Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Suzann Pettersen
Foto: Larry Neuberger

04.03 Flere kvinner:
Hvordan kan vi få flere kvinner på banen?
Vi trenger flere kvinnelige golfspillere.

 At kvinner kan hevde seg i golfverdenen er det ingen tvil om, men likevel er kun en fjerdedel av alle spillere på verdensbasis kvinner. Hva skal til for å lokke flere kvinner til denne tradisjonsrike sporten?

En kongelig start?
 Det hevdes at vi kan takke Maria, skottenes dronning, for golf slik vi kjenner sporten i dag. Hun skal ha gitt ordre om å bygge en golfbane i Skottland etter å ha spilt et lignende spill i Frankrike, og ulike kilder påstår at hun også kom opp med ordet «caddy». Det sies at hun ble kritisert for å spille golf få dager etter ektemannens død, men flere har stilt seg skeptiske til påstanden om at Maria spilte golf, og mener det var en historie som ble plantet av motstanderne for å sverte henne.

 Det skulle uansett ta en stund før kvinner ble sett på en golfbane igjen. I 1738 rapporterte avisen Caledonian Mercury at to gifte kvinner spilte golf på Bruntsfield Links, med ektemennene som caddier.

 Golf ble tidlig en elitesport for forretningsmenn, og det var derfor naturligvis lite rom for kvinner lenge.

 Dette har endret sett sakte men sikkert gjennom årenes løp, og Arnold Palmer får æren for å ha gjort elitesporten attraktiv for allmennheten.

 I dag spiller menn og kvinner på høyere nivåer i separate turneringer, men PGA-toursjefen Jay Monahan har uttalt at det er planer om at menn og kvinner skal konkurrere mot hverandre.

 Mange fulgte spent med da Norges egen «Tutta» spilte på lag med Tiger Woods i en veldedighetsturnering, og det argumenteres for at menn og kvinner som konkurrerer med og mot hverandre kan gjøre sporten mer inkluderende.

Forbilder og bedre tilpasning
 Suzann Pettersen, eller «Tutta» som hun gjerne kalles, er et kjent navn i Norge. Hun er likevel langt mer populær i USA og Asia, hvor hun sjelden får gå i fred på gata. Pettersen er den fremste norske kvinnelige golfspilleren gjennom tidene, og har utvilsomt satt Norge på kartet som golfnasjon.

 I dag er Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord med på å representerer Norge internasjonalt på kvinnesiden, og er begge deltakere i populære turneringer som Ladies European Tour og LPGA-turneringer. Disse turneringene er populære å spille på, spesielt på ulike nettsider som tilbyr sportsspill med det beste utvalget av odds og bonus norge kan by på. I LPGA-turneringene er Inbee Park og Madelene Sagström blant navnene øverst på resultatlistene, og er storfavoritter på nettcasinoene. Selv om kvinner er godt representert i sporten råder det en bred enighet både i Norge og på verdensbasis om at det gjerne skulle vært en enda jevnere fordeling mellom mannlige og kvinnelige spillere.

 Suzann Pettersen har vært et viktig forbilde for kvinnelige golfspillere i Norge og resten av verden, og gode forbilder er viktig for rekrutteringen og for å fremme kvinners posisjon og muligheter i sporten.

 Hva mer kan gjøres for å overbevise kvinner om å satse på den tidligere mannsdominerte elitesporten?

 Noen steg i riktig retning er bedre satsning på kvinnegolf, en økning i kvinnelige trenere og flere kvinner i lederposisjoner. Det argumenteres også for at golfbaner bør bli bedre tilpasset kvinner. Banene er nemlig designet av og for menn, og dette gjør det vanskeligere for kvinner å komme i gang med golf, og ikke minst bli værende. Kvinner er utvilsomt ønsket i golfen, og med noen nødvendige tiltak vil veksten av kvinnelige spillere blomstre.


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon