye klubbhuset uten at de hevet røsten så mye da beslutningen om nytt klubbhus ble tatt.

Motstanden har har stilnet. Resultatet er blitt så bra at man gleder seg til å komme til anlegget. Hver gang. Gleden blir ikke mindre når man tar fatt på selve golfrunden på sørsiden av Bogstadvannet.Slik ser venstre del av klubbhuset ut fra perkeringsplassen en sen sommerkveld. Foto: AR.

Varierte hull
Hullene er varierte og utfordrende. Det er hele seks ulike tee-steder å velge mellom. Ved å variere bruken av tee-steder vil utfordringene endre seg mye.

Proshop
I proshopen har Stephen Newey oversikt. Han får god hjelp av familien til å presentere en velutstyrt og innbydende proshop. Han reparerer utstyr, er en god instruktør og er vennligheten selv. Dag ut og dag inn.Delikat innredning i restauranten

Servering
Restauranten byr på utsøkt matservering. Terrassen er verdt et besøk i seg selv. Den er åpen for alle. Med en flott utsikt over banen Bogstadvannet og Nordmarka er det bare å nyte.

Greenfee
1. juli ble det åpnet opp for vanlig greenfee-spill. Greenfeeprisen er høy sammenlignet med andre norske baner - av langt dårligere kvalitet. Men billigere enn tilsvarende kvalitetsbaner i utlandet.

Et besøk på Oslo Golfklubbs bane på Bogstad er en investering i livskvalitet for golfinteresserte.

En golfdrøm rett og slett.

HjemmesideDebattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon