Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Casper Ruud, Holtsmark GK

28.07 Casper Ruud:
God i tennis, god i golf
Det er blitt en del uro rundt Casper Ruud som golfspiller. Her er saken.

Casper Ruud er i verdenstoppen i tennis. Han er i likhet med sin far Christian Ruud glad i å spille golf og temmelig god.

Han har spilt mye golf i USA med venner i friendly games. Casper Ruud er etter hvert blitt god i golf. Da han kom hjem til Norge for et par år siden, sto han oppført med 13 i handicap. Her hjemme spilte han med kompiser og hadde nok spilleferdigheter til 3-4 i handicap. Men i Norge sto han altså oppført med 13. Vennene hans mente at han måtte få lavere handicap som ga yttrykk for riktig spillestyrke. Han gikk en runde på 73 slag. Denne ble "pyntet" på til litt under 70 i rapporteringen slik at han fortere skulle få en handicap som var riktig.

Her lå feilen. Det han burde gjort var å snakke med klubben sin og få regulert handicap til riktig nivå.

Han har beklaget feilen og denne runden er strøket fra systemet. På toppen av det hele ble det i år innført et nytt handicapsystem som førte til at mange av dem som hadde få registrerte runder fikk meget lav handicap.

Casper Ruud har spilt mye golf i vår og har nå 1,0 i handicap basert på det nye systemet. Han har fått et av de tre wild cards til NM av sin hjemmeklubb, arrangørklubben Holtsmark. Arrangørklubben har tre wild cards til disposisjon. Wild cards til arrangørklubbens disposjon har vært vanlig i mange år i golf.

Oppsummert: Casper Ruud burde gått til klubben sin og fått endret handicap fra 13 til ca. 3-4 da han kom hjem fra USA i stedet for å forsøke å få regulert handicap ved ved å levere inn en lavere score enn den på 73 slag. Dette har han beklaget, runden er strøket og han har nå fått handicap basert på reglene i det nye handicapsystemet.

Golfsiden ønsker Casper lykke til i NM!
     Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon