Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Jon Rahm og Greg Norman

13.12 Jon Rahm:
Gjorde Jon Rahm det riktige?
Det ble mye oppmerksomhet rundt overgangen til LiV Golf. Jon Rahm gjorde det eneste riktige i sin situasjon. Her er hvorfor.

LIV Golf har vært ute etter de største stjernene og klart å få tak i em del av dem. LIV Golf-spillerne har vunnet 15 av de siste 30 Major-titlene i golf. Det sier mye om kvaliteten i LIV-ligaen.

Rory McIlroy var ikke til å rokke. Scottie Scheffler er heller ikke interessert. I hvert fall ikke foreløpig. Det samme gjelder Jordan Spieth.

Viktor Hovland skal ha takket nei til et milliardbeløp uten at det er bekreftet.

Men hva med Jon Rahm?

Han har uttrykt at han ikke er overbegeistret for formatet, men har ikke vært sterk motstander. Han trakk seg nylig fra simulatorgolfen til Tiger Woods og Rory McIlroy før simulatorteltet blåste ned og utsatte prosjektet med ett år. Det var nok et signal om hva som kom til å skje.

Nå har Jon Rahm takket ja til LIV Golf. Han får sitt eget lag og får bestemme mye selv. Fikk han 300 millioner dollar eller 600 millioner dollar? Ingen ting er offisielt.

Men det handler om penger. Proffene spiller om penger i motsetning til amatørene som stort sett spiller for moro skyld. Eller for kaffe og vaffel, og i større turneringer om greenfeebilletter, et dusin baller eller gavekort til kjøp av pegger etc. i proshopen

Hva med prestisjen?
Vel, vi har fire Major-turneringer. Jon Rahm har vunnet to. Han har 11 seiere på PGA Touren. Hva har han mer å spille om? Skal han takke nei til en halv milliard kroner fordi han ikke får spille på Ryder Cup-laget et par-tre ganger de neste årene?

Det er temmelig sikkert at Jon Rahm får være med i Ryder Cup neste gang likevel - hvis han spiller like bra som nå. Reglene blir helt sikkert endret.

Får han ikke være med, mister Ryder Cup mye av interessen. Ryder Cup blir langt mindre interessant hvis ikke de beste får være med. Det sier seg selv. Jon Rahm har spilt på spanske lag, college-lag etc.. Han liker lagkonkurranser. Han er en god venn av Sergio Garcia og Phil Mickelson og flere på LIV Touren. Han får være stjerne i showet på Liv Golf med sitt eget lag.

Hva med spilleformatet? 
Proffene er ikke alle like begeistret for å spille tidlig om morgenen den første dagen og sent på ettermiddagen den andre dagen i 72-hullerne. For å si det mildt.

Ofte er det svært ulike og urettferdige spilleforhold som også ofte er med på å "bestemme" resultatene. Verst er det kanskje i The Open på de britiske øyer. Ofte har vi sett at du ikke har noen muligheter hvis du har vært uheldig med starttiden din og kommet på feil side av trekningen med tanke på tidlig og sen start de to første dagene. 

På LIV Touren er det tre runder. Shot gun start. Like forhold for alle under rundene. Hyggelige starttider på døgnet. Ingen cut. Proffene hater cut.

Mange seere mener at det er spennende å se hvem som ikke tjener en eneste krone i helgen når de misser cutten. Spillerne hater dette. Halve feltet har bidratt til underholdningen, men får ikke lønn! Slik er det ikke på mange andre arbeidsplasser.

Det er hyggelig for spillerne å spille tre i stedet for fire runder i uken pluss pro-am.

Fire runder over fire dager er gått ut på dato. Nå er det mye annen idrett som får seerne oppmerksomhet. Mer kompakte turneringer som på LIV Golf er fremtiden. Selv om kanskje dagens format sikkert kan forbedres en del.

Selv sier Jon Rahm at dette er bra for familien og familielivet. Du verden! Bra sagt! Ingen har tall på hvor mange ekteskap, forhold og familier i proffgolf som er blitt ødelagt på grunn av ukurante arbeidsplasser, arbeidstider og arbeidsforhold for øvrig.

Dette er selvsagt vanskelig for de mer konservative golf-fansene å svelge. Det var mange som ikke ville gi slipp på treskiene heller. Eller treracket'ene i tennis, eller stålstaven i stavsprang. Se på utviklingen i langrenn og skihopp. Mer kompakte arrangementer. Men nyheter og utvikling tvinger seg fram.

Aldri så galt, så er det godt for noen
Jon Rahm er blitt supendert fra PGA Touren. Dermed blir det endringer på FedEx-listene. Det fikk betydelige konsekvenser for spillere bak ham på FedEx Cup-listen.

Mackenzie Hughes hoppet til nr. 50, og får dermed være med i alle Signature Event i 2024.

Alex Smalley rykket opp til nr. 60, og får være med i Genesis Invitational.

Carl Yuan rykket opp til nr. 125. Dermed beholdt han kortet på PGA Touren. Hvilken julepresang!

Paul Haley rykket opp til nr. 150. Dermed får han opprettholdt sin betingete status (conditional status).
 
Hvem blir den neste som takker ja til LIV Golf? Fortsetter det på samme måte vil PGA Touren miste mye av sin nåværende sterke posisjon.

Spillerne vil spille mot de beste. Når de beste forsvinner over til LIV Golf, er det fare på færde for PGA Touren.

PGA Touren er helt nødt til å komme fram til en avtale med eierne av LIV Golf. Det kan bli vanskelig for PGA Touren å skaffe sponsorer hvis sponsorene ikke vet hvem som spiller på PGA Touren.

Jon Rahm tok pengene
Han vet at Major-turneringene ikke vil stenge de beste spillerne ute.

Verdensrankingen er blitt en farse. Her må det bli en ordning som er fair.

Noen sier at det er feil av Jon Rahm å takke ja til noen hundre millioner dollar slik at han ikke får spille Ryder Cup kanskje tre ganger til?

Hørt maken? Han kommer til å spille Ryder Cup hvis han er god nok.

PGA Touren sa at de skulle ta seg godt av de spillerne som takket nei til LIV Golf. Tiger og Rory er blitt tatt vare på. Den beste spilleren spilleren som ikke ble ivaretatt var Jon Rahm. Han takket først nei til å være med. Han fikk en ny mulighet. Han grep den.

Han gjorde det eneste riktige i hans situasjon.

Skulle han takke nei til en halv milliard fordi mange LIV Golf-hatere skal få se ham på PGA Touren i en del mer eller mindre betydningsløse golfturneringer?

Hans gode venn Tony Finau sa det klokkeklart til Sports Illustrated:
“Yeah, I think he made the best decision that he felt was right for his family and himself. I’m happy for him.

PGA Touren kommer nok til å la LIV Golf-spillerne spille i en del turneringer.

Hva med en match i Ryder Cup Format mellom PGa Touren og LIV Golf? Det ville gitt en av de største og kanskje beste sportshappings ever.

Enden på visa? Det hele kommer til å gjøre proffgolfen enda bedre.

Money talks. Sånn er det bare.

Se også:

12.06 Viktor Hovland:
Han takket nok pent nei til over en milliard kroner
Mange spørsmål reiser seg etter at LIV Golf, PGA Touren og DP World Tour nå har lagt ned stridsøksen. Les mer

06.06 Stridsøksen er begravd:
Endelig forsoning - det kom overraskende for de fleste
Det har vært stor misnøye med PGA Touren. Det har vært stor misnøye og motstand mot LIV Golf Touren. DP World Tour er kommet litt i bakevja. Nå er det forsoning på gang! Les mer
  

 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon