Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


LET - Ladies European Tour 2013:
Terminliste LETs hjemmesider
Fra tidligere turneringer på LET: Fra 2011: Klikk her Fra 2012: Klikk her


UKE 50

18.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Caroline Martens vant kvalifiseringen overlegent!

Caroline Martens var helt suveren og spilte best da det gjeldt som mest!

Caroline åpnet solid og var en under par etter 6 hull. Deretter eksploderte det. På de neste 11 hullene gikk hun 7 under par og parkerte hele feltet. Meget sterkt gjort. Da hun sto på 18. tee, ledet hun med 8 slag. En sikker par på det siste hullet ga turnerringens beste runde. Bra gjort når du ligger godt an før siste runde å vinne så klart med en så god avslutning. Det viktigste med det var at det gir selvtillit før lignende situasjoner i framtida. 

Det blir flott å ha to jenter på LET neste år. Vi får håpe at de begge to legger inn både den fysiske, tekniske og mentale treningen som skal til for å kunne hevde seg bra på LET i 2014.

De 30 beste og delt plassering fikk kortet for 2014 på LET

LIVE SCORE
18.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Caroline Martens er nr 3 før siste runde

Caroline startet med tre under par på de første åtte hullene. Da ledet hun hele greie med to slag!

Imponerende. Med en sånn fin start har Golfsiden tro på at det blir seier i kvalet. Langt viktigere er det å virkelig komme inn på LET neste år!

Fra tidligere i dag:

Caroline Martens har en viktig dag på jobben onsdag. Nå gjelder det som det aldri har "jollet". Benedikte Grøtvedt klarte ikke cutten tross fin sluttspurt.

Benedikte Grøtvedt gikk to under par på de tre siste hullene, men endte likevel tre slag bak cutten på en delt 66. plass.

Caroline Martens hadde 73 slag og var to slag bak Elina Nummenpaa, Finland (69) og et slag bak Steffi Kirchmayr, Tyskland. Elina Nummenpaa er et temmelig ubeskrevet blad uten særlige resultater. Hun ble finsk amatørmester i 2009, har to svake plasseringer på LET Accsess Tour i år, er 30 år gammel fra Turku og nr 128 på LET-rankingen med 2 turneringer hvor hun klarte cutten i år. Hun ble så bra som nr 8 i India i slutten av november og har klart å beholde sitt gode spill i kvalet. Spørsmålet er om hun er tøff nok i hodet til å holde hele veien. Sisterunden setter både teknikken og hodet på en tøff prøve når hun går i lederballen med Steffi Kirchmayr og Viva Schlasberg, Sverige. Sistnevnte er en av de beste på Nordea Touren.

Caroline Martens har spilt støtt de første fire rundene. Nå gjelder det å holde koken. Hun har tidligere vist at hun kan spille gode sisterunder.

Hun spiller onsdag med Charlotte Thompson, England og amerikanske Tessa Techman. Sistnevnte har hatt samme score som Caroline på hver av de fire rundene til nå selv om de ikke har spilt på samme bane noen av dagene.

Det blir en spennende onsdag!

LIVE SCORE

 
 
17.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Caroline Martens i front i begynnelsen av nest siste runde

Caroline Martens er solid, men  Benedikte Grøtvedt klarer ikke cutten.

Caroline Martens ledet med et slag etter at alle hadde spilt seks hull tirsdag. Det beste er imidlertid at det er god klaring nedover på listen slik at dette ser ut til å gå veien. Men, og det er et stor MEN; nå gjelder det å holde koken av to årsaker:

1) En god plassering gir best ranking.

2) Hvis man begynner å spille safe, er det fort gjort å miste grepet på det hele. Det gjelder nå å holde trøkket oppe - ikke minst opp i topplokket!

Det ser ut til at Caroline ikke skal gå på noen smell. Hun har spilt solid hele veien så langt.

Verre er det med Benedikte Grøtvedt so ikke klarer cutten. Hun lå tre slag bak med tre hull igjen å spille tirsdag ettermiddag.

LIVE SCORE
16.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Caroline Martens i støtet etter hard trening med Darren Webster-Clarke - to runder igjen

Caroline Martens spilte en imponerende runde mandag.

Benedikte Grøtvedt kjemper om å klare cutten.

Caroline Martens fikk den eneste dobbeltbogeyen på de tre første rundene på hull nr 5 mandag etter en birdie på det 4. hullet. Birdie på 8, men bogeyer på 10 og 11 gjorde at dette kunne bli en vanskelig runde. Men Caroline klarte å ta seg sammen på de siste hullene og var to under par på de fem siste. Dermed kom hun inn på respektable 72 slag på den vanskeligste banen.

Caroline har trent mye med Darren Webster-Clarke den siste tiden. Spesielt har de arbeidet med posisjoner. I detalj har det vært posisjonen på toppen av svingen som har vært problemet og måten å komme i riktig posisjon. De har også arbeidet med resten av spillet - ikke minst den mentale delen rundt hvordan man tenker på golfbanen og course management.

Dermed er Caroline et slag bak ledende Julie Tvede som hadde en flott 68-runde mandag. Hun deler andreplassen med to andre spillere. Det er to slag ned til de tre på delt 4. plass.

Benedikte Grøtvedt hadde 73 slag på den letteste banen i dag og kjemper tirsdag om å komme med til den siste runden onsdag. Hun er nr 68 og to slag bak grensen. Det er 60 spillere og delt plassering som får spille finalerunden.     

LIVE SCORE15.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Strålende av Caroline Martens - leder etter to runder

Her stiller Caroline Martens og Benedikte Grøtvedt opp.

Benedikte Grøtvedt klarte ikke å dra fordeler av å spille på den letteste banen søndag og med 76 75 falt hun nedover på listen til en 74. plass.

Langt bedre gikk det med Caroline Martens som også i dag hadde 5 birdier, men fire bogeyer ga 71 på den vanskeligste banen. Det holder til delt ledelse med Tessa Techman, USA som har de samme rundene men på "motsatte baner". Tessa startet som 3-åring og var ferdig med skolegang på Lousiana State University i 2012.

Dette lover godt for fortsettelsen!

LIVE SCORE14.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Strålende åpning av Caroline Martens

Her stiller Caroline Martens og Benedikte Grøtvedt opp.

Turneringen startet lørdag. Caroline Martens hadde 5 birdier på sin 67-runde (-5). Meget bra!

Det spilles på to baner hvorav den ene ser ganske mye enklere ut enn den andre. Caroline spilte på den letteste lørdag. Benedikte spilte på den vanskeligste.

Benedikte Grøtvedt var ikke like god. Hun hadde 76 og er nr 65 blant 95 spillere. Beste runde sto svenske Rebecca Sörensen for med 66 slag. 

Her følger du med: Hjemmeside
13.12 LET - kvalifisering til neste års tour, Marokko:
Viktig turnering som avgjør framtiden

Her stiller Caroline Martens og Benedikte Grøtvedt opp.

Turneringen starter lørdag.

Her følger du med: Hjemmeside10.12 LET:
Dec 14th - 18th
2014 Lalla Aicha Tour School Final Qualifying
Samanah Golf Club & Al Maaden Golf Resort
Marrakech, Morocco

Her stiller Caroline Martens og Benedikte Grøtvedt opp.

Hjemmeside

UKE 49

Pornanong Phatlum

07.12 LET i Dubai:
Thailand hevder seg i golf

Thailand har et fint klima for golf. Landet har fått opp mange gode spillere. Nå vant Pornanong Phatlum. Marianne Skarpnord et stykke ned på listen.

Pornalong Phatlun vant med et slag etter en fin 66-runde. Stacy Lewis hadde 69. Det ble et slag for mye.

Marianne Skarpnord avsluttet med 73 etter 75 75 74. Det ble en beskjeden 46. plass etter at hun kom seg til helgespillet med minste mulige margin.

LEADERBOARDMarianne Skarpnord

06.12 LET i Dubai:
Marianne Skarpnord klarte cutten på siste slaget

Klatret litt på den nest siste runden.

Marianne Skarpnord klarte cutten etter 75 75. Fredag hadde hun 74 og rykket opp til 50. plass, men det er ikke særlig med penger på en slik plassering.

Stacy Lewis leder med to slag før siste runde.

LEADERBOARD

04.12 LET i Bubai:
Ingen god norsk åpning

Tung start for de tre norske spillerne.

Marianne Skarpnord var allerede fire over par etter 7 hull med fire bogeyer. Deretter gikk det litt bedre. Hun kom inn tre over par på 75 og akkurat på den riktige siden av cut-streken.

Cecilie Lundgreen var tre over par etter fem hull. Da hadde hun fått en enslig par på scorekortet sitt. Før det siste hullet - par 5 var hun fem over par.

Benedicte Grøtvedt kom med i siste liten. Hun var førstereserve så sent som i går, men fikk gå ut som første spiller kl 07.40 lokal tid. Starten var dessverre ikke bra. Hun var åtter over par etter åtte hull allerede. Derfra gikk det mye bedre. Hun kom inn på sju over par 79 og var med det langt nede på listen.

Her følger du med videre:

LEADERBOARD


03.12 LET:
Dec 4th - 7th
Omega Dubai Ladies Masters
Emirates Golf Course
Dubai, United Arab Emirates
Contracted Prizefund: EUR 500,000

Her stiller Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen. Benedicte Grøtvedt er første reserve. LEADERBOARDUKE 48

27.11 LET:
Nov 28th - 30th
Hero Women´s Indian Open *
The Delhi Golf Club
New Delhi, India
Contracted Prizefund: US $300,000
EURO Prizefund: €230,415

Benedicte Grøtvedt er med. 

LAEDERBOARDUKE 44


03.11 LET:
Et godt stykke ned på listen for Marianne Skarpnord i China Suzhou Taihu Open

Marianne Skarpnord klarte ikke å avansere søndag.

Det ble til slutt 73 69 73. Det var 14 slag bak seierkvinnen Gwladys Nocera, Frankrike som avsluttet med en sterk 65-runde. Hun hadde imponerende 5 birdier på de siste 6 hullene og vant med to slag over Carlota Ciganda, Spania.

Marianne endte på 46. plass. Da ble det 2.280 euro i premie. Med det er hun nr 24 på pengelisten. En liste som Suzann Pettersen leder overlegent etter sin seier i Evian og deltakelse i bare tre turneringer. Seieren i Evian alene kan gjøre at Tutta vinner pengelisten på LET. Dette er en ordning Golfsiden har kritisert i flere år. British Open og Evian Championship har så store premier i forhold til de andre turneringene at pengelisten blir fullstendig komikveld. 

Les hva Golfsiden skrev om dette i 2011 og nederst på den siden i 2009: Les mer


LIVE SCORE

 

02.11 LET:
Bedre for Marianne Skarpnord

Marianne Skarpnord var 8 slag bak ut fra startblokkene fredag. Etter to runder er hun 9 slag bak etter en solid runde.

Med 69 slag på den andre runden er Marianne nr 41. Lyspunktet er at hun klarte cutten, hvilket hun ikke klarte i forrige uke. Realistisk sett er det mulig å komme i topp 20 med en solid sistrunde søndag, men det er et stykke opp til der Marianne hører hjemme. I toppen.

LIVE SCORE


01.11 LET:
Beskjeden start av Marianne Skarpnord

Marianne Skarpnord er 8 slag bak ut fra startblokkene fredag.

Banen er lett og hele 21 spillere er under 70 slag blant de 114 som startet.

Marianne er nr 63.

30.10 LET:
Nov 1st - 3rd
China Suzhou Taihu Open *
Suzhou Taihu International Golf Club
Suzhou, China
Contracted Prizefund: EUR 400,000
EURO Prizefund: €400,000

Marianne Skarpnord er med.

LIVE SCOREUKE 43

Lee-Ann Pace vant igjen

27.10 LET i Kina:
Det ble play off

Marianne Skarpnord misset cutten. 

Lee-Ann Pace, Sør-Afrika, fikk birdie på det første omspillshullet og slo dermed kinesiske Yu Yang Zhang.

Ye Na Chung, Korea, ble nr 3 på slaget bak. Linda Wessberg ble nr 4.

Dette var hennes 19. turnering i år. Hun er nr 2 på pengelisten etter Suzann Pettersen som har spilt tre turneringer på LET i år hvor premiene er store. Tutta har spilt inn mer enn dobbelt så mye som Lee-Ann Pace i år på de tre turneringene: World Ladies Championship, € 57,560.40, RICOH Women's British Open € 94,495.41 og Evian Championship € 366,393.00.

Marianne Skarpnord er nr 23 med 60.000 euro.

LIVE SCORE25.10 LET i Kina:
Marianne Skarpnord startet svakt

Marianne Skarpnord har en jobb å gjøre for å klare cutten.

Hun startet med 74 slag og er 9 slag bak ledende Nikki Campbell, NZ, etter den første runden. Hun må nok gå på 70 eller helst bedre for å kunne spile om pengene i denne turneringen.

Flyttingen hjem til Østfold sammen med kjæresten Richard Green, nr 112 på pengelisten i Europa i år, har nok kostet litt krefter og treningstid. Men med litt tid i varmen kan nok skåren bli bedre lørdag.  

LIVE SCORE


23.10 LET i Kina:
Oct 25th - 27th
Sanya Ladies Open*
Yalong Bay Golf Club
Sanya, China
Contracted Prizefund: EUR 300,000

Marianne Skarpnord er med. 

LIVE SCOREUKE 39


Azahara Munoz vant franske åpne

29.09 LET:
Lacoste Ladies Open de France ble vunnet av gode Azahara Munoz

Begge de to norske klarte cutten i det franske åpne mesterskapet.

Både Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord endte på +1 og delt 29. plass.

Spanske Azahara Munoz vant foran fire franske jenter. 

LIVE SCORE

Rapport fra LET:

Azahara Muñoz wins LACOSTE Ladies Open de France
Azahara Muñoz of Spain came from a stroke behind the all-French trio of Gwladys Nocera, Joanna Klatten and Valentine Derrey to claim her second Ladies European Tour title at the LACOSTE Ladies Open de France.

The 25-year-old from Malaga saved par on the par-four 18th hole, getting up and down from the back of the green, to win by a stroke from Nocera and Derrey, who both had 67s at Chantaco Golf Club. Rounds of 68, 65, 68 and 65 gave Muñoz a winning total of 266, 14-under-par.

This was Muñoz’s third career victory after she won the 2009 Madrid Ladies Masters on her professional debut on the LET followed by the 2012 Sybase Match Play Championship on the LPGA. In addition to the first prize of €37,500, she took home a Richard Mille – RM 007 watch, worth €38,500.

Despite an amazing six weeks since winning The Solheim Cup as part of the record-breaking team in Colorado, an emotional Muñoz said: “It’s been a long year and I’ve been playing really bad and since Solheim it’s got much better and I’m just really happy to have won here. Lacoste is one of my best sponsors so I’m really happy to be here and holding the trophy.”

Over the 72 hole tournament, Muñoz made her score primarily on the front nine, where she was 11-under-par for the week.

In the final round, played in warm and sunny conditions, she came straight out of the blocks with five birdies over the opening nine on holes two, four, six, seven and nine, then came back in level par with a birdie on 15 against a bogey on 17, her only blemish on the card.

“Right from the beginning I started to play really well; I hit it really close so I had a couple of tap-in birdies and in the end, I didn’t make many putts, but it was enough from the front nine so I’m really happy,” she said.

Commenting on the front nine, she continued: “It has so many birdie-able holes. The back nine is kind of tricky and I still haven’t got quite used to it but today I got quite lucky and made five birdies on the front and just one on the back, and that was good.”

Derrey and Nocera were also strong on the front nine, making five and four birdies respectively. However, Derrey dropped shots on 13 and 14, while Nocera mixed a birdie on 15 with dropped shots on 11 and crucially, the par-3 16th.
Both players needed a birdie on the final hole to tie and force a play-off, but came up short in front of a large gallery of home supporters.

Nocera, who was targeting her 12th LET victory, said: “I think I’m more frustrated by yesterday’s round. That three-putt on 18 cost me a lot and with two shots, and four shots ahead of Azahara, it would have been easier to start the day. I think it’s more yesterday I’m a little bit upset about and today we made too many mistakes: club mistakes, strategic mistakes. To me, when you play against a player like Azahara, I knew you cannot make any mistakes. She’s an amazing player. It’s the kind of player that doesn’t make mistakes and if you make some, you lose. That’s the game!

“When you’re in contention and you’re here in France and that close to winning and you don’t, it’s a little bit sad, but that’s golf. I’m playing good.”
Despite falling short, Derrey was delighted to earn a career best tie for second after finishing third in Helsingborg three weeks ago.

“I played well and was five under after nine: played solid golf and didn’t miss a lot. I missed a shot on 13 and had a bogey and on 14 my drive got in the rough so my second shot was a little hard and I made bogey but I’m happy with my week.”
With Joanna Klatten a stroke further back in fourth and Karine Icher in a share of fifth place with Lee-Anne Pace on 10-under-par, there were four French players within the top six places. The 2012 champion Stacey Keating ended on one-over-par in a tie for 29th place.26.09 LET:
Lacoste Ladies Open de France - følg Marianne og Cecilie

Det er meldt om gode sommertemperaturer når våre to jenter fra Sarpsborg skal i ilden i det franske åpne mesterskapet.

Cecilie Lundgreen er nr 137 på rankingen med 10 spilte turneringer og 3.414 innspilte euro.

Marianne Skarpnord ligger på 19. plass med 57.500 euro.

Her følger du Marianne og Cecilie i Frankrike denne helgen: LIVE SCORE25.09 LET:
26. - 29. september:
Lacoste Ladies Open de France, Chantaco Golf Club
Saint-Jean-de-Luz, Aquitaine, Frankrike
Pott: EUR 250,000
Fin turnering i Frankrike. Her stiller Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen.

Hjemmeside med LIVE SCORE

 

UKE 36


08.09 LET:
Marianne Skarpnord ble nr 19 søndag
Marianne Skarpnord hadde 73 torsdag og 73 fredag og 73 lørdag og 72. Jevnt, men ikke på et høyt nok nivå til å være med i toppen, men det kommer......

Marianne viser strødig spill. Litt skarpere og hun er helt med i toppen. Hun har både hode til det og slagmessig kapasitet til å være stabil i topp 10. Men det skal gjøres!

Caroline Hedwall sprakk på sisterunden med en 75-runde. Det var et slag for mye til å få play off med Rebecca Artis, Australia.

Laura Davies kom på en oppmutrende 5. plass.

LIVE SCORE

Rapport fra LET:
Rebecca Artis earns first win at Helsingborg Open in Sweden
Australian Rebecca Artis came from five strokes behind overnight leader Caroline Hedwall to secure her first Ladies European Tour victory at the Helsingborg Open in Sweden.
The 24-year-old from Coonabarabran in New South Wales fired rounds of 69, 71, 71 and 69 to post a winning total of 280, eight-under-par, ending a stroke ahead of Hedwall after a warm and windy week at Vasatorps Golf Club.
“It was a great day out there. I played solid golf all day and to walk away with a win is unbelievable,” said Artis, who had husband Geoff on the bag. “I just had to go out there and play steady early and see if I could make a couple of birdies early on.”
When asked if she was surprised to win, especially in such a high quality field against three of the world’s top 25 players, Artis continued: “I’d like to say I’m not surprised. It’s a lot of hard work that goes into winning a golf tournament and I’m absolutely delighted.
“When I came here, I said to my husband that I thought it was a great golf course. I’d heard it could get windy around here and I thought if it got windy and I was hitting the ball as well as I had been doing I could definitely give it a chance.
“We get wind in Australia, it depends where you are, but I like playing in the wind, I enjoy tough conditions and go out there and grind it out.
“I knew that I had to go out there and make some birdies early on and put some pressure on the leaders. I put myself into contention going into the back nine and knew that if the conditions were like they were the first three days and windy, that anything could happen out there. It’s not an easy golf course when the wind’s up like that, so I just knew that if I could get off to a good start and post some birdies I could be right in it down the stretch.”
The win capped a tremendous six weeks for Artis, during which time she had earned two top ten finishes, although it could have been three. Only four weeks earlier, she was lying in sixth place going into the final round of the Pilsen Golf Masters when forced to pull out with a back injury.
“My back went on me on the golf course during the second round and I pulled out before the final round because I just didn’t feel fit enough to go out there. I’ve had previous back injuries so I didn’t want to force it. I didn’t want to be in the same position again,” Artis explained.
“I’ve had some great weeks out here, great results, and I’ve been playing really well the last three or four tournaments so I felt pretty confident coming in this week with the way my golf was. My coach, Luke Edwin, I brought him over from Australia in Spain and it’s paid off.”
Artis earned a €37,500 first prize cheque and punched her ticket to next week’s Evian Championship in France, the final major of the year.
Although she began the final round slowly with a bogey on the fifth hole, Artis stormed up the leader board with four birdies in five holes from the seventh. She tied for the lead with Hedwall after 10 holes and moved two clear after 11.
Hedwall’s challenge stalled with a double bogey on the fifth, followed by bogeys on 10 and 11 and she was unable to recover. After Artis holed a putt of seven feet for birdie on 17, she moved three ahead with a hole to play and although Hedwall also birdied 17, it was too little too late.
After hitting a fantastic approach shot to just 12 feet below the hole on 18, Artis three-putted, opening the door for Hedwall, but the Swedish Solheim Cup star could only make par, ending in second place.
“This is not how I wanted it to end but I’m very happy for Rebecca,” Hedwall said. “She played awesome today and it just wasn’t meant to be this time.
“Obviously it was my putting. I didn’t make anything. I was playing solid golf tee to green and I made a birdie at the end but that wasn’t enough.”
Two strokes further behind in solo third place, Frenchwoman Valentine Derrey earned her career best finish in three years on the LET, while Order of Merit leader, South African Lee-Anne Pace, was two strokes further back in outright fourth.
England’s Laura Davies showed some vintage form as she earned a season-best finish of fifth at two-under-par. Davies fired seven birdies and four birdies in a three-under 69 and said: “I played well, putted well, got a bit unlucky on a couple of holes. A couple of three putts from long range but overall played really well.
“I hit a couple of really good drivers into the wind and gave myself a good chance to get within 50, 60 yards of the par fives. I think it was because of how I drove it, but also I putted well. I love the course and the tournament; I think they’ve done a great job. Condition wise it’s magnificent. It’s the best result of the year so I have to be pleased with it.”
Swedish 16-year-old Linnea Strom, a member of the recent European PING Junior Solheim Cup Team in Colorado, was the leading amateur in equal 38th place. At the other end of the experience spectrum, Helen Alfredsson announced that this would be her final tournament in Sweden as she is stepping away from her competitive career, although she is still in the field for next week’s Evian Championship, where she has won three times.

06.09 LET:
Marianne Skarpnord klarte cutten - ikke de to andre
Marianne Skarpnord hadde 73 torsdag og 73 fredag.

Men det er langt opp til teten. Det er 10 slag. Marianne må gire opp spillet sitt for å hevde seg. Hun har falt litt tilbake i det siste.  

LIVE SCORE06.09 LET:
Marianne Skarpnord nr 49 etter første dag på Vasatorp
Marianne Skarpnord hadde 73 torsdag.

Hun er 8 slag bak ledende I. K. Kim, Korea. Marianne ligger akkurat over cut-grensen etter første dag med den scoren. Et godt stykke lenger ned på listen finner vi Cecilie Lundgreeen (76) og Benedikte Grødtvedt (79).

LIVE SCORE


28.08 LET:
Sep 5th - 8th
The Helsingborg Open
Vasatorp Golf Club
Helsingborg, Skane, Sweden
Contracted Prizefund: EUR 250,000
EURO Prizefund: €250,000
Her stiller Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreeen og Benedikte Grødtvedt opp.

Hjemmeside
 


UKE 35

28.08 LET:
Aug 30th - Sep 1st
Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open presented by EventScotland
Archerfield Links
East Lothian, Scotland, United Kingdom
Contracted Prizefund: £ 180, 000
EURO Prizefund: €220,000
Her stiller Marianne Skarpnord opp.

LIVE SCORE finner du på denne siden
 UKE 32

En glad tysk vinner etter seieren i Tsjekkia

11.08 LET:
Ann-Kathrin Linthner, Tyskland, vant i Tsjekkia - Marianne Skarpnord eneste norske i finalen
Marianne Skarpnord hadde 69 70 68.

Benedikte Grøtvedt og Cecilie Lundgreen klarte ikke cutten. Marianne ble nr 23.

Resultater


Hjemmeside
 
06.08 LET:
HONMA Pilsen Golf Masters, Golf Park Plzeň – Dýšina
Prague, Czech Republic, EURO Prizefund: €250,000

Marianne Skarpnord, Benedikte Grøtvedt og Cecilie Lundgreen er med.

Hjemmeside
 

UKE 30

Karrie Webb har spilt bra i en lang periode

28.07 LET:
Karrie Webb hadde to eagler og 65 på den siste runden
Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt var med, men misset cutten.

Karrie Webbs gode sisterunde kunne ikke de tre som ledet før siste runde stå i mot. Dermed vant Karrie Webb nok en seier. Hun er virkelig tøff i hodet når det gjelder som mest.

LIVE SCORE27.07 LET:
Ingen av de norske klarte cutten
Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt var med.

Marianne var nærmest. Hun var to slag bak grensen like før runden var ferdigspilt.
Da kunne et teoretisk mirakel redde den siste runden hvor det spilles om pengene søndag. Marianne hadde 72 74. De to andre var et godt stykke lengre ned på listen. 

LIVE SCORE

22.07 LET:
SPS Handa Ladies European Masters
Buckinghamshire Golf Club
Denham, Buckinghamshire, United Kingdom
Contracted Prizefund: EUR 400,000
EURO Prizefund: €400,000

Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt er med. 


Hjemmeside
UKE 29

22.07 LET:
Tok sin andre seier på kort tid - Marianne et stykke ned på listen
Marianne Skarpnord hadde 71 lørdag og 73 søndag i det spanske åpne mesterskapet.

Marianne Skarpnord endte på 36. plass

Fra LET:
Pace seals Spanish Open

Lee-Anne Pace closed out the Open de España to claim her second Ladies European Tour victory this season and returned to the top of the ISPS HANDA Order of Merit.

The 32-year-old South African, who won in Turkey two months previously, collected her seventh win on Tour, with a final round of 71 at Club de Campo Villa de Madrid.

The 2010 LET money list winner started the final round tied for the lead with Frenchwoman Celine Herbin but quickly took control of the championship with four birdies in her first seven holes.

Although she had built a four stroke lead, the drama increased after she took a double bogey on the 17th, reducing her lead to one with a hole to play.

A regulation par four on the final hole was enough for Pace to earn a one shot victory over Mikaela Parmlid of Sweden and take the first prize of 52,500 euro, with a 72-hole total of 275, 13-under-par. Joanna Klatten of France shot a level par 72 to end on nine-under-par in solo third.

LIVE SCORE

20.07 LET:
På 29. plass etter tre runder for Marianne - Benedikte Grøtvedt misset cutten
Marianne Skarpnord hadde 71 lørdag i det spanske åpne.

Celine Herbin, Frankrike, leder sammen med Lee-Ann Pace, Sør-Afrika, med Mikaela Parlid, Sverige på 3. plass.

LIVE SCORE19.07 LET:
På 32. plass halvveis for Marianne - Benedikte Grøtvedt misset cutten
Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt i det spanske åpne.

Marianne hadde 73 71 og er åtte slag bak teten

LIVE SCORE


18.07 LET:
På hver sin side av cut-streken
Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt er med.

De hadde 73 og 74 og lå på hver sin side av cut-streken etter den fdørste av fire runder.

Kusinen til Tiger Woods Sheyenne Woods leder på 8 under par (64).

LIVE SCORE

16.07 LET:
18. - 21. juli:
Open de España "Madrid 2020" - Comunidad de Madrid
Club de Campo Villa de Madrid, Madrid, Spania
EURO Prizefund: €350,000

Pause til midten av juli. Det spanske åpne spilles på den erverdige banen i Madrid.

Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt er med. Caroline Martens er 4. reserve tirsdag. 

Turneringens hjemmesideUKE 25

23.06 LET:
Opptur for Marianne Skarpnord i Slovakia
Marianne Skarpnord avsluttet bra.

Med 71 slag på den siste runden avansert Marianne 10 plasser til en 27. plass. Det var det tidligere åpne norske mesteren franske Gwladys Nocera som vant sikkert med fire slag over Lee-Ann Pace, Sør-Sfrika.

LIVE SCORE


22.06 LET:
Sto omtrent stille på moving day i Slovakia
Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt stilte til start.

Marianne klarte ikke å avansere på den 3. runden.

LIVE SCORE


21.06 LET:
En av to klarte cutten i Slovakia
Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt stilte til start.

Men det var bare Marianne som klarte cutten. Hun er nr 44 etter to runder på 148 slag. Cutten gikk på 149, mens Benedikte hadde 153 slag på to runder.

LIVE SCORE


19.06 LET:
Jun 20th - 23rd: 
Allianz Ladies Slovak Open presented by Respect
Golf Resort Tale
Brezno, Tále, Slovakia
Contracted Prizefund: EUR 250,000
EURO Prizefund: €250,000

Her stiller Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt.UKE 22

Benedicte Grøtvedt

 02.06 LET:
 Det ble bare en og en halv runde!
 
Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt fikke ikke spilt mer. Regnet høljet ned. Det ble play off som Carlota Ciganda vant på det første hullet over Charley Hull (17). Det var hennes tredje seier på .

Hele storyen: KLIKK HER 
01.06 LET:
Cutten gikk etter en runde - andre runde er på 9 hull
Marianne Skarpnord og Benedikte Grøtvedt klarte cutten. Cecilie Lundgreen misset.

Våre to som klarte cutten, ligger likt etter to runder før den andre runden er ferdigspilt.

LIVE SCORE

29.05 LET:
May 30th - Jun 2nd
UniCredit Ladies German Open presented by Audi, Golfpark Gut Häusern, Nr. Munich, Germany
Contracted Prizefund: EUR 350.000
Her stiller Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen. Benedikte Grøtvedt var 1. reserve 29. mai.


UKE 21

26.05 LET:
Benedikte Grøtvedt og Marianne Skarpnord videre, men svake avslutningsrunder på begge
Marianne Skarpnord hadde 73 76 82 og havnet nesten sist. Cecilie Lundgreen misset cutten etter 77 78. Benedikte Grøtvedt ble beste norske spiller på 29. plass etter 69 77 77 i Nederland.

LIVE SCORE finner du fram til herl


25.05 LET:
Benedikte Grøtvedt og Marianne Skarpnord videre
Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt deltar i Nederland.

Grøtvedt falt ned til en 15. plass etter 15. plass etter 69 77.Marianne Skarpnord falt fra 23. til 35. plass etter 73 76. Begge klarte cutten. Det gjorde ikke Cecilie Lundgreen etter 77 78.

LIVE SCORE finner du fram til herl24.05 LET:
Meget god runde av Grøtvedt
Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt spiller i Nederland.

Benedikte Grøtvdt hadde 69 på den første runden. Hun er på en fin 2. plass tre slag bak den ganske ukjente svenske spilleren Camilla Lennarth. Marianne Skarpnord hadde 73 på 23. plass. Cecilie Lundgreen gikk på 77 og er to slag bak den estimerte cutten.

LIVE SCORE finner du fram til her

22.05 LET:
May 24th - 26th
Deloitte Ladies Open, The International, Amsterdam, Nederland, Contracted Prizefund: EUR 250,000

Her stiller Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt opp.

LIVE SCORE finner du fram til herUKE 19

Lee-Ann Pace vant i Tyrkia

Cecilie Lundgreen spilte seg opp siste dag i Tyrkia...
Det ble en sisterunde på 74 slag på Cecilie Lundgreen. Dermed rykket hun opp 8 plasser til en 39. plass.

Lee-Ann Pace, Sør-Afrika, vant med ett slag foran tre spillere.

LIVE SCORE
Cecilie Lundgreen dabbet av på den andre og tredje runden i Tyrkia
10.05 LET:
Cecilie Lundgreen innledet bra torsdag i Tyrkia, men de to siste rundene har vært svake...
Marianne Skarpnord misset cutten.

Lørdagsrunden til Cecilie Lundgreen var heller ikke bra. 79 slag gjorde at hun havnet på 47. plass etter tre runder. Der er det dessverre lite med penger. Så det er best at hun spiller seg oppover på listen søndag.

Charley Hull og Carlota Ciganda ligger på delt 1. plass før siste runde.

LIVE SCORE


10.05 LET:
Cecilie Lundgreen innledet bra torsdag i Tyrkia, men...
Marianne Skarpnord ikke bra denne gangen.

Cecilie måtte opp i 78 slag fredag og lå da på 15. plass 6 slag bak de tree i teten. 

Marianne Skarpnord hadde 77 79 og var tre slag unna cutten. Synd.

LIVE SCORE09.05 LET:
Cecilie Lundgreen ledet tidlig på torsdagen i Tyrkia og kom inn med en fin runde
Marianne Skarpnords åpning ikke like bra.

Cecilie Lundgreen hadde 5 birdier på sin 70-runde (-3) og lå på 2. plass da hun kom inn. Evigunge Laura Davies lå godt an lenge, men falt litt av og kom inn på 72 slag.

Marianne Skarpnord hadde 38 (+1) på sine første 9 hull og lå et stykke nede på listen. Så fikk hun en dobbeltbogey på det 4. hullet og rykket nedover på listen. Til slutt ble det 77 slag. Da kreves det en god runde fredag for å få spille i helgen.

LIVE SCORE

08.05 LET:
9. - 12. mai: Turkish Airlines Ladies Open
National Golf Club
Belek, Antalya, Turkey
Contracted Prizefund: EUR 250,000
EURO Prizefund: €250,000

Marianne Skarpnord vant sist - hva nå?
 

UKE 16

21.04 LET:
Marianne Skarpnord vant  i dårlig vær i Sør-Afrika
Uvær gjorde at den andre runden ble utsatt til søndag. Så ble den avlyst. Dermed vant Marianne Skarpnord som var best etter den første runden!

Med storm i kastene ble det ikke mer spill i Sør-Afrika. Dermed ble det seier både på LPGA Tour og LET denne helgen!

LIVE SCORE19.04 LET:
Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord spiller i Sør-Afrika
Cecilie Lundgreen startet ikke så bra fredag morgen.

Cecilie Lundgreen
Hun var 4 over etter 13 hull og kom inn på 77 slag.

Marianne Skarpnord
Marianne Skarpnord startet OK med -1 etter 4 hull og etter 7 hull. Etter 10 hull var Marianne på par og på en 14. plass.

Hun avsluttet meget bra med birdier på 14, 17 og 18. Dermed var hun i ledelsen alene på 69 (-3) da hun kom inn etter runden.

Her følger du med:

LIVE SCOREMarianne Skarpnord

18.04 LET:
Marianne har vist bra spill i det siste
Marianne Skarpnord er i Sør-Afrika sammen med Cecilie Lundgreen (starter 07.17 fredag). Marianne har start 11.15 fredag. Spillet hennes i Marokko siste viste lovende takter. Dette kan komme til å bli bra! Hun har vunnet før og kan vinne igjen. Alt ligger klart for en topplassering. Da må selvsagt mye stemme. 

LIVE SCORE


18.04 LET:
19. - 21. april: South African Women´s Open, Southbroom Golf Club, Hibiscus Coast, Sør-Afrika
Contracted Prizefund: EUR 290,000

Marianne Skarpnord stiller opp:UKE 13

31.03 LET:
Marianne Skarpnord snuste på topplassering i Marokko
Marianne Skarpnord med lovende spill tidlig på sesongen.

Den unge Ariya Jutanugarn, Thailand, vant komfortabelt med tre slag etter solide 69 67 67 67!

Marianne Skarpnord knallet til med en 66 runde i starten, men fikk en skikkelig rekyl dagen etter med 76 slag. I helgen ble det 70 og an knallavslutning med 66. Det er meget lovende for det som kommer utover våren. Hun viser hvilket potensiale hun har. Det ble 6. plass til slutt. Hun var 8 slag bak vinneren og brukte 9 slag mer på den andre runden. Med det spillet hun viste i tre av rundene fikk hun bevist overfor seg selv, og andre, at hun kan kjempe i toppen i kommende turneringer. Dette kan bli skikkelig morsomt.

Cecilie Lundgreen hadde 77 76 og misset cutten med sju slag.

Resultater.
25.03 LET:
28. - 31. mars: Lalla Meryem Cup, Golf de l´Ocean, Agadir, Morocco. Pott: EUR 325,000
Her stiller Marianne Skarpnors og Cecilie Lundgreen opp. Caroline Martens var palmesøndag nr 17 på reservelisten.


HER ER TURNERINGENS HJEMMESIDE
 

UKE 10

Suzann Pettersen vant i Kina

10.03 LET:
Tutta tro til på de første ni og holdt helt inn i World Ladies Championship
Suveren oppvisning av Suzann Pettersen. Rett og slett imponerende.

Tutta gikk 4 under par (32) på de første ni hullene. Da hadde hun tatt igjen de to slagene hun lå bak og ledet med to slag på Inbee Park som hadde 36. To nye birdier på de siste ni hullene og 34 slag var akkurat nok til å holde unna for Inbee Park som hadde 33 slag og 69 til sammen. Tuttas 66 runde ga seier med ett slag.

Tutta hadde 270 slag. Marianne Skarpnord brukte 25 slag mer på 295 etter 72 72 76 75. Til sammen ble det andreplass fem slag bak Korea i lagkonkurransen.

Her følger du med på resultatene:
LIVE SCORE 
 Suzann Pettersen er med i tetbildet i Kina

09.03 LET:
Marianne og Tutta i World Ladies Championship
Tutta er med helt i teten mot slutten av den 3. runden. Marianne hadde 76 slag lørdag.

Her følger du med på resultatene:
LIVE SCORE 

Lagkonkurransen: KLIKK HER (Når runden ikke er ferdigspilt vil denne linken vise helt feil rekkefølge!)08.03 LET:
Marianne og Tutta i World Ladies Championship
Her stiller Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord for Norge.

Tutta har 70 67 og spilte seg opp til 2. plass før runden var ferdigspilt fredag morgen. Marianne hadde 72 72 og lå et stykke nede på listen.

LIVE SCORE 

Lagkonkurransen: KLIKK HER (Når runden ikke er ferdigspilt vil denne linken vise helt feil rekkefølge!)

07.03 LET:
Marianne og Tutta i World Ladies Championship
Her stiller Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord for Norge. De har spilt en runde torsdag.

Her hadde Tutta 70 og Marianne 72. Det gir 15. og 36. plass. Norge er nr 5 etter første dag i lagkonkurransen. De er 5 slag bak ledende Korea i teten foran Frankrike. England og Spania.
LIVE SCORE 


20.02 LET:
7. - 10. mars: Mission Hills World Ladies Championship
Mission Hills Haikou - Blackstone Course, Haikou, Hainan, China - Contracted Prizefund: $500,000 individual, $100,00 team

Her stiller Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord for Norge.  Hjemmeside

Turneringsfakta
The World Ladies Championship is co-sanctioned by Ladies European Tour and China LPGA Tour and features a unique three-in-one tournament format comprising an Individual Professional Competition played over 72-holes of individual stroke-play; a 72 hole Professional Team Competition in which the scores of the top two players from 18 countries represented will be combined to determine the winning team; and a 72-hole stroke-play Individual Amateur Competition.

UKE 6

Fantastisk seier for denne 15 år gamle amatørspilleren - Lydia Ko.

10.02 LET:
15 åring vant - historisk seier på New Zealand
Hvor langt kan denne amatøren nå?

Hun er verdens beste amatørspiller og har imponert i flere år. Kan denne barnestjernen sette sitt preg på damegolfen i årene som kommer? Time will show.

For rapport med resultater og LIVE SCORE - se nedover på denne siden.

Fra LET:

Lydia Ko, 15, enjoys historic win at ISPS Handa NZ Women’s Open
Sunday, 10 February 2013 - Amid a drama-filled final half hour, 15-year-old Lydia Ko has created history to win the ISPS Handa New Zealand Women’s Open in Christchurch today.

Ko made a clutch three foot putt on the final hole to become the first Kiwi to win the New Zealand Women’s Open and the youngest player to ever win a Ladies European Tour event.

As the nerves left, tears of joy streamed down Ko’s face as she came to terms with her third professional win from only 12 events.

“I didn’t cry at the Canadian Open so I don’t know why I cried here,” Ko explained afterwards with her trademark giggle.

“I guess it meant more. It is our national open so to win means a lot. I am not the person who shows expression of feeling but I guess the tears showed it.”

Ko rated her NZ Open win as the finest win of her already so successful career.

“[This win] is at the top. It is the national open and I came so close in the last three years. This topped it off. The New South Wales Open and the Canadian Open were obviously great wins as well.”

She became the first New Zealand winner of the event since it began in 2009 and usurped the record set by South Korean Amy Yang, who was aged 16 years, 6 months, 8 days, when she won the ANZ Ladies Masters in Australia as an amateur in 2006. Ko is aged 15 years, eight months and 17 days.

The Gulf Harbour member became only the third amateur to win on the Ladies European Tour after Gillian Stewart (at the 1984 IBM European Open at the Belfry) and Amy Yang (at the 2006 ANZ Ladies Masters).

“It means a lot and makes it more special to be the first New Zealander to win the Women’s Open. It is always special to make history. I guess I broke history again.”

It wasn’t always likely. The joint overnight leader was caught and overtaken during the final round by Australian Stacey Keating and then American Amelia Lewis who worked her way to seven-under for the day and 10-under for the tournament.

Ko had missed a number of chances throughout the day but hung in one shot behind the American who had managed six birdies, an eagle and one bogey in an explosive first 13 holes.

The New Zealand rep admitted to leaderboard watching; she literally couldn’t help it.

“Where ever I was putting I saw the leaderboard. On the back nine every time I looked up I saw it and I thought please don’t have the leaderboard on this side.”

Ko nailed a vital fifth birdie of the day on the 15th hole to draw level with Lewis, before Keating’s chances slipped away when she three-putted the final hole to drop
out of contention.

Lewis, safely on the final green in two, then three-putted also as the young New Zealander watched on from the right-hand rough.

She manoeuvred her approach to within 25 feet from the hole, left her first putt an agonising three feet past but calmly slotted the put amid roars from the massive gallery that encircled the final green.

“I didn’t know what happened on the final hole. My caddy said you have two putts to win and I thought, oh god. I hit on in two with two shots over 300m but having a 10m putt I was more nervous.”

The World No 38 has continued her quite remarkable rise in world golf. In her 12th start in professional tournaments, she has now won three times and been runner-up twice with her global ranking likely to move close to the top-20.

She is the most exciting young player in world golf. She paid tribute to her parents, her coach Guy Wilson, New Zealand Golf and a familiar rival who set the standard and helped her grow up fast.

“I want to thank Cecilia Cho. I played a lot of amateur golf against her and with her as a teammate. I lost to her many, many times and that stage kind of brought me up.”

Ko has no time to rest. She leaves for the ISPS Australian Open tomorrow at 6am tomorrow and will be among the tournament favourites after making history in Christchurch.

“I am pretty excited to go to the Australian Open. It’s another LPGA tournament and that will be pretty exciting. But I just have to calm myself a bit and start the week fresh.”

The Pinehurst School Student said she would leave Christchurch with fond memories.

“I have always liked coming to Christchurch but I will love it now. This week has been very special for me.”

ISPS Handa NZ Women’s Open – Final Scores
Scores after the final round of the ISPS Handa NZ Women’s Open at Clearwater Golf Club, Christchurch, par 72 (AM denotes Amateur):
206 Lydia Ko (Am, New Zealand) 70 68 68
207 Amelia Lewis (USA) 73 68 66
208 Stacey Keating (Australia) 73 68 67
209 Seon Woo Bae (South Korea) 74 64 71Cecilie Lundgreen spilte seg inn på LET i fjor gjennom godt spill på Nordea Tour. Her med en seierssjekk fra Kristianstad.


09.02 LET:
Ingen av de norske til finalen på New Zealand
Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord var med.

Det ble et par slag for mange. Cecilie var et slag foran Marianne, men ingen gikk videre.
LIVE SCORE

08.02 LET:
Ingen god start for de norske på New Zealand
Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord er med. Cecilie hadde 6 bogeyer på runden og endte opp med 78 slag og så lang ned som 91. plass. Stort bedre gikk det ikke for Marianne som hadde 77 på runden og en 73. plass. Grensen for cutten lå på 75 slag etter den første dagen. Cutten som går lørdag er altså to og tre slag unna for våre spillere.  
LIVE SCORE

06.02 LET:
ISPS Handa New Zealand Women´s Open, Clearwater Golf Club, Christchurch, New Zealand
Contracted Prizefund: €200,00

Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord er med.  
UKE 5

Karrie Webb spurtet bra og vant hjemme i Australia

03.02 LET:
Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord - greit nok - Karrie Webb tuktet ungjentene med sin rutine
De to ungdommene som ledet før siste runde holdt ikke hele veien.

Våre to spillere hadde 73 slag søndag. Marianne Skarpnord (-1) ble nr 21 og Cecilie Lundgreen (+2) nr 33.

Mariannes runde som inneholdt fire birdie, viser at hun har mye å gå på, men bogeyene må lukes bort.

Cecilie hadde tre birdie rpå sin 73-runde.

De to 16- og 17-åringene so ledet før siste runde måtte opp i 71 slag søndag. Australske Su-Hyun OH, som har koreanske foreldre, hadde hele 7 birdier på sin 71-runde - litt rufsete søndag med andre ord.

Ariya Jutanugarn, Thailand, hadde også 71. De to delte 3. plassen med Chella Choi (69).   

LIVE SCORE

Her er pressemeldingen fra LET

Webb Weaves her Magic for No.8 at RACV Royal Pines
Sunday 3 February 2013 - Queensland, Australia -- Australian Karrie Webb has won the Volvik RACV Ladies Masters for an incredible eighth time and in doing so she equals Sam Snead’s record of winning the same event eight times.
Snead won the Greater Greensboro Open eight times in a run spanning four decades. Webb first won at RACV Royal Pines in 1998 and her most recent victory was in 2010.

Webb, who started the final round two shots behind teenagers, Su-Hyun Oh and Ariya Jutanugarn, fired a flawless round of five under par 67 to finish at top of the leader board at 13-under-par and two clear of the field at the RACV Royal Pines Resort on the Gold Coast.

Webb didn’t feel it for the first nine holes and posted her only birdie on the par 5 3rd to go out in 35.

“I wasn’t feeling it on the front nine, I really hang in there, I didn’t hit a lot of quality shots, but just managed to shot one-under on the front” said Webb after her round.

A great up and down on the par 4 10th, after an errant drive was the key to her final round: “If I didn’t get up and down there, there would have been no momentum going forward and I would have really struggled to keep up.”
Webb was still trailing the leaders by three with eight holes to play, but the seven-time major champion then stepped it up a gear over the final holes, making a crucial birdie on the par 5 12th which moved her to 10-under-par.
After Webb made her birdie on the 12th, Oh, who was leading, was starting to feel the pressure and a double bogey on the same hole saw her drop back to 10-under-par. The 12th wasn’t a good hole for the players at the top apart from Webb: Jutanugarn also bogeyed which resulted in Webb, Oh and Jutanugarn all at 10-under-par.

Webb took the outright lead after she holed her pitch shot from the back of the green on the par 3, 14th for another birdie.
The reachable par 5 15th gave her another birdie opportunity. She reached the green in two and just missed her eagle putt, but tapped in for birdie to move to 12-under-par.

A fantastic up and down from the right side of the par 16th maintained her momentum and lead before she sunk another 15 foot birdie putt on the 17th to give herself a three shot lead heading up 18.

Commenting on her eighth win she said: “I am very happy, it never gets old when you get a win, what a way to start the year! I’m very happy.”

Three players finished at 11-under-par South Korean Chella Choi (69) and the two teenagers who share the lead in the final round, Australian amateur Su-Hyun Oh (71) and Thailand’s Ariya Jutanugarn (71). American Jessica Korda (71) finished outright fifth, while Australian Stacey Keating (72) was sixth at nine-under-par. Swede Pernilla Lindberg (72) and American Dori Carter (72) were a further shot back and tied for seventh.

Defending champion Christel Boeljon didn’t have a great final round and finished the tournament at seven-over-par and tied for 53rd.


02.02 LET:
Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord er med i finalerunden søndag - bra!
Det ble en hyggelig start for våre jenter på Europa Touren. Begge to klarte cutten. Begge har forberedt seg under varmere himmelstrøk i lang tid.

Men en 72-runde lørdag i tillegg til 70-runden fredag ligger Marianne på en 20. plass - 8 slag bak de to i teten.

Tenåringsdominans
Den ene er en av de berømte Thailand søstrene som vant hvert sitt kval i vinter på LPGA Touren og Europa Touren henholdsvis, Ariya Jutanugarn, som leder i Australia, var for ung til å få være med på LPGA-kvalet. Hun leder sammen med 16 år gamle Su-Hyun Oh, Australia, som er amatør. Hun gikk på 64 slag lørdag. 

Su-Hyun OH er den yngste som har kvalifisert seg for Australian Open i en alder av 12 år! Hun klarte cutten den gangen og ble nr 61 til slutt. Hun hadde neppe 12-årsgrensen for konkurranser å slite med slik som norske jenter har. En regel som umuliggjør at vi får barnestjerner i Norge - hvis man skal følge reglene.

Golfsiden blir ikke overrasket om Ariya Jutanugarn (17) eller  Su-Hyun OH (16) vinner denne turneringen søndag - selv uten rutine.

Cecilie Lundgreen er nr 39 etter 74 71 og kan med en fin runde søndag avansere kraftig. Det er bare 4 slag opp til 14. plass. Marianne har 4 slag opp til en topp 10 plassering.  

LIVE SCORE


01.02 LET:
Cecilie Lundgreen (+2) og Marianne Skarpnord (-2) startet sesongen i Australia
Det ble en hyggelig start for våre jenter på Europa Touren.

Cecilie Lundgreen hadde 74 (+2) og lå et slag bak grensen til den antatte cutten etter to av tre runder. Hun hadde en dobbeltbogey og to bogeyer i tillegg til sine to birdier. 

Marianne Skarpnord er på 10. plass etter sin 70-runde (-2) med fire birdier på kortet. Alison Walshe, USA, leder på 66 slag.

Marianne har trent i Australia siden før nyttår. Det er et godt utgangspunkt for et godt resultat. 

LIVE SCORE


30.01 LET:
Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord er med 1. - 3. februar i Volvik RACV Ladies Masters, RACV Royal Pines Resort, Queensland, Australia
Contracted Prizefund: AUS$250,000
EURO Prizefund: €203,021

Vi har Cecilie Lundgreen og Marianne Skarpnord med. Marianne har trent i Australia i lang tid. Cecilie Lundgreen har også vært i varmere strøk denne vinteren.

Fredag til søndag går turneringen.

Her er turneringens hjemmeside-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon