Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Leif - 12. jun 2021 kl. 14:00 *  IP
Null interesse

Det foregår kontinuerlig golfturneringer på PGA, CT, LET, Symetra og NL der norske spillere er med. Også ET er interessant. Det er altså haugevis med muligheter for golfinteresserte til å skrive poengterte innlegg og analyser om de norske deltagerne og deres spill og resultater. Det kan gjøres på enten Golfsidens debattforum eller på Golfsnakk. Golfsnakk er nå død, siden han som bar hele forumet på sine skuldre - Kevin - har sluttet å skrive der. Det kan selvsagt skyldes sykdom eller andre plausible grunner, så jeg skal ikke trekke forhastede konklusjoner. Likevel er det et fenomen at et golfforum er så avhengig av én person.

Her på Golfsidens debattforum er det påfallende liten trafikk av debattanter. Vi som har fulgt med her noen år har sett en utvikling fra mange ivrige skribenter som skrev godt og engasjert om golf og våre toppspillere, til dagens situasjon der det er nesten stille. De aller fleste av debattantene har forsvunnet helt. Hvorfor vites ikke, men noen har kanskje en forklaring? Denne uken har vi spillere med på ET (mixed), CT, PGA, Symetra og Nordic League. AR informerer fortjenstfullt om resultatene, men hvor er kommentarene fra de golfinteresserte? Er vi bare interessert
i vårt eget spill og opplevelser på banene?
 Engasjert (12. jun 2021 18:54) *  IP
Ventura misset cuttén.


 AR (12. jun 2021 22:51) *  IP
- Ventura misset cutten
- Kristian K. Johannessen er nr 22 på CT før siste runde søndag. Eirik Tage Johannessen er nr 48. Elis Bertheussen er nr 56.
- Karoline Lund er nr 45 på ET/LET i Sverige, Vallda Country Club
- Sandra Nordås er nr 21 i Frakrike på LET Access Tour
- Sebastian E. Syr ble nr 4 på Nordic League i DK
- Martin Davanger (H25), June Bolme (D25) og Joachim Aslaksen (H40) leder i NM Mid-amatør på Nøtterøy før søndagens runde.

Det er en teknisk feil som gjør at Golfsidens kommentarer til de enkelte turneringene ikke er på plass for øyeblikket. Her er kommentaren fra PGA Touren etter to tunder:

12.06 PGA Touren:
10. - 13. juni:
Det ser svart ut for Ventura
Kristoffer Ventura fullstendig ute av form.

Hvis dette svake spillet fortsetter er han helt ute av PGA Tour-systemet i neste sesong.

Fredag var han 7 over par på de første 9 hullene. Han fikk en birdie på et lett par 5-hull, det 11. for dagen. Men da var løpet allerede kjørt. Birdie ble det også på det 12. hullet. HAn avsluttet det hele med en trippel på det siste hullet for 79 (+8) og en plass nesten nederst på resultatlisten. Dette er ikke bra.

OL-plassen ryker ser det ut til. Han er ikke oppført på startlisten på neste ukes Korn Ferry Tour, og US Open klarte han ikke å kvale inn i. Leif (13. jun 2021 14:03) *  IP
AR, du "glemte" å nevne de norske som misset cuten på CT og ET/LET. Reitans karriere ser mørk ut. Verdt å nevne er også at Borge og Stormo ligger som nr. 15 og 23 på Symetra tour foran siste runde.

Mixed-turneringen i Sverige er verdt mange kommentarer, for der kan man studere hva som er forskjellen på damer og herrer når de spiller samtidig på samme bane. Såvidt jeg forstår spiller damene fra en tee som er ca. 100 m. lenger frem enn herrenes. Skarpnord og Daffinrud spilte elendig og fikk MC. Men det gjorde også en haug med gode mannlige ET-spillere. 2by (13. jun 2021 19:44) *  IP
Ikke glem Andreas Halvorsen! Hyggelig om han fikk en opptur!


 Trond Kracht (14. jun 2021 16:13) *  IP
Interessen må jo bli ganske amputert når Norsk Golf de siste 20 årene har bestått av Tutta og Victor i 1 divisjon og med Henrik og Christoffer i 2 divisjon. Resten er langt nede i divisjonene nesten som Lyn mot Røros i 4 div. Er man heldig er ca 100 mennesker tilstede. De fleste er i familie med med utøverens. Jeg har også hørt hver eneste sesong i de samme årene at nå skal det bli store endringer . Mange ledere , trenere osv skal få norske spillere oppover i divisjonene. Det har vel aldri skjedd.??
Våre beste spillere som nevnt i innledningen er vel nesten uten unntak et produkt av foreldre,klubben og egen hard jobbing.
Generelt er folk møkka lei store ord og digger de få som får det til🥰🥰 Rille (14. jun 2021 18:16) *  IP
F5-klubben fra Bjørnstads tid sammenfalt med en tid før kommentarfelt, Instagram og Reddit. På denne tiden blomstret det av forumer og forumdebattanter på internett, om temaet så var golf, Tolkien eller gressklippere. Med unntak av Reddit er de fleste forumer i dag så godt som døde sammenlignet med for 15-20 år siden. At det er mindre liv her enn før har nok mer med denne trenden å gjøre enn manglende interesse for golf - jeg har i hvert fall inntrykk av at den gjengse nordmann synes det er ganske stas med Viktor Hovland (selv om de færreste sitter og følger med på CT).


 Jørgen (14. jun 2021 18:28) *  IP
På hhv Viktors og Kristoffers fanclubber på Facebook er det god gammeldags F5-stemning. Men det er selvsagt mere liv når det går godt enn ikke fullt så godt.


 gjesp (14. jun 2021 19:00) *  IP
Det er med forum som med alle andre diskusjonsteder, interessen må være der både når det går bra og når det går dårlig. Noen liker mest å diskutere når det går dårlig, andre når det går bra.


 2by (16. jun 2021 21:31) *  IP
Det var nettrollene som ødela mitt engasjement etter F5 klubben.
Når håpløs optimisme og det å klare cutten oppleves som en seier, men til stadighet får høre hvor elendig alt er, mister man lysten til å være litt barnslig engasjert i en sær sak som å følge golf digitalt, uten lyd og bildeoppdatering.
Forsøker å følge alle proffene, og gleder meg med Halvorsen , Tage og alle de andre når de klarer å tjene til livets opphold. Husk at de må jobbe like mye eller mer enn Victor for å kunne gjøre det de gjør. Det ønsker jeg å gi honnør! Henrikfan (17. jun 2021 16:24) *  IP
Det er nok av Nettroll på fangruppene på Facebook også. Gjett om! Forskjellen er at de som blir sure bare danner en ny gruppe ;)


 Observatør (15. jul 2021 19:40) *  IP
Ventura er i nærheten av grensen etter 1 dag. Litt bedre i morgen så kan det bli helgespill.


 Leif (15. jul 2021 20:22) *  IP
Ventura er ferdigspilt og ligger som nr. 107 av de 114 som har startet.


 Dilter (15. jul 2021 21:37) *  IP
Uffda! T123 nå. Også etter en såpass bra åpning. +5 på back-9 og +2.

Blir nok vanskelig å klar cutten, som høyst sannsynlig vil gå på -2 eller -3, eller enda lavere.

Det er skikkelig trist at han har kommet inn i et slikt uføre. Leif (15. jul 2021 21:47) *  IP
Mener du at han egentlig er mye bedre, men ikke "får det ut"?
Og hva skyldes det i så fall? Det gjelder vel mange flere enn ham.
Eller er det han presterer hans riktige nivå, men han havner langt bak fordi han hver gang møter så mange flere spillere som er bedre enn ham?
Alle plasseringer er relative, fordi man blir målt mot konkurrentene. Dilter (15. jul 2021 22:13) *  IP
Ja, faktisk. Han vant på Korn Ferry-touren (eller hva den nå het da) og kvalifiserte seg. Deretter hadde han noen fine prestasjoner innledningsvis. Dette er ikke veldig lenge siden. Deretter har det bare gått nedover. Antagelig er han inne i en ond sirkel mentalt. Han vet han må prestere for å beholde kortet, og dette skaper et press som han ikke ser ut til å tåle.

I øyeblikket er det veldig mange som er bedre enn ham - til og med én i Norge som spiller på Challenge-touren.

Med unntak av en plutselig prestasjonsforbedring, er antagelig det beste som kan skje et år på Korn Ferry-touren med ikke fullt så bra motstand, og kanskje senkede skuldre.

Vanskelig å drive med fjerndiagnose. Vi vil jo så gjerne at han gjør det bra! Leif (17. jul 2021 13:08) *  IP
MC på Ventura. Nesten sist med +2.


 Leif (22. jul 2021 23:45) *  IP
Våre fire på CT ligger slik etter første dag:
Kofstad nr. 83, ETJ og Arnøy nr. 110, og Bertheussen nr. 133.

Men det kan jo hende de klarer cuten.... Hickory (23. jul 2021 09:01) *  IP
Ventura på +3 og T137 etter første runde 3M Open


 Leif (23. jul 2021 14:12) *  IP
Kofstad og Arnøy misser cuten. ETJ ligger på +3 og Bertheussen på + 4, mens cutgrensen går på -1. De har ikke startet ennå.
Reitan misser cuten på ET. Leif (23. jul 2021 18:47) *  IP
Vi har hatt 6 nordmenn (alle våre nestbeste, bortsett fra KKJ) i aksjon på tre ulike turneringer denne uken. Samtlige misser cuten.
Hva skal vi si til det? Uflaks, eller "det svinger i golf", eller "de er ikke bedre"?

Valgte KKJ feil eller riktig når han prioriterer OL fremfor å kanskje miste top20 på CT? Han står over to turneringer. Men kanskje han blir OL-mester?Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72