Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Golf i korona-tider

27.04 Golf - sikker aktivitet:
Blant de aller sikreste aktivitetene 
Eksperter mener at golf er blant de aller sikreste sportene med tanke på koronavirusrisiko.

Amerikanske eksperter mener at det er svært liten fare å bli smittet eller smitte andre når man går på golfbanen. Spesielt når tometersregelen overholdes. Det må understrekes at alle som føler seg gsyke, må holde seg hjemme. Det burde være en selvsagt ting i disse dager.

Hva med golfbiler?
Det er klart at to personer i en golfbil utesetter seg for større fare enn to som går med et par meters avstand med sine bager på ryggen eller på en tralle. Men man kan kjøre en og en eller forby bruk av golfbiler. Bilene må rengjøres grundig mellom hver person som bruker dem. Det kan være smart å ha med seg en form for rensemiddel for hendene i golfbagen og bruke dette med (u)jevne mellomrom.

Flaggstenger og raker
Det skal mye til for at det er smitte ute på banen ved å ta på stenger og raker. Likevel sørger vi for at dette ikke skal være en smittekilde her i Norge. Selve hullet innebærer også liten smittefare. Spesielt når man gjør det slik at ballen ikke faller helt til bunnen av hullet slik de fleste baner i Norge nå gjør på sine greener. Men det er alltid en viss fare som man ikke må overse.

Hva med maske?
Masken er i større grad til for å beskytte andre enn deg selv. Dr. Amesh Adalja, som er Senior Scholar at Johns Hopkins University’s Center for Health Security, sier det slik: "Masks are not really to protect you, but to protect other people."

Dr. Charles G. Prober, professor i pediatrics (infectious diseases) og i microbiology samt immunology ved Stanford University, sier at masker kan gjøre mer skade enn hjelp. Det er fordi man stadig skal regulere masken med hendene slik at man tar seg til ansiktet inkludert rundt øynene og nesen.

Takk for spillet!
Det er vanlig med hand shake etter runden. Ikke nå lenger! Og skulle man ta hverandre i hendene, bør man vaske seg etterpå - i disse tider.

Golfforbundet har satt opp gode regler for å minimere smitten.

Regler for dette og annet finner du på Golfforbundets sider - på høyre side på denne linken finner du mange gode linker.

Kos deg med sikker golf - men bruk hodet, og sett deg inn i regelverket i forvisning om at du driver med en temmelig trygg aktivitet i en vanskelig tid.


PS:
Brukne pegger - flishauger
De hadde ikke lest reglene nøye nok:
Det var noen som stusset over at det lå ødelagte trepegger over alt på tee-stedene. De ble overrasket da de ble forklart at disse ikke skulle røres av hensyn til smittefare: De hadde ikke lest reglene godt nok - "Bare bruk dine egne pegger".

I resten av den regelen heter det: "ta ødelagte pegger med hjem". Det er det dessverre nesten ingen som gjør, slik at tee-stedene ser ut som flishauger på et sagbruk etter kort tid.

Plastpegger hadde løst problemet. Disse går meget sjelden i stykker, og folk tar dem med seg videre til neste hull.  Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon