Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 05. mai 2021 kl. 23:24 *  IP
Ventura: PGA Tour eller Korn Ferry?

Ser AR har en henvisning på forsiden i dag til "Smånotiser" med tittelen "Korn Ferry Tour med større pengepremier, gode nyheter for Ventura?".

Dette synes jeg er ganske dårlig gjort av AR.
Kristoffer Ventura spiller på PGA-Touren, og det er i såfall pengepremiene der AR burde være opptatt av.
Men det er tydelig at AR ikke har særlig høye tanker om Ventura og hans spill, det skinner igjennom i det meste av det AR har skrevet om Ventura i år. Og med denne "overskriften" går han langt i å antyde at det er på Korn Ferry Tour Ventura vil spille neste år. Selv om han garderer seg inne i selve notisen med å legge til "hvis han ikke får bedre sving på spillet sitt de neste ukene".

Jeg vet ikke hvor nøye AR egentlig følger med på spillet til Ventura (og Hovland) på PGA-touren fra uke til uke (eller "minutt for minutt" om man vil). Av og til kan man få inntrykk av at det ikke er så veldig mye, men at han skriver mer ut fra hva han kan lese ut fra resultatlistene og korte referat fra PGA Touren. Men det er ofte ikke godt nok, og viser ikke hele sannheten og nyansene i spillet.
Sto det f.eks. noe om uflaks og "Lost ball" på hull 1 på 1.runden forrige uke?
Jeg har fulgt Ventura "live" på Tourcast så å si samtlige runder i årets sesong, og har sett en kraftig forbedring i spillet hans de senere ukene etter en svakere periode tidligere i vinter. Her er det kun litt flyt som mangler på at Ventura nå klarer både cut og mer fremskutte plasseringer, for spillet er faktisk ikke så langt unna ellers. Men litt flaks må man også ha.

Derfor mener jeg det er for tidlig å "sende ned" Ventura til Korn Ferry allerede nå.
Det er fortsatt mye igjen av sesongen, og slik jeg ser det tipper jeg Ventura fortsatt vil få plass i 6-8 av de resterende turneringene. Og da trenger han kun klaff i en av disse for at kortet trolig vil være berget for neste sesong.
Og om det ikke skulle gå, vil han fortsatt ha sjansen i de 3 "Korn Ferry Finals"-turneringene som kommer etter det.

Så jeg både håper og tror at Ventura også neste år kan kjempe om prispengene på PGA-touren og ikke Korn Ferry.
Hva tror dere?


 Gulltann (06. mai 2021 08:45) *  IP
Jeg mener at profesjonelle idrettsutøvere må tåle at det snakkes og spekuleres i resultatene deres og det går jeg da ut i fra at Ventura tåler. Det er jo ikke akkurat slik at han ikke allerede er klar over alt AR skriver.

Og jeg er rimelig sikker på at du har alle med deg , også AR , i det å håpe på at Ventura klarer det, men det kreves jo at han hever spillet sitt.
Du skriver at han bare trenger klaff i en turnering for å beholde kortet, men klaff er et vagt begrep.
For å beholde kortet trenger han en 3 - 4 plass eller to topp-10 plasseringer, eventuelt en topp 10 og 3-4 plasseringer topp 20-30.



 TV fan (06. mai 2021 09:00) *  IP
Jeg synes Ventura fikk ufortjent mye tyn etter par-turneringen med Hovland for et par uker siden. Det var ikke ensidig han alene som dro ned resultatet. Ventura har vunnet på dette høyt nivå tidligere og har kvalifisert seg til øverste liga. Hvis han ble litt mere stabil oftere så får han vist at han er en verdensklassespiller han også!


 AR (06. mai 2021 10:49) *  IP
Enur, jeg unner Kristoffer Ventura alt godt.
Jeg har bare vurdert de resultatene han har vist i det siste. Basert på det må vel også du være enig i at han må forbedre spilelt sitt, som jeg skriver, for å beholde kortet sitt på PGA Touren. På de siste 15 turneringene har han misset cutten hele 11 ganger. Plasseringene 36, 49, 64 og 75 er resultatene i de fire turneringene han har klart cutten. I tre av disse fire turneringene har han hatt meget svake avslutninger etter at han har klart cutten.

I parturneringen med Hovland hadde han en eventyrlig mulighet til å avansere sterkt på Fedex Cup-listen. Men han duffet de to første slagene på sisterunden. Da var løpet kjørt i den turneringen.

Det siste halvåret har han således vist at han ikke klarer å få til noe særlig mot slutten av turneringene. Det er et dårlig tegn.

På denne bakgrunn mener jeg, og skriver, at det er fare for at Ventura spiller på Korn Ferry neste sesong hvis han ikke bedrer resultatene sine. Blir det ingen bedring i resultatene, blir det garantert nedrykk.

I likhet med Enur, som følger meget godt med, er jeg optimist på Venturas vegne. Han har, som jeg har nevnt mange ganger, et eventyrlig toppnivå på sitt spill. Men det lekker kraftig i den andre enden. Derfor har han de siste månedene hatt svake resultater.

På denne bakgrunn mener jeg å ha god dekning for den vurderingen jeg skrev: "Det blir økte pengepremier på Korn Ferry Touren neste år. Det blir en økning på 67% over de to neste årene. Det er gode nyheter for rekrutteringsligaen til PGA Touren. Der spiller Kristoffer Ventura neste sesong hvis han ikke får bedre sving på spillet sitt de neste ukene."

Både Enur og jeg håper på at Ventura skal klare seg på PGA Touren.

Dessverre gjelper det ikke så mye å håpe når det er resultatene og realitetene som teller.

Det blir spennende å følge Ventura denne uken også. Cutten må være første mål. Så får vi eventuelt HÅPE på at han får en god helg også.

Lykke til Ventura!



 Gunnar Bull (06. mai 2021 11:44) *  IP
Well put, AR


 Leif (06. mai 2021 14:15) *  IP
Enig med AR. Det er kun resultatene vi kan forholde oss til.
At en spiller er lovende, har uflaks, viser gode takter, har ikke funnet "flyten", og vi ser ikke nyansene i spillet, er uten betydning. Særlig fordi vi vurderer spillet og resultatene over så mye som 15 turneringer på høyt nivå.

Resultatene alene avslører hva slags nivå Ventura har på spillet sitt, ikke hva han har av potensiale. Alle PGA-spillerne har potensiale!

Utrolig nok ligger Ventura såpass høyt som på en 136.plass på Fedex Cup, til tross for 11 MC på de siste 15 turneringene.
Grensen for å komme med i sluttspillet er 125. plass.



 gjesp (06. mai 2021 15:19) *  IP
Er ikke langt unna da, fortsatt håp


 Ronni (06. mai 2021 23:07) *  IP
Må ikke underslå de 3 første turneringene hans der han tok 2 top 10 plasseringer. Det viser at det er håp, men enig i at det har vært mye grått siden det.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72