Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Ping G410 jernkøller er gode køller for svært mange fordi de er temmelig tilgivende. 

20.05 Starte med golf?
Hvordan velge riktig golfutstyr for nybegynnere 
Golf er en sport som kan passe for alle, og det er en flott måte å komme seg ut i naturen på.

I tillegg får du trent deg både fysisk og mentalt.

Her er noen gode tips om hvilket utstyr du trenger, samt noen gode råd for å komme i gang.

Hvordan komme i gang med golf
Det er få ting som frister en golfspiller mer enn å komme seg på banen på flotte godværsdager. Dersom du ønsker å ta en pause fra å spille på golfbanen en regnværsdag, men du ønsker fortsatt litt action – i så fall er det et godt alternativ å spille på et nettcasino istedenfor. På dager med dårlig vær kan det være en hyggelig måte å å bruke tiden på.

Det er mye å huske på for å få en god opplevelse på banen. Du trenger baller, køller, håndkle, scorekort, greengaffel og pegger. I tillegg anbefaler vi at du velger deg ut en golfhanske som sitter som støpt, gode golfsko, en passende bag og behagelige klær. En golftralle er smart for dem som ikke ønske rå bære. Elektrisk golftralle er meget behagelig å bruke.

Forskjellige golfkøller
Det finnes mange typer golfkøller. Du kan få noen ideer her på Golfsiden. Du bør velge køller som passer inn til dine ferdigheter. Du kan ha med deg maksimum 14 køller. Du kan lære mye av å gå inn på kølleleverandørenes nettsteder. Blant de større finer du Titleist, Ping, Callaway, Cobra og Callaway. En liste over leverandører finner du her.

1. Driver: Denne er viktig. Derfor bør du legge ned litt tid for å få tak i en som passer deg bra.
2. Wood eller spoon: Her er det mye å velge mellom. De går langt fra fairway og kan med hell brukes på utslaget en del ganger.
3. Hybridkølle: Denne typen har overtatt for lange jern og spooner. De er lette å spille med og går langt.
4. Jernkøller: De lave jernene blir mer og mer sjeldne. Ofte er det 5-pitching wedge som velges.
5. Wedger: Det er vanlig med fire wedger. En vanlig wedge pluss tre til. Da er det vanlig å velge 52 - 56 og 60 grader. Men 50, 54 og 58 er blitt veldig vanlig de siste årene.
6. Putter: Det finnes mange varianter av puttere. Her er smak og behag avgørende. Du må like utseendet, vekten, siktemidlene, grepet, ja, hele følelsen i kølla.

Hver kategori kan inneholde forskjellige varianter. Det er viktig at du tester ut forskjellige køller for å få en bedre forståelse av både dine preferanser og køllens egenskaper. Her er det god, profesjonell hjelp å få. Kanskje det er en ide å leie køller før du bestemmer deg. Et fullt køllesett av god kvalitet koster mange tusen kroner. Da er det viktig at du blir fonøyd med en gang.

Hvordan velge golfsko og -klær
Mange kan ofte synes det er vanskelig å vite hvilke golfsko man bør velge, og det store spørsmålet er om man bør kjøpe sko med eller uten spikes. Det er verdt å ha i tankene at du står på beina i timevis når du spiller golf, og god komfort er derfor helt uunnværlig for å unngå vonde føtter. Det er helt greit å ha sko uten spikes. De kan du bruke andre steder enn på golfbanen også. Et godt råd er å "gå inn" skoene før du begir deg ut på en hel runde. Ofte gnager selv gode sko den første gangen du bruker dem.

Spikes er et bra alternativ for vått underlag og kupert terreng, mens sko uten spikes sliter mindre på greenen og har ofte bedre demping. Det er verdt å vite at enkelte klubber har spesielle regler for sko. Noen tillater for eksempel kun sko uten spikes. Men det gjelder som regel sål-spikes.

Hvordan skaffe seg rimelig golfutstyr
Et godt alternativ for deg som vil ha rimelig golfutstyr er faktisk å kjøpe brukt golfutstyr (facebook). Det kan være en rimelig og fornuftig måte for nye spillere å skaffe seg utstyr på, og du kan som regel få tak i pent brukte køller og baller på denne måten.

Det er nemlig ikke usannsynlig at du ønsker å oppgradere når du har blitt dreven på golfbanen. Kanskje du kan selge nybegynnerutstyret ditt enda en gang til en ny og håpefull spiller som ønsker å komme i gang med golf?

Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon