Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden

Illustrasjonsfoto - fra Bogstad før banen ble bygd om til å tåle regn. Tåle regn gjør du også hvis du følger Golfsiden regnværsråd. Foto: A. Ramnefjell.

26.08 Spill i regnvær:
En repetisjon
Det er regner en del for tiden. Det er meldt regn framover. Derfor denne påminnelsen og hvordan man holder seg tørr i regnvær.

Regn er ingen hindring. Mange gir opp når det regner. Da blir det færre å konkurrere mot. I helgen er det klubbmesterskap. Mange blir unødvendig våte og kalde. Slik holder du deg tørr og varm:

Hold deg tørr i vått vær
Det er regndråpene som gjør deg våt! Brutalt enkelt, men sant. Hvis du derfor beskytter deg mot regnet som faller ovenfra, holder du deg tørr. En god, kraftig og stor paraply er hemmeligheten. Den må brukes hele tiden.

Jeg pleier å si at det er de første regndråpene som er våtest. Derfor råder jeg deg til å slå opp paraplyen med en gang når det begynner å regne - og holde den over hodet, eller litt på skrå mot vinden der regnet kommer fra. Regner det vannrett, hold den mot vinden. Hele tiden. Pass på at den ikke vrenger seg. Det er dårlig paraply-disiplin og uoppmerksomhet.

Paraply-disiplin
Apropos paraply-disiplin. Hold den mot regnet så mye som mulig. Bare sett den fra deg de få sekundene det tar å slå slaget. Alle forberedelser inkludert lesing av putte-linjer foretas under paraplyen. La oss si at det tar 10-15 sekunder å slå et vanlig slag. I den perioden setter du den fra deg - mot vinden. Blåser det friskt må du slå den sammen de sekundene du bruker på å slå slaget. Da slipper du å løpe etter en løpsk paraply og bli enda våtere.

Kølledisiplin
Bruk et regntrekk over bagen. Å bære køllene når det regner, anser jeg som ikke smart. Da ber du om at du og utstyret blir vått. Bruk tralle og et regntrekk som dekker hele bagen. De beste trekkene jeg har prøvd er de som er gjennomsiktige og litt stive. De tøylignende trekkene som legges som våte kluter over utstyret, liker jeg ikke. Jeg synes det er vanskelig å unngå å bli våt på hendene når jeg skal fomle med den typen trekk. Med plasttrekket over køllene holder du utstyret fritt for fuktighet.

Hendene
Hvordan holde seg tørr på hendene? Ikke ta på våte ting! Da blir du ikke våt på hendene. - Ja, men det er ikke så lett, sier du. Det er riktig! Men det er heller ikke så veldig vanskelig hvis du tenker deg litt om - og har håndklær!

Opptørking
Husk at du har en kroppstemperatur på rundt 37 grader. Dette er nok til å tørke deg opp innenfra etter at du har vært ute i regnet i 10-15 sekunder for å utføre slaget ditt slik at du er tørr til det neste slaget. Så sant ikke hele himmelen faller ned, men da stenger de banen. Det er love å putte med paraply når du selv holder den. Dermed kan du sette i de korteste puttene mens du holder paraplyen for å ikke bli våt de 10-15 gangene du har tap-in putter. Men ikke slurv og bom!

Under paraplyen henger et tørt håndkle i spilene. Ha et håndkle i reserve for de siste 9 hullene i bagen din hvis det regner mye og kontinuerlig på runden.

Bruk et løst, lite ekstrahåndkle som du henger på spilene under paraplyen, i tillegg til det som allerede er på plass. Dette skal du bruke til å holde rundt trallehåndtaket for å unngå å bli våt på fingre og hender!!! Det er et meget godt tricks som de færreste har tenkt på. Det hjelper ikke å holde seg tørr over alt hvis du må bruke en hånd til å holde i det våte trallehåndtaket i flere timer. Dette håndledet, eller tørre kluten, ordner problemet og bør skiftes ut etter behov.

Hanske?
Det blir selvsagt alltid litt fuktig når du spiller i regnvær. Med de nevnte tricksene som er nevnt over, er min erfaring at hansken blir treg å få av og på. Jeg tar den av etter hvert slag for at den ikke skal bli svett og våt og bruker den ikke når jeg putter. Ofte bruker jeg ikke hanske i det hele tatt. Når det regner, bruker jeg ikke hanske. Med det fuktige været får jeg godt nok grep på de tørre køllene med mine bare og tørre hender. Luftfuktigheten gjør at grepet blir godt på den måten. Regnværshansker og spill med våte hansker har jeg aldri forstått noe av.

Skoene
Skoene bør være gode i regnvær. Det er et innkjøpsproblem. Gamle, dårlig sko som tar inn vann, er kanskje greit nok. Men da må du finne deg i å være våt på føttene gjennom hele runden.

Når du kommer inn, bør du tørke og vaske det som eventuelt måtte være fuktig til tross for alle de rådene som står over. Særlig skoene!

Klær?
Som nevnt over trenger du ikke regnklær når det regner. Selv bruker jeg regnbukse og/eller jakke en gang i blant, men det er mot vinden og kulden og ikke mot regnet.

Kle deg slik at du er passe varm og ikke nøl med å ta av og på klær etter behov.

Når det styrtregner, blir du litt våt selv når du bare er ute i regnet borte fra paraplyen 10-15 sekunder. Da kan det være lurt å ha med skift av klær for overkroppen; undertrøye, golfskjorte, høyhalser, genser.

Avslutning
De fleste gidder ikke spille i regnvær, men i turneringer, så må man. Da er det greit å følge rådene over. Men husk at paraplydisiplin sammen med gode håndklær er hemmeligheten til å holde seg tørr når regnet strømmer ned.

Følger du disse rådene, sparer du mange slag og får en god golfopplevelse - selv når regnet pøser ned!


Sakset fra Golfsidens golftips: Grunnleggende golftips: La været være din venn!Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

  ANNONSER