Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Normandie er et uoppdaget golfreisemål for nordmenn

29.10 Normandie:
Uoppdaget, flott golfområde
Etter at Golfsidens utsendte medarbeider har vært en rundtur i Normandie, er det bare å følge i fotsporene. Her er det muligheter for mye fin golf og ikke minst mange kulturelle opplevelser.

Nordmenn har satt sitt preg på Normandie, og navnet stammer jo fra Norge og nordmenn. Eller vikingene, om man vil. Her kan det være fint for noen og enhver å ta en uke eller to, helst med bil. Sesongen er litt lengre enn i Norge med tanke på golf. Turen bør planlegges godt for å få best mulig utbytte. Her er noen forslag. Du finner også linker til mange spennende nettsteder.

Klimaet er behagelig for oss nordboere. Det er ikke så varmt som ved Rivieraen om sommeren.

Det er mer å oppleve enn bare golf. Normandie har svært mye å by på.

Normandie er kjent for mange ting. Vi kan nevne D-dagen fra den andre verdenskrigen, vikingene, kunstneren Claude Monet, Christian Dior, feriebyen Deauville, turistattraksjonen Mont St. Michel osv. . Her er flott natur både ute ved kysten og innover i landet. Vilhelm Erobreren og Jeanne D’Arc er berømtheter fra området. Her er det mange utrolige bygg - ikke minst kirkebygg.

Det er mange flotte byer å besøke; Caen, Rouen, Evreux, Le Havre og Deauville for å nevne noen.

Det er ganske lett å komme til Normandie. Flyet til Paris tar bare et par timer fra Gardermoen. Det går direkte tog fra Paris og eksempelvis til Deauville. Men bil er å foretrekke på et besøk i området.

Eksempler på ting å ta med på besøkslisten:
- Mont Saint Michel – The wonder of the Western World. Er på Unescos verdensarvliste

- Deauville med sine kasinoer og flotte strand. Dette er for Paris’ befolkning som Nøtterøy, Tjøme og Hankø er for folk i Oslo-området

- I Normandie er det nydelig landskap med ganske spesielt lys. Et lys og omgivelser som har inspirert impresjonistene. Kanskje man skal ta en tur dit?

- 3. Festival Normandie Impressionniste – 16. april til 26. september 2016 – www.normandie-impressionniste.eu

Stikkord:
- Fecamp - flott strand med klipper
- Gattreville Fyrtårn
- Caen er en meget interessant by med mange overraskende høydepunkter.
- Wilhelm Erobreren bør man lese seg opp på
- Rouen har gamle og spennende bygninger. Katedralen i Rouen er et must. Bruk gjerne en guide eller les historien selv før et besøk.
- Claude Monet er nevnt. Han har en sentral plass her.
- Jeanne D’Arc ble brent på bålet på torget i Rouen. Nå er det bygd en moderne kirke på plassen.
- Le Havre ble ødelagt under krigen, men er bygd opp gjennom grundig forarbeid og fin arkitektur

Calvados lages av epler - spennende drikk med lang historie

Calvados
Man kan ikke reise til Normandie uten å ha fått et innblikk i hva calvados er. Man har en fin mulighet like utenfor Deauville.

Brennevin lagd av epler er en favoritt for mange. Det er en konkurrent til cognac, men produksjonen i volum er mye mindre. Det går 20 kg epler til en flaske calvados. Totalproduksjonen er på 6 millioner liter i året.

En million liter av dette produseres av Père Magloiresom ble grunnlagt i 1821. Som man forstår er det mye interessant historie som ligger gjemt her. Sjekk ut linkene under.

Denne produsenten ligger ikke langt fra Deauville og er absolutt verdt et besøk. Ta deg gjerne litt tid. Et minne for livet.

Visste du forresten hvorfor sjefen for produksjonen av calvados tester produktene kl 10.30? Jo, det er fordi det er det tidspunktet da smaksløkene er på sitt beste.

Lagringstiden på calvados produsert hos Père Magloire er litt ulik avhengig av sluttproduktet, men den ligger på henholdsvis 2, 6, 20 og 35 år. En omvisning koster 3,20 euro. Det er både billig og interessant. Med smaksprøver koster omvisningen 10 euro. Interessant det også! Det er et eget museum hvor gammelt produksjonsutstyr og produksjonsmetoder vises på en interessant måte. 

Som ved produksjon av andre typer alkoholholdige drikkevarer er dette en vitenskap. Museet er vel verdt et besøk. Besøk også linkene under. 

Se videoen: KLIKK HER

Her er hjemmesiden til den calvadosprodusenten, Père Magloire, som Golfsiden besøkte:
http://www.calvados-pere-magloire.com/mag/en/home.php

http://www.calvados-tourisme.com/

Oppskrift op calvados-drinker kan du finne her: KLIKK HER

Abbey Route
Det er mange klostre i området som alle har sin historie. Abbey Route er en reise fra kloster til kloster som er svært populær.

D-dagen - 6. juni 1944
På stranden kan du se rester fra D-dagen – Mulberry Harbour. Det er den kunstige havnen som ble lagd. Der er det museer og annet til minne om D-dagen. Dette er interessant for dem som har historie som hobby og selvsagt mange andre. Den amerikanske krigskirkegården i Colleville-sur-Mer er et mål for mange turister.

Claude Monet
Claude Monets hus og hage ligger i Giverny. I et fint område i stille strøk kan man vandre rundt på eiendommen og suge til seg inntrykk som klistrer seg til hukommelsen i lang tid. Man får faktisk lyst til å kjøpe verker av denne kunstneren.

Med gammel bosetting er det klart at det finnes mange ulike museer i denne delen av Frankrike. Det er bare å sjekke på internett. Gjerne de linkene som er oppgitt i denne artikkelen.

Det franske kjøkken
Det franske kjøkkenet er verdensberømt. I Normandie finnes mange restauranter som kan by på herlige retter. Veldig fransk. Det er det mange som setter pris på. 

Tre ting skal man spesielt bite seg merke i i Normandie:
- sjømat i alle varianter
- alkohol - sider og calvados
- Camembert og andre oster

De franske restaurantene byr på en stor grad av variasjon både i retter og stil.

Hesteoppdrett
De som er interessert i hester kan oppsøke National Stud Farm som driver med hesteoppdrett i stor skala.

Aktiviteter
Området er velegnet for sportsaktiviteter som sykling, golf og vannsport. Det finnes nesten 40 golfbaner i området.

Her er mange sjarmerende hoteller i alle varianter.

Mont – Saint-Michel er et virkelig landemerke og vel verdt et besøk.

www.normandy-tourism.org  finner du alt du trenger.


Flest franskmenn i Deauville - og golf
Deauville er som nevnt et fint sommersted. Hele 80 % av turistene som besøker Deauville er franske turister. Av disse er 80 % fra Paris.

I Deuaville bor det 4.000 fast. Det er imidlertid 10 ganger så mange i Deauville i turistsesongen. Det tar et par timer med tog fra Paris for å komme dit.

I Deauville-området ligger det fire golfbaner. Dette er dessuten en berømt badeby for franskmenn. Turistene kommer også fra Belgia og Nederland. Det tar fire timer med bil på motorveien fra Brussel. Deauville er for øvrig også kjent for hestesport.

Noen golfbaner
Golf d’Etretat er en vanskelig bane hvor det svært ofte blåser mye. Det er således en virkelig test. Det er et hotell like ved banen. Banen ligger ved klippene og er en av de vakreste i Frankrike. www.golfetretat.com Golf de Dieppe-Pourville er en spektakulær bane nordøst i Normandie

Golf de Dieppe-Pourville er blant de eldste banene i Normandie, den 7. eldste. Den ble startet i 1897 og er blant de beste banene i Normandie. Den ligger ved klippene som ved den Engelske Kanal. Den ligger nordøst i Normandie. Det er stor variasjon på hullene. Her er det for øvrig både linksbaner og skogsbaner å velge mellom. KLIKK HER for denne banenBanen og hotellet er verdt hele Normandie-besøket Foto: A. Ramnefjell

Golf Barrière Deauville - en opplevelse

Her er det 27 hull. Banen ble åpnet i 1929. Det ble en hyggelig gjenforening med banen for Golfsidens utsendte medarbeider som spilte Europa Cup for klubblag på denne banen for mange år siden. De første 9 hullene er ikke så vanskelige, men det blir tøffere mot slutten. Spesielt når vinden får tak, og det gjør den ofte i Deauville og Normandie.

Utsikten fra rommet på hotellet. Den 18. greenen ses nede til høyre. Foto: A. Ramnefjell

Golfhotellet på banen ble renovert i 2014 og er et luksushotell. Døgnprisen varierer fra 345 til 1300 euro. Det finnes også bedre tilbud ved forespørsel. PÅ nettet har vi sett ned til 180 euro per natt ved flere overnattinger. Du får noe ekstra på dette hotellet sammenlignet med det du vanligvis er vant til.

Utsikten mot byen Deauville som ligger mye lavere enn selve banen


Banen er velstelt, og det er god plass. Likevel bør du holde deg unna skogen. En hyggelig gjenforening med en super bane og et fantastisk hotell. En greenfee på 50 euro er det ingen ting å si på.

Her er en link til hotellet og golfbanen
En ekte links-bane i Normandie

Golf de Granville - links av beste sort
Her er det 27 hull. Dette er en linksbane som feiret sitt 100 års jubileum i 2012. Når man spiller denne banen, er det meget lett å glemme seg bort: når du flere ganger i løpet av runden tenker at du er på en linksbane i England, Skottland eller Irland, er det enten hukommelsen eller banen som spiller deg et puss. Velg å tro det siste!

Mange spennende greener og en svært interessant bane å spille.

Golf de Granville har et flott og nytt klubbhus med en utsøkt restaurant. Utsøkt fordi det her er en meget dyktig og anerkjent kokk som styrer matlagingen. Så bra er det at folk kommer langveisfra bare for å spise. www.golfdegranville.com  

Hull 17 er spektakulært. Greenen skimtes midt i bildet. Det er en dyp dal mellom tee og green. Litt dårlig foto: A. Ramnefjell

Golf du Champ de Bataille - et hyggelig bekjentskap i skogen
Her finner du en god restaurant med koselig inventar og god mat. For 200 norske kroner får du en treretters lunsj bestående av god, fransk mat på høyde med en norsk gourmet-middag. Her er det veldig «fransk». Det er ikke mye preg av turisme her.

Banen er av god kvalitet. Det er en skogsbane som anbefales på det varmeste. Den minner faktisk litt om Kongsvingers. Man bør holde seg unna skogen. Det er fullt mulig å klare dette, for det er god plass, men man bør bruke hodet. Som vanlig. Det 17. hullet er et par 3 hul som du slår over en dyp dal – et meget uvanlig og spennende hull. Her får du value for money. Banen byr på både brede og trange hull, men de trange hullene var ikke så lange. Dermed ble det en fin balanse i sammensettingen av hullene. Golfsidens utsendte hadde en fin opplevelse i koselige, naturskjønne, stille og rolige omgivelser. Her er hjemmesiden: KLIKK HER

Oversikt over alle banene
Her finner du golf og golfbaner i Normandie som det er over 30 av: http://www.golfnormandy.co.uk/homepage-1-2.html

En 5 minutters video om golfbanene i Normandie og litt til. Se opp for en vakker opplevelse!: KLIKK HER

Vellykket ferie?
Ønsker man å legge opp til en omfattende rundreise i Normandie, er sannsynligheten stor for at man får en vellykket golfferie. Normandie er et ferieområde som først og fremst franskmenn har oppdaget. Nå er det på tide at også nordmenn får øynene opp. Det arbeides fra turistmyndighetenes side med dette. Og du skal vite at du er hjertelig velkommen som turist i Normandie.

Et imponerende byggverk ute på en liten holme i havet. Foto: A. Ramnefjell

Mont St. Michel - for en opplevelse!
Dette er en gedigen turistattraksjon. Det er en bitteliten øy på vestkysten av den nordlige delen av Frankrike. Her bygde de en kirke i 708. Noen hundre år senere ble det bygd en ny kirke oppå den gamle. Opp gjennom århundrene er dette blitt et formidabelt byggverk. Det er munkene som har æren av det hele. Pilegrimer og de gavene disse har bidratt med har det vært mulig få til dette imponerende byggverket.

I dag er der 1,3 millioner besøkende i året (2014). Inntektene fra denne turistindustrien går til videre utvikling og vedlikehold.

Selvsagt er dette på FNs verdensarvliste. Franske myndigheter gjør mye for å bevare denne kulturskatten. Vel verdt et besøk.
Hjemmesiden: http://www.bienvenueaumontsaintmichel.com/en 


Katedralen i Normandie er et monumentalt skue. Foto: A. Ramnefjell

Rouen
Dette er en by hvor det er mye interessant å finne.

Et hotell som ligger meget sentralt og som byr på fine rom, er Hôtel Mercure Rouen Centre Cathédrale. Det er et 4 stjerners hotell like ved den imponerende katedralen. www.mercure.com

Ikke langt unna ligger det en hyggelig restaurant, Restaurant “Le Sixième Sens”. Det er en noen hundre meter å gå. Da passerer man Jeanne d’Arc-museet og rådhusplassen. Hotellet er moderne, har fine rom og god service. Hjemmeside for denne restauranten

Rouen Tourist Office: www.rouentourisme.com


Mer om Normandie
Denne filmen fra Normandie bør du se:

https://www.youtube.com/watch?v=O0yVvCrvwlk&feature=youtu.be 

Det tar deg 8 minutter.

Hoteller, restauranter & wellness
B’O Spa Resort i Bagnoles de l’Orne www.bo-spathermal.com

Les Escales au bord de l’eau (Hoteller langs Seine) http://lesescalesUtsikten fra terrassen hotellrommet på det koselige rommet på Hotel La Ramade Foto: A. Ramnefjell
 
Hotel La Ramade i Avranches

Et meget flott hotell som består av to hus i landlige omgivelser.
Hotel La Ramade i Avranches - www.laramade.fr

Restaurant Le Tripot www.letripot.fr


Linksamling:

Golfbaner
Golfbaner i Normandie www.golfnormandy.co.uk

Deauville golfbane www.lucienbarriere.com

Golf de Granville www.golfdegranville.com

Her er hjemmesiden til Golf du Champ de Bataille: KLIKK HER


Litt av hvert
Aktuelle nettsteder å besøke enten for å gi deg en reise gjennom Normandie - om du ikke har fått det allerede i artikkelen over disse linjer.

Atout France www.rendezvousenfrance.com
 
Normandy Tourist Board www.normandy-tourism.org

Seine-Maritime Tourist Board www.seine-maritime-tourisme.com

Calvados Tourist Board www.calvados-tourisme.com

Giverny www.normandie-giverny.fr

Lisieux Tourist Office www.lisieux-tourisme.com

Deauville Tourist Office www.deauville.org

Fécamp Tourist Office www.fecamptourisme.com

Caen Tourist Office www.caen-tourisme.fr

Le Havre Tourist Office www.lehavretourisme.com


Diverse:
Palais Bénédictine www.benedictinedom.com

National Stud Farm Haras du Pin www.harasnational-du-pin.com

Norman Abbeys www.abbayes-normandes.com

Utah Beach Museum www.utah-beach.comHer finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon