Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

Tilbake til første side

tilbake til Leserbrev19.10
programsnutt.... Av: Jacob Loga

Kjære Asbjørn,
I vår alder er det påtagelig at vi mange ganger har lettere for å se bakover enn framover i tid. Skal golfsporten ha en framtid, både som mosjons- og toppidrettsgren, må tilbudet tilpasses både den tiden vi lever i og ikke minst de framtidige golfspillerne som vi til daglig ønsker hjertelig velkommen til å spille på våre etablerte golfbaner i Norge.
Vi må ikke på noe tidspunkt falle for fristelsen og undervurdere dagens oppvoksende ungdommer og deres behov. Dagens ungdomskull er jo femtidsgenerasjonen som skal sørge for at våre pensjoner blir utbetalt i rikelig monn slik at vi får anledning til å spille golf på heltid som pensjonister.
Golfsporten må vokte seg vel for ikke å bli så sær (spesiell) at den blir en smal nisjeaktivietet for de få som har mesteparten av potensialet og tiden bak seg slik at golfsporten dør ut sammen med dem og deres historie.
Hovedmålsetningen for enhver golfklubb må jo være og tilby de aller beste forhold og topp service for sine medlemmer og gjestende golfspillere. Ungdomsavdelingene i golfklubbene må prioriteres i form av tilgang på kvalitetstrening og prioriterte resurser til talenter på dette nivå slik at grunnlaget er lagt for en framtidig toppelite innen norsk golf. Idag er det norske elitenivået ikke i samsvar med forventningene.

Teknologien tvinger seg frem på alle områder i våre daglige gjøremål, også på golfbanen og vår generasjon håndterer ikke endringene dette medfører like godt som ungdommen. Det ligger i den menneskelige naturen å motsette seg endringer.
La meg nevne etpar typiske eksempler når det gjelder teknologi og tilpassing av denne i vårt daglige samfunn:
1) I skolesammenheng (og eksamener) i ingeniørskoler og andre skoler ble regneoppgavene i vår livssyklus løst først manuelt – så tilnærmelsesvist med regnestav – og nå nøyaktig med kalkulatorer. Veldig mange var imot en slik utvikling av hjelpemidler (hvorfor iallverden skal man gå rundt og huske på gangetabeller og matematiske likninger/formeler)
2) En annen sammenheng er utviklingen av nyhetsformidling fra aviser – til radio og fjernsyn (til-og-med i farger) – til dagens Internet og PC verden.
3) En tredje sammenligning er televerkets kommunikasjonsmedier fra morse og telegrafnøkkel (undertegnede er tidligere telegrafist) – til faste telefoner – og til dagens tråløse mobiltelefon og satelittnett.

Ser man tilbake på denne utviklingen kan man jaggu være glad for at ”syvende far i huset” ikke var den som satte grenser for denne teknologiutviklingen.
Golfsporten må også tilpasses dagens og framtidens samfunn og tilrettelegges for den oppvoksende generasjon.
Undertegnede er også litt sær pga av oppnådd alder og mine egne bestemte meninger. F.eks. ønsker jeg ikke å være så tilgjengelig (hvertfall ikke på golfbanen) at jeg må bære en mobiltelefon i beltet til enhver tid i våken tillstand.
Men, derimot ”våre barnebarn” som er den oppvoksende generasjonen forstår ikke at det er mulig å leve på den måten – de sier at de har aldri har hørt om noen som ikke har mobiltelefon.

Til og med dresskoden på de prominente golfbanene har tilpasset seg. Fra den tradisjonelle golfskjorten med krage til Tiger Wood’s krageløse skjorte med halvhøy hals – snakk om omveltninger..........

I vår egen klubb, Kvinesdal & Omegn Golfklubb, har det tråløse elektroniske score korts systemet Gobex nå vært i bruk og testet blant ca 100 medlemmer som spiller mye golf og tilbakemeldingene fra dem er meget positive. Disse erfaringene kan du få bekreftet ved direkte henvendelse til klubben på telefon 38 35 16 58.


Nei, Asbjørn – den dagen du retter blikket bakover og ikke framover – har du tapt.........hvertfall det forspranget som tidligere er blitt opparbeidet.

PS:
Kunne ikke dy meg å svare på dine kommentarer til mitt innlegg angående elektronisk score kort så håper du tar dette inn usensurert.
MVH
Jacob Loga

Svar: Klart du får det usensurert (med trykk- og skrivefeil), men en kommentar er på sin plass.

Jeg er aldeles enig med deg i alt du skriver! Vi må se fremover.
Jeg har i golfsammenheng selv bidratt med nytenking etter fattig evne - spesielt innenfor golftrening, treningsmetoder, intensitet etc. oppgjennom årene. Pluss mentaltrening som var nytt i golf da vi startet med dette i landslagssammenheng på slutten av 70-tallet. Jeg er også meget interessert i tekniske nyvinninger og var blant de først i Norge som har forsynt golfspillere på internett med nyheter, informasjon, opplæring, golfguider etc. Gratis på Golfsiden!

På den annen side har jeg vært vitne til alt for mange som skal sko seg på den såkalte golfeksplosjonen med temmelig dårlige produkter og tjenester. Det er bare et år siden et selskap måtte selge unna restene til den skattemessige verdien av kjempeunderskuddet på 25 millioner kroner i løpet av tre år - til stor irritasjon for eksterne investorer. Golfinternettbutikker er lagt ned. Innendørssentre er lagt ned - eller tjener ikke penger. Golfbaner er gått konkurs. En rekke tekniske dubbeditter har sett dagens lys uten merkantil suksess OSV.

Jeg har ofte blitt forespurt omkring nye golfideer og opp gjennom årene rådet mange til å droppe en del prosjekter som har vært håpløse pga teknologi, konkurransehensyn eller markedshensyn. Her har mange spart mange penger! Jeg har også hjulpet en del til å komme videre med sine golfprosjekter.

Eksempel: En forhenværende leder av PGA mente at golfspillere måtte bruke 8.000 kroner hver på golfreiser i året. (Han tenkte ikke på alle med multiple medlemskap som teller mangedobbelt i dette tallet). Dermed måtte markedet for golfreiser være på en over en halv milliard kroner - mente han. Jeg tok en telefon til en av de beste på golfreiser i Norge. Vedkommende anslo markedet til å være på rundt 62 millioner kroner med smått og stort. Da er det lov å si fra - også for meg! Det ble selvsagt ingen ting av dette reisetøvet i PGA. Se historien:
Les mer

Jeg ser ikke bort fra at det nye elektroniske scoresystemet dere prøver ut på Kvinesdal kan være bra, men jeg tviler sterkt på at dette blir noen suksess hverken her i Norge eller i forbindelse med den planlagte globale satsingen neste år. Hvis det blir noe av.
Poenget er at dette ikke klarer å konkurrere mot gratis scorekort med blyant som er meget lett å bruke. Jeg finner ingen opplysninger om hvor mye dette skal koste. Kanskje produktet som sådan er bra. Markedet er etter mitt fattige skjønn og min erfaring ikke villig til å betale for noe som det meget lett får gratis.

På Gobex' sider heter det:
Gobex vil tilby Gobex Golf til klubber kostnadsfritt mot at medlemmer betaler en startavgift og en årsavgift på selve smartkortet. Eurocard forsøkte seg med et golfkort i sin tid. Jeg har ikke hørt mer til det etter den hektiske innkjøringsperioden med massevis av reklamekroner. Det hjelper ikke med et høyt markedsføringsbudsjett for et produkt som markedet ikke vil ha når de får alternativet gratis. Husk vi er i Norge med matpakke på jobben. De 100 som forsøker dette systemet gratis på Kvinesdal er sikkert fornøyde, men er de villige til å betale det det koster når virksomheten kommer over prøvetiden?

Se for eksempel på internett-booking av starttider. Veldig bra for dem som skal spille på fremmede baner. Men telefonen er enklest og best for dem som spiller mest på sin hjemmebane med et enkelt tastetrykk på nummersenderen når man sitter i bilen eller andre steder uten PC. For øvrig: Bruker du ofte videokameraet på mobiltelefonen din eller stoppeklokka eller radioen? 


Fra Kvinesdals hjemmeside hvor en scorekortterminal er plassert for hull 2 og 13. Ikke særlig pent, spør du meg.

Jeg retter stadig blikket fremover. Det får du trolig et nytt bevis på utpå nyåret!
Men det er viktig å stikke fingeren i jorda noen ganger også.
Asbjørn Ramnefjell 

Se også:
18.10
programsnutt.... Av: Jacob Loga Les mer
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side
 
 
Annonser