Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Jon Rahm casher trolig inn rundt fem milliarder kroner

08.12 LIV Golf:
Jon Rahm går til LIV Golf - kjempetap for PGA Touren, verdensrankingen og golffansen
Det kom ikke som noen overraskelse at Jon Rahm nå har signert med LIV Golf.

Jon Rahm backet nylig ut av Tiger Woods' og Rory McIlroys simulatorturneringsopplegg. Det var - i ettertid - et tydelig tegn på at han ville signere med LIV Golf. Nå er signaturen på plass. Beløpet er ikke offentliggjort, men summe skal ligge på +- 5 milliarder kroner.

Neste år vil to av de fire Major-turneringene ha LIV Golf-sillere som tittelforsvarere, Jon Rahm, The Masters, og Brooks Koepka, PGA-mesterskapet.

Mange, spesielt LIV Golf-hatere, hevder at LIV Golf bare har avdankete spillere i sin stall. Dem om det.

Jon Rahms overgang til LIV Golf betyr en sterk svekkesle for PGA Touren og en tilsvarende betydelig nivåhøyning på LIV Golf-startfeltet.

I sommer ble det inngått en avtale mellom PGA Touren og LIV Golf som har intensjon om å sluttføres før nyttår. Jon Rahms overgang kan hjelpe til med å få forhandlingene til å gå smidigere. Det blir spennende å se utfallet av forhandlingene.

Golfsiden er av den oppfatning at det kommer til å bli en mye mer forsonende stemning mellom de to partene etter hvert.

Alle er tjent med at de beste i verden konkurrerer sammen. Slik det ser ut til for øyeblikket er vi i ferde med å få to store og sterke (ikke minst økonomisk) enheter som vil konkurrere mot hverandre uten at de beste spillerne i verden får konkurert med/mot hverandre. Det er ikke holdbart på sikt.

Fansen, og det er fansen som betaler for det hele gjennom sin interesse, krever å se de beste spillerne i det samme startfeltet. Det vet begge organisasjonene. Derfor vil de med tiden komme til en enighet som gjør at dette vil skje.

Verdensrankingens fallit 
Verdensrankingen er blitt en parodi. Nå forsvinner gradvis Jon Rahm også ut av toppen av verdensrankingen. Han vil, etter dagens regler, sakte men sikkert sige nedover på verdensrankingen uansett hvor godt han spiller i sin nye liga.

Fra å være suverent nr 1 i verden er nå Dustin Johnson falt ned til 157. plass på verdensrankingen. Brooks Koepka har også vært nr 1 i verden. Nå er den regjerende PGA-mesteren nr 17. Tyler Gooch, som vant tre ganger på LIV Golf Touren i år, er nå nr 288 på verdensrankingen.

Verdensrankingen er i ferd med å bli en vits. Enda verre blir det når Jon Rahm nå er i LIV Golf.

Mister fansen interessen?
Det er en fare for at interessen for golf taper seg blant golffansen. Folk ønsker å se de beste spille i samme turnering. Det blir det mindre muligheter for når det er så mange gode spillere i to adskilte ligaer.

De mindre turneringene på PGA Touren har allerede fått merke dette. Noen sponsorer har allerede vist dalende interesse. Det er et alvorlig faresignal. Eksempelvis vil Honda i 2024 ikke lenger stå bak Honda Classic på Palm Beach Gardens i Florida slik selskapet har har gjort i 40 år.

Hva med Ryder Cup?
Det er ikke bare Rory McIlroy som mener at reglene må endres slik at LIV Golf-spillere kan få være med på Ryder Cup. Det blir litt amputert hvis ikke Jon Rahm får være med neste gang, gitt at han spiller like bra som nå.

Vi ser med spenning fram til en løsning på forhandlingene mellom LIV Golf og PGA Touren om det fremtidige samarbeidet.

- I’ve made this decision because I believe is the best for me and my family, sier Jon Rahm i en kommentar til sin overgang.

Fem milliarder kroner ekstra på konto kommer også godt med.
 

 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon