Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser
 

Per Kristian Winge vant pokalen som er fra 1948. 72 hull over to dager står på menyen

31.07 International Trophy 72 hull:

Tor Erik Ullberg Knutsen vant sikkert, men Per Kristian Winge stakk av med pokalen, som i fjor

Denne helgen var det 72 hull på Bogstad i den tradisjonsrike International Trophy.

Per Kristian Winge var best netto. Det er den beste netto scoren som får pokalen.

1 birdie på hull nr 9
Han var den eneste som fikk birdie på det 488 meter lange 9. hullet på Bogstad.

Tor Erik U. Knutsen slår svært langt. På 3. runden hadde han ikke noen problemer med å legge seg i greenkanten foran greenen med driven sin.

Han slår hardere til ballen enn en hest sparker. Hans lange slag gir store fordeler, men Tor Erik U. Knutsen er ikke blant de beste på nærspillet.

Ellers ville han vært nærmest uslåelig i Norge. Han hadde en lang drive på det 9. hullet, og hadde "bare" 210 meter igjen etter driven på 280 meter. Et 5'er jern(!) gjorde susen. Ballen ble liggende tett inntil flagget for en "tap-in" birdie. Det var den eneste birdien på dette hullet på ca. 260 forsøk blant spillere som stort sett har lavere handicap enn 2-3.

Knutsen slo Ole Ramsnes, Stavanger. Med 4 slag.

Her er link til resultater


Stivbente Norges Golfforbund - landslagsspillere får være med i NM med et NØDSKRIK!
Ole Ramsnes fikk være med i turneringen etter en telefon til Oslo GK i siste liten. Han trengte å bli blant de fire beste for å være sikret NM-deltakelse!!! Oslo GK var svært fleksible. Påmeldingsfristen hadde nemlig gått ut.

Like fleksible er man på ingen måte i Golfforbundet. De to landslagsspillerne Ole Ramsnes, Stavanger og Vilhelm Bogstrand, Oslo GK, spilte EM med landslaget i begynnelsen av juli. Da var det samtidig Norges Cup som er kvalifisering til NM. De to kunne sikkert fått wild cards hvis de hadde søkt. NGF mener at spillerne selv må være voksne nok til å følge med på kriteriene for å være med i NM. Nå var det slik at de to landslagsspillerne IKKE var kvalifisert til NM fordi de ikke hadde spilt Norges Cup - turneringer hvor svært mange av våre beste spillere ikke gidder å stille opp i.

I Sverige har det vært slik at en landslagsplass automatisk gir adgang til en rekke turneringer - selv den største turneringen i Skandivania Nordea Masters og de navnene denne turneringen har hatt tidligere. Men i Norge er man ikke kvalifisert til NM selv om man er på landslaget.

Ole Ramsnes, som har vært på ferie i 9 dager måtte reise til Oslo fredag for å forsøke å kvale inn til en start i NM hvor han som landslagsspiller per definisjon er blant de 6 beste amatørene i Norge. Vilhelm Bogstrand ble nr 5. Dermed kom han med som sistemann siden Chistoffer Carlsen, Haga, allerede var kvalifisert. Dermed blir de to landslgsspillerne å finne på startlisten, men det var først etter at Golfforbundet hadde utvist utrolig lite smidighet. Golfsiden har for øvrig fått en rekke meldinger fra misfornøyde klubbleder som klager over mange rare og stivbente vurderinger i sesongen. Golfforbundets arrangementsansvarlige bør fungere som et service-organ og ikke en organisasjon som minner mer om tilstander i det gamle Øst-Europa.

Denne saken er så klønete håndtert i NGF at klubbledere i flere klubber bare river seg i håret.

Vi husker godt at den store NM favoritten i NM på Hauger for et tiår siden, Lars Petter Brovold, ikke fikk være med i NM fordi han hadde byttet bag etter et landslagsoppdrag og glemt igjen handicapkortet sin i den andre bagen som var igjen i Fredrikstad. Han måtte snu på startstreken. Golfsiden så hans reaksjon på denne tåpelige diskvalifikasjonen. Den var preget av sinne. Med god grunn. 

  


30.07 International Trophy:

72 hull på to dager på Bogstad
Denne helgen er det 72 hull på Bogstad i den tradisjonsrike International Trophy.

Turneringen har røtter tilbake til rett etter krigen. Nærmere bestemt 1948. De første årene var det et køllesett i førstepremie. Gjett om det var en populær turnering den gangen. Nå er turneringen igjen blitt populær. Mange ønsker å spille 72 hull på Bogstad som for tiden er i meget god stand.

Her er link til resultater

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon