Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Leif - 18. feb 2024 kl. 21:57 *  IP
Golf på TV er blitt kjedelig

Jeg ser ikke på langt nær så mye golf på TV fra PGA som før. Antagelig er det flere som opplever det samme. Det er rett og slett blitt kjedelig og litt monotont, selv om de beste er med. Det skyldes vel også at jeg/vi er blitt mettet gjennom årene ved å ha sett for mye av dette, gjerne fire kvelder på rad mange uker i året.

Jeg tror for min del at hovedårsaken til monotonien er at det blir for langt å følge en turnering over fire dager, der sammenlagtresultatet teller, og vinneren kan kåres søndag kveld. Jeg merker at både Ryder og Solheim Cup er langt mer engasjerende, sammen med et par WC der formatet er slagspill og utslagsturnering. Det er mye mer spennende og uforutsigbart.

Skal golf på TV overleve, så bør man mye oftere spiller slagspill, der de 32 beste trekkes mot hverandre på torsdag, og de 4 beste står igjen på søndag i en finale. Det blir engasjerende golf!
 Safe (19. feb 2024 11:19) *  IP
Enig!
Kopier litt som tennis! AR (19. feb 2024 11:36) *  IP
Du mener kanskje match-spil, Leif og ikke slagspill når nå nevner 32 spillere?

Jeg er også lei av golfsendinger med mange dødpunkter over 6 timer søndag kveld. Da blir det annen sport i stedet.

Da er det bedre med LIV Golf med kompakte sendinger med shot gun-start over tre runder.

Men det er de fleste motstandere av. Av prinippielle årsaker.

Mange av de konservative golfentusiastene skyr LIV Golf som pesten. Stort sett fordi det er noe nytt. Og litt for at kvinner i Saudi Arabia ikke har likestilling.

PGA Touren har vært tvunget til å endre mye etter av LIV Golf kom på banen og truet deres monopol. gjesp (19. feb 2024 12:37) *  IP
Er ikke et gram bedre på L1V, derfor er det ikke bra tv ratings der heller.

Folk er vel drittlei av alt fokuset på penger og hvor mye penger man kan karre til seg. Dessuten er golfen splittet og det gjør det mindre interessant.

Majors blir desto mer interessant og det er vel det de fleste bryr seg om. Bayer (19. feb 2024 13:32) *  IP
Klipp og lim fra Golf Monthly :
Mackenzie Hughes said: "I just think it's kinda unfortunate where we are in the game right now, it seems that it's just all about the money, it's all about how much money can I make? And we've kind of lost the spirit of the game in the process.

"It's just never the reason I [wanted to] play the PGA Tour. It wasn't because I wanted to make millions of dollars. I wanted to compete against the best players in the world and make an impact in the communities that we play in - that's been the dream since I was a kid.

"It seems like some guys have lost a little bit of the sight of that, and now we're in a place where fans are just generally a little bit kind of fed up with it, to be honest. Those are the people that drive our sport, so I'd love to appeal to the masses a lot more. Certainly the way we're going right now, to me, isn't quite it." Tryon (19. feb 2024 14:03) *  IP
Han har vel kanskje ikke ikke fått invit til til LIV, men samme det. Han treffer spikeren på hodet. Pengene er ikke løsningen, LIV er ikke løsningen.
Hva er årsaken til at Saudiene, og forsåvidt mange araberstater kommer mer og mer på banen og arrangerer pengesterke ligaer, sykkelløp, forballvm, friidrettsvm, Prestisje mellom de forskjellige sjeikfamiliene?

De var jo ikke så opptatt av idrett før årtusenskiftet.
Idrett er jo forsåvidt samlende og fredsskapende, men... Leif (19. feb 2024 14:09) *  IP
Ja, det er match-play jeg mener. Tidligere hadde vi en slik turnering på PGA; Dell Technologies i Austin, med 64 spillere. Den er visst tatt av programmet nå?

Jeg håper at dette ikke blir en debatt om LIV vs. PGA. Jeg skriver om matchplay-formatet. gjesp (19. feb 2024 14:38) *  IP
Matchplay kan være spennende, men det er ikke sikkert det blir mye bedre. Noen av de beste kan være "uheldig" med trekningen og ryke ut tidlig. Da faller interessen fort. Slagspill er den beste formen for å kåre den beste golferen.

Par-turneringen i Zurich classic har et stort potensiale, og videreutviklingen av den burde være en mix-turnering med damer og herrer. Det gir et bra tv-produkt, eller utgangspunktet for et bra produkt.

Noen litt annerledes turneringer er nok bra gjennom sesongen. Turneringen i Austin var bra den.
 Safe (19. feb 2024 14:49) *  IP
Dunhill Cup - på internasjonalt nivå med 3 spillere på hvert lag var populært hos spillerne og hos publikum.


 Revisor'n (19. feb 2024 17:11) *  IP
Det er enkelt å løse utfordringen med "uheldig" i trekningen når spillerne seedes. F. eks. slik at de 8 beste først kan møtes i kvartfinale.
Spørsmålet er heller om en først skal deles i grupper slik at alle får spille flere matcher før en kommer til vinn eller forsvinn.
For at det ikke skal være nødvendig å gå tilnærmet to hele runder pr. dag, kan en stoppe på 9 eller 12 hull i innledende matcher. Leif (19. feb 2024 17:56) *  IP
Jeg skjønner ikke innvendingen til Gjesp. I en turnering med match-spill kan bare de top50 delta. Da er alle egentlig like gode, og sjansen for å vinne over en bedre ranket motstander er like stor i alle pairings. I matchplay over bare en runde kan alt skje. Det er det som er både sjarmen og spenningen.


 gjesp (20. feb 2024 10:48) *  IP
Er ikke i mot matchplay generelt, men golf på tv blir ikke automatisk bedre av at det spilles matchplay.
 Safe (20. feb 2024 13:13) *  IP
Vi vil se landskamper, typ:
https://www.youtube.com/watch?v=D14LYrDvqcE Ronni (20. feb 2024 13:56) *  IP
En ide jeg fikk inspirert av skiskyting.
Innfør tidsstraff og håndhev den strengt. F.eks kun 30 sek. pr slag. En gang pr. runde får de lov til å bruke ett minutt.
Da vil feilprosenten øke, turneringen går raskere og ikke minst de trege spillerne vil aldri vinne. Kaosfaktoren vil øke noe som vil bidra til økt spenning.
Personlig synes jeg alltid det er spennende med golf, uansett, men spesielt når Viktor kjemper i toppen. Duffy2 (24. feb 2024 20:15) *  IP
4 runder på f.eks. PGA er for langdrygt. Hvorfor ikke bare 3 med cut etter 2 runder?
Ser idag kun runde 4 dersom VH henger med der oppe. DP tour mangler helt profiler for tiden. AR (25. feb 2024 00:24) *  IP
Denne uken:

B-turnering på PGA Touren i Mexico.

Ingen profiler på DP World Tour.

LIV Golf spillerne dominerer på Asia Touren. Der er det mange profiler som folk elkse rå se.

Sånn er det bare blitt.

Mye annen fin sport på TV. Bayer (25. feb 2024 19:13) *  IP
Om turneringen på PGA denne uken er en B-turnering, så var den på Asian tour en C-turnering. Noen LIV spillere med, men ingen av de profilerte som folk elsker å se, kanskje bare Niemann. De andre er vel ingen profiler på LIV, og ja flere av de kom høyt opp. Ortiz vant i et meget svakt startfelt.


 gjesp (25. feb 2024 22:33) *  IP
Sendingene fra Asia touren noe av det dårligste som finnes. Hjelper ikke å fylle opp med antatt bedre spillere.


 Leif (26. feb 2024 14:23) *  IP
Spørsmål: hva er en "profilert" golfspiller? Hvilke egenskaper har vedkommende? Altså ikke at han er en meget god golfspiller, for det er alle på PGA og ET.

John Daly var profilert, men det er kanskje ikke den typen man tenker på. Skal han ha sjarm og/eller karisma, gjøre uventede ting på banen. Eller holder det å være bare utadvendt, blid og snill? Typen Hovland, altså.

Eller er en profilert spiller det samme som en kontroversiell type? Duffu2 (26. feb 2024 14:51) *  IP
Til Leif: Definisjonen på profilert spiller er som baken - delt...

Mange idretter eller sporter prøver å fjerne seg fra å kjede seerne med alt for mange timer med sendinger. Det bør også golfen gjøre. Å måtte se på en proff som bruker laaaaang tid på putt eller chipp - går fram og tilbake flere ganger - ødelegger mye.
Jeg for min del ser derfor det meste som sendes i opptak (enten det er sport eller ikke). Leif (27. feb 2024 13:43) *  IP
Du svarer ikke på spørsmålet. Det skyldes vel at du ikke har noen eksempler på "profilert spiller". Du beskriver det vi ser på banen, av alle spillerne.
Men hvilke spillere skiller seg ut, som profilerte, på godt og vondt?
Etter min mening går dette på personligheten og oppførselen på banen (og utenfor), og har ikke noe med spillets kvaliteter å gjøre. Ronni (28. feb 2024 00:21) *  IP
Profilert golfspiller?
Betyr at han også er kjent for de som ikke følger med i golf.

Hmm.. ikke mange, kanskje bare Tiger, muligens Viktor er det i Norge, men han han må nok vinne en drøss av majors, før resten av verden vet hvem han er. gjesp (21. mar 2024 12:51) *  IP
Players var ihvertfall ikke kjedelig, stor spenning helt til slutt. Mange av de aller beste med oppe i tetkampen og ble avgjort på siste hull.

Sawgrass er en glimrende turneringsbane med noen fantastisk bra avslutningshull som skaper stor spenning hver gang.

Sendingene var også bra Leif (21. mar 2024 14:16) *  IP
Enig i det som Gjesp skriver. Men Scheffler, Harman, Clark og Schauffele er neppe profilerte spillere som publikum elsker. De er vel heller kjedelige typer uten sjarm og profil.

Da vil vel golfelskere her si at slike egenskaper eller personligheter trenger ikke verdens beste spillere ha. Det er spillet deres vi beundrer. Red Max (22. mar 2024 08:35) *  IP
gjesp (21. mar 2024 12:51) * IP
Players var ihvertfall ikke kjedelig, stor spenning helt til slutt. Mange av de aller beste med oppe i tetkampen og ble avgjort på siste hull.

Sawgrass er en glimrende turneringsbane med noen fantastisk bra avslutningshull som skaper stor spenning hver gang.

Sendingene var også bra

-------------------------------------------------
Med formatet til LIV golf med shotgun start så hadde man gått glipp av spenningen down the stretch. Jeg skrev nesten shotgun og stableford........ gjesp (22. mar 2024 12:52) *  IP
Shotgun hadde vært katastrode ja. Denne banen og mange andre baner er designet med tanke på at hullene skal spilles i en viss rekkefølge og hvilke hull som blir nøkkelhull.


 Dilter (23. mar 2024 15:57) *  IP
Hm,

Scheffler (verdensener), Schauffele (olympisk mester) -> ikke profilerte spillere. Harman og Clark (majorvinnere) ditto.

Ikke alle kan være Tiger. Choy (23. mar 2024 19:56) *  IP
Vi ser det samme i andre idretter. Det er ikke nok å være god. Se på langrenn etter Northug. Norge har en skiløper som heter Harald Østberg Amundsen. Han vant verdenscupen i år. Men ingen vet hvem han er.


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser
ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72