Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Viktor Hovland

27.02 Hovlands kvadruppel:
En analyse
Det ble en trist avslutning på den andre runden fredag i WGC-turneringen Workday Championship. Åtte slag på et par 4-hull var ikke bra. Hva gikk galt? Hva kunne vært gjort annerledes?

Det begynte fra tee-stedet. Han slo for langt og endte i bunkeren. Hans to medspillere, Reed og Dechampeau spilte seg trygt og godt kort av bunkeren før de spilte seg sikkert inn på greenen for par og birdie.

Feil strategi fra tee-stedet? Trolig ja.

Bunkerslaget fra 130 meter burde ikke by på særlige problemer i disse velfriserte bunkrene. Men han slo et elendig slag. Om det var en shank eller bare en dårlig sving vites ikke. Men ballen gikk inn i dritten til høyre for greenen. Slik kan skje.

Derfra slo han på ballen alt for hardt. Det var et meget dårlig recovery shot. Meget dårlig. Ballen rullet i full fart over greenen og ble stoppet av bunkerkanten.

Han var meget uheldig da ballen ble liggende nesten inntil kanten i bakkant av bunkeren. Her gjorde han den største feilen. Han forsøkte å spille mot flagget, men det var et helt umulig slag. Det kokte i topplokket. Han burde spilt ballen ut sidelengs. Det så de aller fleste, selv de som er meget gode i bunkerslag og de største optimistene og risikovillige.

Det gikk som det måtte. Ballen forsvant over greenen igjen på det fjerde slaget, og ballen la seg uspillbar i buskaset igjen omtrent der han lå på to slag.

Dropp for uspillbar. Da lå han i fem slag. Deretter pitchet han nesten inn på greenen, men ballen rullet ned nesten tilbake til føttene hans igjen. Slik bygger Jack Nicklaus ofte greenene. Nettopp for at slikt skal skje med slag som ikke er perfekte.

Det sjuende slaget var meget bra. Det var rett og slett imponerende. Han rullet ballen fire meter forbi.
Og det var enda mer imponerende å senke denne putten for en 8'er! HAn mistet ikke hodet helt. 

Men den 8'eren kunne vært unngått med bedre planlegging ut fra tee-stedet og bedre hodebruk underveis. Spesielt var det svakt å forsøke å slå fjerdeslaget fra den umulige lie'en i bunkeren mot hullet.

Shit happens, svært ofte i golf.

Det skal ikke forundre meg om Viktor kommer meget sterkt i helgen og gjør en meget bra turnering.   
Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon