Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserIllustrasjonfoto

17.03 Corona-tider:
Hva skjer med, turneringer, ranking etc? 
Det er ikke godt å si hvor lenge isolasjon,karantene og sykdom vil vare.

Hvor stort og alvorlig blir dette? Ingen vet. Men jo flinkere vi er til å hjelpe til med dugnaden mot smitte, jo bedre vil det formodentlig gå.

Noen spørsmål dukker opp.

Når kan vi begynne å spille golf igjen - ute og inne?

Når kan de store tour'ene starte opp igjen?

Vanskelig å si.

Hva med Masters Tournament?
Når vil man spille Masters Tournament hvor Tiger Woods er tittelforsvarer? Det blir neppe i mai. Da er det andre store turneringer som er planlagt. Kanskje disse også ryker hvis ikke USA får has på coronaen. September eller oktober er mer sannsynlig. Hvis det da i det hele tatt blir noen turnering i år på Augusta  slik vi er vant til den første hele uken i april - hvert år.

I slutten av september er Ryder Cup planlagt på Whistling Straits in Wisconsin. Oktober er en mulighet for Masters, men det er ikke problemfritt med tanke på andre store turneringer og TV-selskapenes overføringer av andre idretter m.m.

Vi ser med spenning fram til vi ser en løsning på denne kabalen.

Hva med rankingen?
De 60 beste får være med i US Open. Viktor Hovland er nå nr 57. Skal man fryse rankingen for damer og herrer? Tiger vil miste mange poeng for Masters i midten av april, men kan reddes av en frys fra videre ras nedover på listen. Ikke noe er kommet fra ansvarlig hold vedrørende verdensrankingen.

Hva med lønningene?
De beste proffene har mer enn nok. Men de nedover på listene på PGA Touren har det vanskelig når de ikke får muligheter til å spille inn penger som følge av avlysninger.

Bare tenk på LPGA Touren, Corn Ferry, Europa Touren, LatinoAmerica Touren og andre tourer hvor lønningene ikke er så høye som på PGA Touren. Her er det mange som lider når "Lønningskontoret" stenger uke etter uke. Mange utøverne vil få økonomiske problemer. 

Norge?
I Norge vil klubbene som har mange på lønningslistene, komme til å slite. Spesielt de som satser på greenfee-inntekter. Hva med banemannskapet hvis de får beskjed om å holde seg i ro? Det er mange banearbeidere fra andre land. Nå er alle land isolert.

Klubbene har en fordel i at lønningene stort sett er budsjettert inn via kontingentene. Det er med på å dempe de uheldige virkningene av de rådende forholdene.

Vi er inne i vanskelige tider.

Men dette skal vi klare! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon